Wednesday, May 26, 2010

Auni Ke Fun-Fair




Petang semalam daddy ajak umi bawak yayang pi main kt fun-fair yg baru bukak kt care4 dekat umah tue..nk bawak weekend ari tue tapi banyak pulak aktivitinya..hehehe..so kebetulan daddy training..so balik cepat kann..malam pas maghrib kami pun kuar..sebelom pi jalan2 makan dulu laa kann..baru nk merasa makan kt kfc yg baru bukak kt area umah tue..sempat jugak jumpa jiran abg hazri n famili yg makan kt situ..daddy makan ayam black pepper yg baru tue..umi lakk xde mood nk makan ayam yg lain dr spicy..so umi makan yg apa benda alah dalam pita tue..huhuhu..ok jugak laa rasa ayam black pepper tue cuma xkan sama dengan rasa spicy yg dah bertahun-tahun kita makan kann..hihihi..lepas dah kenyang makan tue pi laa kami ke fun-fair tue..xde laa ramai sangat orang maybe sebab awal lagi or sebab weekdays..orang semua penat 1st day keje kann..daddy tukar token RM1 = 1 token..daddy tukar RM10 jek sebab tengok semua pusing2 tue yg ganas punya..mana umi leh naik kann..kalau umi xleh naik..yayang lagi laa xleh naik kann..hihihi..

So mainan pertama kami adalah roket pusing2 tue..sorang 3 token..n cam biasa sebab yayang kecik..umi dapat naik free laa temankan yayang..huhhu..agak malu jugak laa kann sebab xde mak2 budak lain yg naik skali..pas tue umi rasa roket yg umi naik tue cam senget sebelah jek..buleh naik ke x agaknya nie..hahaha..bila mula2 gerak jek roket tue umi rasa cam alamak lajunyaa..dah laa xde seat belt..selamat ke x selamat nie..anak umi cam biasa laa tempat yg dia x penah pegi dia akan diam n memerhati jek kejenya..lepas tue roket tue naik tinggi..nasib x gerak turun naik..statik jek berpusing dalam keadaan tinggi tue..umi lak yg kecut lebih2..pegang anak umi tue kuat2..takut woo..dalam otak dah piker kalau laa benda alah nie tanggal n jatuh..perghhh..dahsyat betul penangan umi naik pusing2 kt Time Square dulu tue..terus buat umi jadik gayat tau dengan benda alah macam nie..kalau naik mesti dalam otak piker benda lain..eeee..nauzubillah..umi cuba nk angkat yayang dudukkan atas umi..yayang keraskan badan n cakap nanak..dia pun takut jugak kot..hihih..dah turun tue pening2 lalat sikit lakk..

Then kami pun pegi kt kuda pusing tue..yg nie 2 token tuk sorang..tapi dia kata kalau baby mak bapak dia bagi naik skali..tapi segan laa um ink lebih2 kann..kali nie daddy lakk naik..yayang duk dalam kete rally punyer..x dok kt kuda..pusing punya pusing daddy lakk yg pening..hahhaa..yayang cam biasa laa muka keras..hihihi..

Lepas tue kami nk pi naik yg cawan pusing2 tue..umi takut gak sebab tengok benda tue laju giler jek jalan..tapi sebab daddy kata dia naik skali..so ok laa kann..pegi kt situ tengok sorg 4 token..giler cekik darah kann..cina tue dah dok panggil2 kitorg..tapi token kt tangan daddy dah tinggal 5..malas laa nk pi beli lagi kann..dah laa mahal..so pegi laa kitorg tempat lain nk perabihkan 5 token lagi nie..

Cam biasa pi kt tempat amik itik tue..1 kali amik 3 token..agak mahal jugak laa walaupun dikaburi dengan kata setiap itik tue ada hadiah..ye laa cina oitt…kami bertiga kaut itik tue..hahaha..yayang pun pegang kayu tue skali tau..pilih punya pilih last2 dapat laa stationary set..hhaaa..jadik laa hadiah yayang tuk rege RM3..

Tinggal 2 token nie pi laa game yg pilih telur tue..semua pun dapat hadiah..suh yayang yg amik telur tue..dia main amik jek laa xde pilih2 kann..pas tue daddy selamber bukak then suh amik yg lain..hahaha..main tipu..cina tue pun saja jek..xtau laa dia nampak ke x..amik yg kedua pun daddy suh tukar..last2 amik yg ke-3 dapat laa yayang kaler pensil..huhuhu..siap mintak tukar bagi yg elok sikit jek..hihihi..gerak jek dari tempat tue daddy cakap telur pertama yg yayang amik tue dapat air mineral botol kecik tue..sebab tue daddy tukar lain..huhuhu..nasib laa tue kann..

Then kami pun balik..permainan yg lain tue menggerunkan sangat laa..yayang siap xnk lepas stationary set n kaler pensil yg dia dapat tue woo..sampai umah terus mengaler dengan daddy dia..siap pandai tukar2 kan kaler tuk daddy..hihihi..

So layan laa sikit pics amik kt fun-fair tue..video cam biasa umi letak kt fb yekk..hihihi..

2 comments:

gee ryder said...

oo auni gi funfair gak upenye.
tp auni bgs xpenakut cam aqeel hehe

Ana said...

dia x takut tp cam gitu laa muka dia kakkk..selamber jek..hihihi