Operasi pertama adalah buat sambal kentang garing..daddy laa yg nk makan nie..siap berusaha nk tolong umi hiris2 kentang tue lagi sampai terhiris jari..umi nie dah ler x penah buat..umi ingatkan yg kentang macam wedges tue..rupanya daddy nk kentang yg garing macam chips tue..buat sambal kentang tue pun 1st time..bantai semberono jek buat macam mana pun..huhu..berhari-hari jugak laa daddy nk makan tue..umi pun layan jugak sebab macam sedap..kakak auni pun layan kentang kosong jek..siap tau tupperware mana umi simpan..suh bukak dia cakap dia nak..yayang yayang..
Edisi kedua giler kentang pulak bertukar bila umi cakap kt daddy nk buat karipap..tapi umi kata x pandai nk kelim tepi tue..daddy dengan pantas cakap senang n dia pandai..so kelmarin bila daddy cuti umi pun bantai potong kentang n daging..buat inti tue then uli tepung tuk kulit..skali tepung x ckup n masih lembek lagi..hadoii..terpaksa kejut daddy yg tertdo kekenyangan makan nasi lemak dinner tue n suh pi beli tepung..huhu..nasib daddy nk pi..kalau x memang berakhir di situ jek karipap umi..lepas dah tunggu sejuk..so kami pun mulakan sesi mengayam karipap..umi gelek n masukkan inti..daddy kelim tepi tue..bila suh daddy ajar n umi dah reti kelim..tukar pulak daddy yg gelek..hihi..sonok jugak buat bila dah reti..cuma umi rasa tepung tue terlebih marjerin..sebab bila potong bulat dia mengecut..ke ada sapa2 tau apa salahnya doh umi tue ek..siap buat 4 ketoi dulu n test goreng..mula2 tue ada beso,ada buncit,ada panjang, ada comel..hahaha..lantak..janji masuk perot sedap..huhu..kami start menganyam tue dari kul 11pm smpai laa ke 12.30am tauu..sabo jek laa laki bini di malam hari..haha..siap tobat dah nak buat karipap lepas nie..leceh kejenya..huhu..
So nantikan edisi ketiga giler kentang umi yekk..maceh pada master shifu kungfu panda umi sebab ajar kelim tepi karipap tue..walaupun x cantik mana..tapi dengan bangganya kata di sini yg umi reti..huhuhu..layan pics yekk..
Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel
1 comment:
ana, kentang tu hiris halus2 pakai grater jek...
akak selalu pakai grater..senang sket daripada hiris halus...lagi crispy!
Post a Comment