Thursday, June 03, 2010

Lambut Nocang..











Balik dari opis semalam pi pasar tani kejap..nk beli makan malam then nk beli buah..pegnen kali nie memang cukup suka makan anggur yg kaler hitam n keras tue yekk..anak umi kalau makan sure berjam nk perabiskan kulitnya..maklum laa org x bapa banyak gigi kann..hihihi..cian dia..xpe sayang..x lama lagi cam banyak nk kuar tue..pas nie leh makan dengan heavennya yekk..dah membeli-belah tue pi laa amik yayang..

Sampai kt umah Nek Mah tengok razif ngan mak dia ada lagi..benti jek kete tengok anak umi tengah syok berlari-larian dengan abang lokman dia..cucu Nek Mah nie..ada gak atuk, suami Nek Mah..umi turun tue cakap laa wahh anak umi pakai cap..skali mak razif cakap x tengok lagi dandanan dalam tue..umi ingat apa..skali yayang bukak laa cap tue..wahhh..nek mah ikat tocang laa rambut dia..dua tocang lg u..terpegun umi..memang nampak anak dara dah anak umi tue..sempat jugak laa umi snap pic dia ngan abang lokman tue n masa kt umah sempat lagi amik video dia..bukan senang nk ikat tocang tue kann..harus simpan buat kenangan nie..umi memang surrender x reti tocang2 nie..hihihi..

Malam tue daddy sampai dah dekat kul 9..daddy bawak balik bekal laksa penang dari umah nenek puchong..siapkan laksa tue tuk daddy makan..pas tue masa nk basuh pinggan daddy mintak umi amikkan hp umi kt atas..nk kol mak ijan mintak amikkan pil selsema..umi punya laa malas kann..umi kata kt daddy suh yayang amikkan..skali umi dengar2 bunyik macam yayang dah naik atas..tanya kt daddy budak kecik nie naik ke..daddy angguk..skali tue bising bunyik nk cakap dia dah amik laa tue..umi tunggu kt tangga bawah..betul dia dah kepit hp umi kt ketiak masham dia laa..wahhh..x sangka anak umi dah boleh diharap..padahal kann dia tue slalu takut kt tempat gelap..ntah camne malam tadi leh pulak dia pi naik atas sorang amik hp..tp lampu bilik memang bukak laa sebab lampu tangga rosak..huaaa..sayang sangat kt anak umi tue..then umi cakap kt dia..nanti boleh dia tolong umi amikkan pampers adik, baju adik, towel adik..umi tanya boleh ke..terus cakap bolehhh..sayang dia..muahhh

Selingan sikit..umi perasan anak umi lum leh sebut huruf l kt hujung..dia ganti ngan huruf n..huhuhu..contohnya botol dia akan cakap boton..betul dia cakap beton..hihihi..yayang yayang..tp dah mula nk membina ayat laa..cuma masih lagi ada benda yg dia sebut tapi umi x paham..

Lagi selingan..baru2 nie umi jumpa kawan umi..pinjam kat dia cd bersiri upin ipin..umi lum burnkan lagi..so pasang jek laa cd kakak aqis tue..dia suka laa layan cd upin ipin tue..so ada laa timing sikit umi nk baca novel..skali masa umi tengah baring2 baca novel tue tetiba bagi remote kt umi then cakap seronok seronok..dia sebut full perkataan seronok tue skali ngan dengung n idghamnya..hihihi..rupanya dia nk tengok semula part upin ipin cakap seronok dalam episod berkebun tue..tergelak gak umi..dalam2 banyak2 part..bab yg tue lakk yg dia leh lekat kt mind..yayang yayang..hihihi..

Ada selingan lagi laa..hihihi..uumi kan panggil daddy tue abang..si kecik nie pun sibuk maa panggil abang jugak..dia dengar umi cakap..dia pun blasah gak panggil abang..klako umi dengar..start bila umi terjerit2 panggil daddy turun makan laa..jerit laa dok panggil abang abang..dia pun ikot jugak..abang..pas tue ari apa ntah..daddy tido..umi kt bawah masak apa ntah ekk..mihun rasanyaa..so nk suh daddy bangun sebab nk pi keje..umi cakap kt yayang..pi kejut abang..suh abang bangun..dia pi naik atas kejut daddy dia..hahaha..klako betul yayang nie..hhihi..

Okies laa..layan laa pics yayang berambut tocang nie yekkk..daaa..yg berpijama biru tue lain ari punya..just nk letak sini sebab nie 1st time yayang pakai pijama..tue pun daddy yg suh beli..skali tengok cun jugak kann..hihihi..layannn..


6 comments:

adam-arissa said...

mmg cun auni pakai pijama tu...nak cr gak la utk eisya tp kt kluang ni pyh nak jumpa...dulu ms dok jb berlambak kt jusco...maklum la, kluang mana ada jusco...huhu...

Dilla Ady said...

hihihihi...comel...comel...comel..

gee ryder said...

alalala keciknye tocang auni hehe

Marsha~ said...

woah.. panjang gak rambut dia eh sampai boleh buat nocang.. hehehe..

Jemput datang ke birthday bash Qila ye, Ahad (13 June) ni... :)

wawa said...

details reportnya....ehehhe...mesti nekmah rindukan auni nanti kan....

Ana said...

Eda=mmg sy beli kt jusco laa tue..kedai bj biasa xkan xde weii..

Dila=hehehe..

Kak Gee=dah nambutnya cikit kakkk..cikit laa nocangnyaa..hihih..

Kak Marsha=rasa xde laa pjg sgt kak..ana pun pelik camne nenek tue leh ikat tocang gitu..dah laa kecik tue xreti dok diam..apa ntah nenek tue baca2 kasik dia diam..hihihi..

We=td pg hntr pas cuti jum n isnin pun dah ckp rindu we..lps nie xtau laa camne..sian nek mah..baik dia jaga auni..sedih kann..huaaaa