Sunday, March 27, 2011

Dessert

Berinspirasikan resipi dari Kak Gee..anak2 umi sangat suka dengan dessert yg umi buat nie..umi pun jadik suka nk buatkan diorg..syiokk pulak tengok diorg berebut makan..so berangan laa nk buat campuran yg lain sikit kann..so masa pegi hypermarket umi pi tempat makanan baby tue..umi tengok laa apa lagi yg diorg nie campur n jual dalam botol tue kann..

So hasilnya seperti dalam gambo tue laa yekk..yg gambo tue ada 9 biji buah..4 biji pisang, 2 biji epal n 3 biji peach..n dengan 9 biji itu umi gabung2 kan n hasilnya dapat laa 4 bekas untuk di makan oleh anak2 umi selama 4 ari..yg dalam mangkuk tue tuk makan malam nie..so xyah masuk bekas laa kann..hihi..sebekas itu bukan abis dimakan oleh adik sorang jek..si kakak join skaki..kali nie masa blend umi letak sikit madu..saja nk bagi manis n berkhasiat jugak kann..ada yg kata madu xelok bagi budak kecik..tp blasah jek laa..sebab bukan banyak pun..huhu..

Means campuran yg pernah umi buat setakat ini adalah ; pisang+keledek, keledek+labu, labu+pisang, epal+pisang, epal+peach, peach+pisang..ada any idea buah apa lagi ekk yg buleh..sebab umi tengok heinz tue macam2 nie jek pun kannn??

Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

2 comments:

gee ryder said...

wah bagus ana..keep it up! hehe..

memang heinz tu pun itulah dia buahnye..sama jer

Anonymous said...

Hehehe..semua sebab akak..nasib baca post akak..kalau x memang xreti laa nk buatnya..hihi..mmg sgt2 berterima kasih kt akak.. -anasaliza-