Tuesday, November 22, 2011

Percutian & Winter

Ari tue kan kt Doha nie ujan..esoknya lepas ujan tue terus sejuk giler..berubah serta-merta..Athirah smpai batuk n selsema lagi..lepas tue dah macam seminggu lepas tue suhu jadik biasa jek..suhu 30 lebih darjah laaa pulak..dah x bapa nk sejuk..ekon still leh di on lagi cumanya memang x menghala ke kami laa, halakan ke atas syiling..kasik syiling yg sejuk..hahaha..siap dah pakaikan budak2 nie stokin masa kt umah lagi haa..skali back to normal lakk..

Masa sejuk2 ari tue excited laa umi nk carikkan baju sejuk tuk anak2..alhamdulillah rezeki diorg, dapat hadiah sweater kait2 tue ari tue, aunty Yeen bagi tuk kakak n adik then uncle Khizmie n uncle Farhan bagi hadiah tuk adik masa bday party ari tue..so setel laa kann..nk dijadikkan cita kami akan pergi bercuti nanti..bukan sejuk pun tempat tue..ala-ala sejuk negara Arab kann, cumanya kt situ nanti daddy kata nk masuk umah saljinya..kt Genting x merasa masuk, so kt sana nanti kita try..so bersungguh2 laa kitorg nie dok carik baju sejuknya..hihihi..

Kuar skali ari tue dapat kakak punya boot, jaket, sarung tangan, tutup kepala. boot adik juga n daddy punya jaket..umi punya masa tue main tengok2 jek..bila try2 size paling beso pun ketats..mak aihhh, sakit jiwa tau x..kesian org gemok kann, nk carik baju pun susah..hampir putus asa jugak laa bila dah ler ketats, pas tue mahal nk mamfus pulakk..hadoii, lagi sakit jiwa tang tue..

Then kuar lagi baru2 nie pusing2 jumpa umi punya jaket, yg murah n sendat..tapi harung beli gak sebab murah..lantak..abih tue nk tunggu kurus time bila pulak umi nk melaram pakai jaket winter kann..hahaha..then pusing2 jumpa lakk yg tuk adik punya..siap ada diskaun, lagi la harus rembat kann..actually tue size yg 12months..agak sendat tuk adik..tapi umi n daddynya dah berkenan giler..laram amik jugak laa, sebab tang tangan n kaki leh bukak jugak..lagipun adik nanti akan ber'adik' jugak kann..so xpe jek, leh pass kt adik2nya..hehehe..

Masa pakaikan Athirah baju sejuk tue dia kaku x gerak2 ok..kepala pun statik..dia pelik agaknya napa benda nie sendat n ketats..hahaha..skali diri punya diri dia leh terlentang ke belakang dengan keadaan dia tegak kaku gitu..umi sempat tahan sebelum cecah lantai laa..tapi keadaan dia jatuh tue amat laa klakar..adik adikkk..x sabar nk amik gambo adik ngan baju2 tue..nk nangis ke nk apa, umi tetap sarungkan nanti..layan jek dik ekkk..

Baju adik jek yg dah post..yg lain surprised n kena tunggu gambo2 hasil percutian yg diambil dari gadjet baru daddy..bukan 1 percutian yek, tetapi DUA..hihihi..layannnnn..



2 comments:

gee ryder said...

wah! percutian kemane tu?? bestnye!!
auni pakai tudung ke tu? comel!

anasaliza said...

Ke mana tempatnya kena tunggu lagi 10ari..hihi

Ha ah auni pakai tudung, dia pandai amik sendri dlm almari, tetiba sarung sndr lakk..dah ler pakai gaun, terpaksa pujuk2 sebelum kuar kete tue suh dia bukak, nasib dia nk bukak, kalau x, ntah apa kata mak pak arab kt sini nnt..hihi