Friday, August 19, 2011

Nama I Masuk Blog Akak Tue!!

Sejak tahun lepas umi suka sangat baca 1 blog nie..masa tue umi pegnenkan Athirah..tergelak2 bila baca entry2 akak tue..sampaikan sanggup umi dok baca entry dia dari tahun 2006 hingga laa terkini tau..hihi..

Sampai laa membawa ke x keje n jadik housewife nie..masih lagi membaca blog akak tue..sanggup tau baca dengan skrin bb nie..tunggu loading lagi, siap kadang2 dia out sebab page too large to open..hihi..then bila umi pegi umrah ari tue, stop kejap laa baca kann..bila balik dari umrah tengok2 akak tue dah bertudung..alhamdulillah kerana penghijrahan tue kak..

Masa bday umi ari tue baca lagi entry tengok2 akak nie buat cookies sendiri n jual..harga xlaa mahal n nampak macam sedap jek..so umi tanya kt daddy boleh nk order cookies kt akak tue..kena tanya laa sebab daddy yg bayar kann..hahaha..skali daddy kata order laa, keje dia memang tukang bayar jek..(Perli nampak bang)..hihi..

So umi pun email laa kt akak tue kata nk order 200 cookies tue dengan harga RM80..skali esoknya akak tue reply n kata ok n suh bank-in duit..masa dapat reply email tue dah kembang kuncup umi suka..rasa macam bangga jek dapat reply tue..padahal akak tue bukan kenal umi pun kann..huhu..n penghantaran adalah ke umah mama kt puchong..

Bila umi baca entry latest akak tue kata tempahan cookies dia dah cecah 30k biji..wowwww..n bila umi tengok pic tue dalam excel, akak tue senaraikan list buyer cookies dia..nama yg last skali tue macam samar2 jek nampak dr bb umi, nampak macam anasaliza..pas tue nampak samar2 macam Taman Angkasa..tue umah mak mentua umi..huhu..sanggup tunggu iphone daddy sebab nk tengok dengan lebih clear..bila dah tengok tue..yess!! Memang betul tue nama umi laa..hahaha..bangga bangga tersengih-sengih lagiiii..daddy kata ntah pape jek umi nie..hahahaha..xkisah laa..layannn..

So blog yg umi suka baca tue adalah blog Kak Di (Green Apple)..ada sesapa follow blog akak tue??

Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

2 comments:

gee ryder said...

akak pun oder cookies dia...

kak di mmg best...akak dah lama follow dia...teringin gak nak jumpa dia tapi xde rezki lagi..dia ada jemput masa akikah rayyan dulu tapi ada hal...aritu ada sekali nak terjumpa gak tak jadi jugak huhu...

Anonymous said...

Tue laa..x silap ana start baca blog dia lepas tgk dr link blog akak or link blog marsha tue..start tue suka..tp cookies ana order dpt lps raya sbb dia x sempat ada outstation..ana pun bank-in duit lmbt ari tue..xpe laa janji dpt merasa..nk jemput dia bday auni, tp mcm segan pulak..hihi -anasaliza-