Wednesday, December 23, 2009

Balik Kampung..

Cuti awal muharam lepas kami balik ke kampung umi..jumaat pagi bertolak..daddy sampai umah balik keje sempat rehat kejap jek..sebab umi dah x sabo nk balik jumpa mak abah..sanggup offer diri drive tue..ana umi alhamdulillah tido jek dalam kete..so tido daddy time tue pun x terganggu..kami sempat singgah bekpes kt R&R Dengkil jap..sampai kt umah dalam kul 1..sampai tue kami di jamu dengan masakan adik ipar umi..sedap woo dia masak asam pedas ikan patin, ayam masak kicap n tahu jepun tue..perghhh..daddy sampai cakap boleh bukak kedai nie..malu lakk umi sebab umi x pandai masak..huhuhu..





Petang tue berjanji ngan bespren umi nk ke Kluang Mall..dapat laa pusing2 sikit tengok Kluang Mall tue n sempat gak pau auntie Hafsa kita kt KFC..dapat gak umi merasa hot rods tue..banyak kali mintak kt daddy x dapat2..last2 dapat gak merasa Hafsa belanja..anak umi lak x reti nk dok diam..dia nk berjalan sendiri jek..pas tue sesuka hati main singgah kt kedai spek n main kusi kt kedai tue..kusi pusing2..sampai datang kakak jaga kedai tue..terpaksa umi cakap bukan nk beli..nie si kecik nie main kusi..skali budak tue tunjuk kt umi..nie cikgu Saliza ke..aikkk..terkejut umi..umi cakap sekarang bukan cikgu lagi..pas tue dia tanya ingat dia lagi x..rupanya dia nie x-student umi dulu masa jadik gstt kt STK..wahhh..x sangka tahun tue 2005..dia baru tingkatan 1..n sekarang dia baru abis spm..n dia masih lagi ingat kat umi..tue laa untungnya seorang guru tue kann..





Esoknya pulak plan nk kuar..tapi anak umi menunjukkan tanda-tanda dia batuk n badan panas..start merengek ikot suka dia..bila di ingat2 rupanya daddy ada bagi auni makan buah laici dalam tin tue..lepas tue mula jadik demam nie..masa sebelom nie yg auni masuk hospital demam panas tue pun sebab umi bagi dia makan fruit koktail n jeli yg campur dalam tue..maknanya anak umi nie xleh laa makan benda cam tue..lepas nie kena lebih berhati-hati laa..jangan sampai terbagi benda tue..petang kul 6 lebih gerak balik kampung umi kt Yong Peng..malam tue kami tido kt kampung umi..punya laa lasak si ticik tue..xde pun macam org demam..





Esok paginya lakkk mula badan dia panas balik..then tengahari tue kami semua pegi kampung abah umi lak sebab ada 2pupu umi yg kawin..sampai2 jumpa sedara semua..umi x dan nk makan pun sebab yayang merengek..xnk kt orang lain pun..sian dia..sian kt mak abah umi gak sebab x sempat nk borak ngan sedara2 sebab dah kena balik..sampai kt kluang pi carik klinik..pusing punya pusing banyak gak klinik x bukak sebab ari ahad..last2 jumpa gak tapi kena menunggu ada 3org budak nk sunat..yayang nie bila sampai klinik pulak x reti dok diam..abis dia kacau abang yg dah kena sunat tue..panjat sana sini..cam xde rupa orang demam pun..sabo jek laa..plan nk berjalan kt Kluang Mall lagi petang tue pun dicancel..nk makan kt railway pun cancel..





Isnin pas makan lunch tue kami pun balik ke KL..tue je laa cita kami balik kampung..





Gambo kt bawah nie lak masa bawak yayang pegi pasar tani ari rabu lepas..cun kan dia pakai topi tiger umi beli kt zoo dulu tue..huhuhu..tataaaaa..











5 comments:

puteri nilam said...

wah...cpt dah masuk blog...

gee ryder said...

alamak, aunty minat la topi auni tu..pinjam bole? hehe

Ana said...

Eda=xde keje semlm terus update..huhuuh..

Kak Gee=berkenan kt topi tue ke kakk..nk pinjam buleh saja..no hal..hehehe

ina said...

adeh sedapla pulak asam pedas ikan patin..terlioq..

Dilla Ady said...

ana gi kluang mall?mane gambarnye..dilla slalu pusing2 sanew sejak akhir2 nih..tak pulak terserempak ngan ana..kot tak leh pau..hikhik

ana penah ngaja kt STK? dulu dilla skola situ..sib baik dilla da tua..kot tak jadi anak murid ana la jawabnye..