Wednesday, May 26, 2010

Ke Pavillion







Pagi ahad tue sedap jek bangun lambat..padahal kt umah mentua tue..hihihi..yayang pun sedap jek dia tido..agaknya gelap n cejuk kann..bila pak cu masuk dalam bilik nk amik barang baru dia bangun..masa tue dah 9.30am..huhuhu..bangun tue mandi then teman umi mamam roti cecah ngan kari ayam..x lama lepas tue mama dah siap masak nasi..kami pun makan nasi..then siap2 kuar skali dengan mama nk hantar pak cu balik hostel..daddy lak cakap nk pi survey tempat daddy training kt KL..daddy x sure jalannya..training start isnin pagi..kang dengan jem dengan nk carik jalan lagi mau kul bapa sampai kan..lalu laa kitorg kt smart tunnel tue..saja takutkan anak umi lalu tempat gelap..terbeliak jek mata dia tengok kiri kanan..nasib pencarian kami itu tidak mendatangkan masalah..kena buat u-turn lepas teu terus jumpa parking kt menara standard charted tue..pulak tue berdepan dengan Pavilion..daddy ajak laa masuk Pavillion tue..umi cakap dengan selekeh gitu pi tempat lain laa kann..tapi sebab tempat apa lagi yg ada kt KL tue..selamber jek laa cakap kt daddy kita masuk..tengok parking kt luar tue RM8 per entry..perghh mahal giler..parking kt menara standard charted tue pun sama mahal..last2 pi laa parking kt Pavillion..sama rate lebih kurang sebab weekend..cekik darah betul kann..

Masuk laa dalam Pavillion kami bertiga yg selekeh nie..huhuhu..rasa malu giler tapi lantak laa kann..pusing punya pusing saja biar anak umi nie jalan..dia kalau dah nama jalan sendiri kann paham2 jek laa..buat sukati dia nk pi mana pun..hihihi..pi laa butik Guess..saja tengok2 tempat jam..daddy tanya laa couple watch kt situ..ada 4 jenis jek n daddy tanya paling murah bapa..minah perasan cun tue cakap 6 ratus lebih dekat 7 ratus laa..pas tue daddy kata bukan Guess ada couple watch yg rege 3ratus lebih ke..nie part yg umi hangin nie..tau apa minah perasan tue jawab..’mana ada, tue dah 7,8 tahun lepas rasanya, lately nie memang xde, semua harga yg macam nie laaa..’ aikkk nie sudah lebih..ingat muka kitorg nie xde duit ke..eee..baru jadik sales girl dah kecoh lebih..perasan cantik padahal umi rasa kalau umi make-up..umi lagi cantik 100x ganda dari dia..x caya tanya daddy auni..hahaha..harap make-up jek tepek lebih..eee menyampah ngan orang yg kerek macam nie kann..ingat apa..laki I manager tau..u tue baru sales girl..bising lebih..huhuhu..tetiba lakk hangin tengahari buta kann..huhu..tue yg malas nk masuk tempat2 high klas macam nie..ingat kita nie x berduit sangat kann..nk tengok2 jek apa salahnyaa kann..hahaha..

Lepas dah pusing n memang xde apa nk dibeli kann nk pi solat dulu..lalu lakk tempat bahagian baby kt level 5 tue..dapat jugak laa anak umi nie legging yg 50% diskaun..huhuhu..lepas tue pi solat..mula ingat nk kena gilir laa kann..kang kecik nie sapa nk jaga..lepas tue tengok tempat solat tue asing dengan tempat amik wuduk..anak umi tue kann bukan leh jumpa air..tue kejap basuh tangan dia pun dah smpai basah baju dia nk basuh semua..so umi rasa umi leh solat sebab dalam tue ada laa budak2 muda..umi siap pesan kt sorg budak dok tepi pintu tue mintak tolong tutupkan pintu tue kalau terbukak..takut si yayang kecik nie kuar..umi bagi yayang minum milk..n suh dia baring kt depan sejadah umi..tapi itu hanya sementara..umi start solat dia dah bangun ntah pi mana sukati dia..cepat2 laa umi nie solat kann..kang pape kang naya umi..rupanya akak2 muda2 nie dok layan auni..auni siap salam diorg lagi..balik tue siap babai lagi..yayang yayang..tetiba jadik peramah laa pulak kann..

Dah solat tue daddy lakk bising cakap lapar..pusing2 kt area atas tengok xde tempat lain nk makan..daddy ajak makan TGI..umi nie dah laa tekak orang kampong kann..layankan jek laa..lagipun umi bukan lapar sangat pun time tue..daddy jek amik set apa ke nama fajitas tue..then yayang dapat kids meal free..air lakk leh top-up sedap betul..so umi tumpang2 jek yayang punya meal..suka lakk dia cecah fries tue kt apa yg kaler kuning tue..hahaha..nampak sangat orang kampong kann..

Dah kenyang mentekedarah kami pun nk balik laa..sebelom balik umi singgah wash room kejap..daddy pusing2 ngan auni kt tempat makan nama coklat kt tengah2 ruang tue..umi kuar jek dari wash room daddy cakap..ingat nk belikan yayang ice blended coklat kt situ..tau regenya bapa..RM21 take away..minum situ RM16..hahhh..terkejut beruk umi..daddy kata rege giler..umi balas balik..nasib abang x buat keje giler beli ice blended tue..daddy cakap dia nk jek beli tapi takut nanti ada orang tue kuar2 toilet menjerit bebel apesal beli mahal2..ahhaha..tergelak umi dengar..then kami pun balik..berada di dalam tue selama 2 jam 42 minit rege parking adalah RM9..huhuhu..umi cakap kt daddy tobat laa nk masuk sini lagi pas nie lagi..cukup laa sekali nie jek kann bang..

So layan laa sikit pics yayang kt Pavillion nie..



4 comments:

syafiq abdullah said...

nek monorail x yah parking...hahaha

ena said...

nama pon tmpt high class... hehe
standard parking fees kat klcc gak tu..

Ana said...

adik=x men laa naik monorail cam budak2 tgh study kann..hahaha..

Ena=tue laa..klcc tue rasanya sejak auni ada nie x pnh pegi lagi..tengok dulu parking kena smpai rm12..aduhhh..malas dah nk pi..bukan beli pape..tp parking smpai rm12..sabo jek laa..huhuhu

syafiq abdullah said...

berjimat-cermat amalan mulia....hahaha