Monday, February 14, 2011

The Pearl Again

Petang ari tue kami kuar konon nk pi lepak kt The Pearl berserta amik gmbo laa kan apa lagi..daddy cakap The Pearl nie pulau buatan..bentuknya macam pearl dalam cengkerang tue laa..katanya Qatar meniru Dubai..Dubai ada jugak pulau buatan nie tapi namanya The Palm n berbentuk palm tree..

Sampai kami masa tue tengok ramai giler orang..kali nie umi dah siap pakaikan budak2 nie baju 2 lapis..umi sendiri pakai baju n suar 2 lapis woo..tapi masa petang tue xde laa sejuk sangat..kami lalu laa kt tepi2 bot persendirian..nk masuk kt kawasan bot tue ada security code n guard jaga..perghh macam2 bot boleh tengok..kt situ jugak ada butik2 barangan branded laa..even showroom porsche pun kt situ..kami jalan laa tepi2 tue sambil bergambo..dah abis jalan sampai hujung pi lepak minum ice blended pulak..yg adik dah selamat tdo..yg kakak pulak dok main ada macam bulat2 tempat duduk..budak2 berebut main kt situ..dia xnk gerak woo sebab takut tempat dia kena amik orang..sabo jek laa kakak nie..sian jatuh lagi n melalak..katanya sorang budak tue tolak..xtau laa..darah sikit gusi dia..nasib kejap jek nangis pas tue sambung balik main..dah nk maghrib tue sejuk giler..rasa mencucuk sampai ke tulang..x tahan woo then ajak laa daddy balik..pusing2 sikit dalam tue lebih kurang.. sempat solat kt situ n then balik laa umah..

Layan pic yekkk..
Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

1 comment:

shafahanz-iman said...

Salam, Ana.. punyalah lama akak tak update blog tau-tau Ana dah selamat berada di perantauan. Rezeki namanya tu..
Akak memang teringin betul ingin melalui apa yang Ana sekeluarga lalui sekarang ini..
Please update frequently... banyak yang akak nak tau bagaimana tinggal di rantau.. mungkin suatu hari nanti rezeki kami pula.. :)