Tuesday, February 23, 2010

Lama Cuti Berblog..

Lama giler umi x update blog ekk..tengok entry bulan 1 pun ada 3 jek..pas tue sunyi sepi sampai laa ke sekarang nie..ikotkan hati cam nk tutup jek blog nie..tapi niat masa nk buat blog dulu adalah nk citakan pasal anak umi sayang tue..so kena teruskan usaha murni umi nie sampai bila-bila..hihii..

Kebzan umi tue disebabkan bos umi balik Msia..pas tue dapat short notice lak kena pindah opis..cakap time tue..nk pindah time tue..tau jek laa kann bnyk benda nk setel bila pindah nie..yg paling penting mesti ada line tepon n tenet..kalau x keje x jalan maa..dah laa umi ke hulu hilir setel pasal semua tue..bila dah pindah lakk tenet x masuk lagi..pakai laa P1Wimax bos punya yg amatlaa slow kt pc umi nie..ishh macam2 laa..dah malas nk cita kt sini..nie blog untuk anak umi..bukan tuk cita pasal keje umi yg x bapa nk best nie..hehehe..

Kali nie yg mulakan entry pasal hujung minggu yayang ber-2 ngan umi..daddy cam biasa laa keje x menentu kann..so hujung minggu lepas kami ber-2 saja sebab daddy keje siang..bermula pada ari sabtu..di mana bangun pagi kami kul 9 lebih..pas tue golek2 main2 atas katil sampai dah boring baru bangun mandi..dah siap mandi tue umi buat laa air milo n makan biskut berdua buat alas perot sebab tengahri tue umi dah decide nk bawak yayang pi mamam bubur mcd n main2 kt sana..so makan laa kitorg bersulamkan tengok cita upin-ipin yg anak umi x boring2 lagi tue..

Dalam kul 12.30pm tue kami pun keluar laa..punya laa susah nk suh anak umi nie makan..siap umpan dia cakap kalau nk main kena mamam dulu..baru laa dia nk mamam..tue pun setengah jek bubur tue pas tue dah meronta2 nk main dah..masa tue syok laa sebab ada yayang n sorg budak laki cina jek dalam tue..yayang pun mula2 malu2 warm-up dulu..cam biasa laa dia tue..dia lompat n jalan sana sini..dah lama sikit masuk lagi 2,3 org budak..dia dah tengok camne budak2 tue main..baru dia berani nk mulakan main..pas tue cara dia main pulak tue terbalik dari orang lain..orang lain kan turun gelongsor tue..yg anak umi cayang nie pi panjat naik gelongsor tue..pas tue turun tangga menghala ke gelongsor tue balik..blasah laa yayang janji yayang hepi..dalam kul 2 kami pun balik..sampai umah mandi2 pas tue minum milk..bantai laa tido sampai kul 5.30pm..huhuhu..

Petang tue pulak hajat hati nk bawak yayang pi taman depan umah..tapi bila dah landing2 sampai kul 5.30pm..pas tue tambah golek2 lagi..malasnyaa laa nk bangun kann..tapi bila pikir2 balik..kesian kt anak umi tue dah lama x naik beskal dia..dah 2 malam jugak dia dok picit2 bunyik2 kt beskal tue..dengan harapan umi paham laa kot yg dia nk main beskal..so laratkan jugak laa bangun then kuar pi taman..dapat jugak laa umi sembang ngan jiran sebelah tue..nama jek jiran tapi rasa dah lama giler x jumpa dia..ada pun angkat tangan senyum gitu jek..sembang dah lama..anak umi baik jek dok dalam beskal diam-diam sambil makan limau..umi lak dok bersembang..hayun gak laa beskal tue depan belakang xnk kasik yayang boring..hehehe..tq yayang gud girl petang tue..sempat jugak Mah bagitau esok xde karen dari kul 9-12tgh..

Esoknya ari ahad cam biasa jugak time bangunnyaa..pas tue tengok2 kul 9 xde pun tutup karen..so landing2 lagi sampai laa ke kul 10.30..memang dah betul dia tutup karen apa lagi..cargas laa pi mandi n kitorg pun kuar laa..kali nie destinasi umi ke tesco klang nk pi makan nasi beriani..anak umi punya laa baik makan sampai dia terbalikkan pinggan nasi dia..abis terabur nasi dalam tue..huhuhu..x kisah laa sayang..janji yayang baik..lepas dah bertolak menghala ke jusco bukit tinggi..daddy baru nk reply sms umi suh tapaukan tuk dia skali n.beriani tue..aduhh..sudahnyaa kang balik nanti kena pusing balik laaa pulak kann..

Sampai kt jusco belikan yayang bubur n bawak pi playland kt area arena, fudcourt jusco tue..cam biasa umpan dia jugak mamam sikit n then bagi dia main kt dalam tue..wahhh..pandai tau anak umi main gelongsor sendiri..kali nie x terbalik cam semalam tue..elok jek dia menggelongsor turun n pandai pulak dia kontrol slowkan terjunan tue ngan kaki dia..cayalah anak umi budak bijak..pas tue dah puas turun naik gelongsor tue..umi pujuk2 suh dia masuk yg gelongsor kolong tue..mula2 dia takut gak..last2 dah x payah tengok dah..dia reti main sendiri dahhh..berpeluh-peluh jugak umi jaga dia berpusing suka hati ke hulu-hilir..siap sms daddy lagi cakap 'nie dah berpeluh cam berpeluh x de karen kt umah jek nie'..

Bila dah sampai time ramai budak dat start main..mula laa berebut2 kann..skali ada laa sorg budak nie pompuan baya2 auni gak rasanya..xtau laa dia nk main2 ke apa kann..dia dok halang anak umi tue dari naik ke bahagian gelongsor..anak umi ke kanan..dia ke kanan..anak umi ke kiri..dia ke kiri..anak umi mula laa cebik muka nk merengek tue..pas tue umi dengan selamber sound budak..ishh, main sama-sama laa..terus takut budak tue n ketepi..hihihi..sori laa anak sapa laa tue kann..hihihi..pas tue dah sampai hujung2 dekat2 kul 2 tue..dah makin ramai budak..anak umi kena tolak ngan budak laki cina mana ntah masa nk masuk kt gelongsor kolong tue..dia dah mula nk nangis laa..umi pun bergegas laa nk naik atas tue..sampai2 jek umi kt atas tue tengok yayang dah hilang..rupanya dia dah selamat turun gelongsor biasa tue..xde nangis pun..sabo jek laa budak ticik nie tauu..pas tue umi pun angkat dia..kitorg pun balik laaa..masuk dalam kete terus tido yayang..penat sangat main laa tue..

Itu laa cita weekend kami ber2 beranak..hihihi..gambo nanti upload laa yekk..next entry..daaaa..

2 comments:

gee ryder said...

rajin gak ana bwk auni jln2 ek..
Tp mane gambonye haha

Psg internet kt umh la ana,leh blogging slalu..wimax kak g kt umh ni pn dh ok,xlembap dh cam dlu

Ana said...

ada tenet kt umah kakk..tp hubby bawak pi keje..

rajin pun sebab boring dok umah..heheh..ahad tue lakk sebab xde karen..dari berpanas kt umah baik kita cuci mata kt jusco bukit tinggi tue kann..hehehe