Sunday, November 14, 2010

Jalan Selepas Pantang..






Alhamdulillah..umi dah abis pantang 44ari..yeaahuuuu..tensen jugak menunggu abis pantang nie kan..lagi2 tensen bila kita menghitung hari kan..rasa lambatnyaa masa berlalu..saja jek nk story pasal umi jalan2 selepas pantang tue..actually dalam pantang pun umi ada jalan2..tp jalan2 ke tempat2 penting contohnya ke klinik kesihatan sebab Athirah kuning ari tue..then pi Imigresen sebab nk buat passport Athirah..then pi Tabung Haji sebab nk bukak akaun Athirah n ke Melaka laa umah kakak umi tapi tue pun dok kt umah jek..mana ada jalan ke mana pun..

So berbalik pada cerita asal..plannya ari ke 45 dah nk kuar laa kann..kena laa kuar petang sebab pagi tue sibuk laa nk kemas umah tolong mak masak n lain2 kann..so plan nk pi lepas asar laa..skalinya lepas asar tue ujan daaa..adoiii..hampa giler umi rasa masa tue..lepas tue esoknya pulak paksa terus jugak kuar..padahal bukan nk pi mana pun..nk pi makan mcd jek..hihihi..so terus laa umi menghala ke mcd..dapat parking dekat lak tue..cantik betul..pas tue pi laa umi mengorder set kegemaran umi tue..apa lagi kalau bukan spicy chicken mcdeluxe tue laa kann..pas tue bubur mcd tuk anak umi..nk beli eskrem tapi kami berdua selsema lak kann..so cancel eskrem..naik laa kami ke atas..tujuan utama nk bawak anak umi main gelongsor tue kann..skali naik2 xde lakk..anak umi terpusing-pusing carik mana gelongsor mcd tue..terpaksa laa umi kelentong cakap abang mcd tue bukak..dia nk bersihkan..dia belom pasang balik..hahaha..cian anak umi kena tipu..

Dah abis makan tue saja umi bawak jalan2 pi kedai2 sebab umi ingat nk pi beli kek kt kedai kek hujung tue..malas laa pulak nk bawak kete kann..so berjalan laa kami melalui kedai2 tue..yayang lakk macam pelik..siap dia boleh kata 'jauhnya car umi'..hahaha..bijak dia kann..masuk jek kat kedai tue kami pun tengok2 kek..rasa macam nk beli kek jek..tapi tunggu laa sampai hujung bulan..hujung bulan kang bday mak umi..skali harung jek beli kek time tue..tengok2 roti lakk xde hati nk beli..umi nk carik swiss roll sebenarnya..skali budak tue kata kul 6 ptg kang baru siap..sudahhh..last2 si yayang ni pi angkat kek marble kot yg bulat tue..umi pun amik jek laa kek tue..dah pi bayar tue kuar kami dari situ pi laa ke seven-e lakk..pas tue ke kedai anakku lakk..suka anak umi masuk dalam tue..sempat lagi dia susun bedak n shampoo ke apa ntah dalam kedai tue..sabo jek laa yayang nie..nk ngajak kuar dari situ punya payah..terpaksa guna psiko sikit laa kann..umi cakap kt dia nk pi carik car umi letak mana tadi ntah nie x jumpa..kuar jek dari anakku tue nk lintas jalan sebab umi park seberang sana..bila dah di dokong tue terus anak umi tunjuk..'tue car umi'..hahaha..kenal jugak dia kt car umi dia kann..cayalahh yayang..

Ok laa..tue saja cita kali nie..layan pics jek laa..amik yg ntah bila2 nie..hihihi..

4 comments:

ina said...

comel gile gmba first tu hehe..

kak ana jjcm after pantang tak bwk yayang tahirah la eh..

ina said...

athirah*

sorry typo type cepat2 hehe

gee ryder said...

ana, nmpk nau tak sbarnye nk kuar hehehe..

eee auni ni mcm2la ngn adik dia

Ana said...

Ina=hehehe..time baik tue ina..xbawak laa yayang kecik..dia bukan reti makan pun..nanti dia beso sikit turn daddy lakk bwk dia jalan2..hihihi

Kak Gee=boring kakk..rasa cam berbulan2 x kuar..lagipun kena kuar puas2..kt qatar nnt dok umah jek laa kami..bkn leh nk kuar sndr mcm kt sini kann..huaaa..