Wednesday, January 04, 2012

Kakak & School..

Alhamdulillah, hajat hati umi nk sangat hantar kakak pegi school tercapai jugak akhirnya..hari yg dinantikan telahpun tiba..lama kakak menanti betul ke idak dia nie nk pegi school kann..hihi kesian kakak..then pada hari yg dinanti tue umi bangun kul 5am sebab nk prepare masak bekal daddy jugak..so bekal kakak untuk 1st day adalah muffin kecik2 (rasa 8 biji), black grape ngan air kotak strawberry..umi bekalkan jugak air sirap, kot2 laa dia xnk air kotak t..ue kann..masa kejut tue ok jek dia, happy sebab nk pi school..skali tue dengan adiknya bangun jugak..so mandikan laa adik skali..suh dia makan roti ngan scramble egg, idok laa dia nk makan..

Masa pi hantar tue umi drive sendiri dengan anak2 n daddy follow dari belakang ngan kete pinjam..skali umi sampai tue dalam kul 7.15am kot, menunggu la daddy nie x sampai2..sempat jugak umi snap2 pic kakak..dia galak suh umi tangkap gambo beg dia..suka bebeno dia nampaknya..si kakak nie punya laa bebel2..dia kata mana daddy nie lambatnya..dia kata friend kakak semua dah masuk, daddy nie lambat laa..dia kata lagi semua dah ada dah, daddy xde lagi nie..last2 tengok jam dah 7.36am gitu, umi pun kata jom laa masuk kakak..

Masuk tue jumpa keraninya n dia tanya nama kakak..sebab kakak masuk 2nd semester, dia xkenal kakak lagi..hihihi..then dia pi check kakak masuk kelas mana..x lama pas tue daddy pun sampai..kerani tue tanya sapa nama anak daddy..daddy kata laa Nur Auni Insyirah, dia tergelak rupanya daddy skali ngan umi..hihihi..

Bila dah check tue katanya kakak under klas Miss Jee..Miss Jee ni orang filipine rasanya..dia pun hantar kakak pada teacher dia n kami pun masuk ke bilik principal sebab nk bayar yuran..kt sini bayaran by term..1 term lebih kurang 3,4 bulan..so hamik ler bayar ribu-riban skali harung kann..hihihi..

Dah siap tue, kami kuar tengok semua budak dah masuk dalam klas..pi laa carik mana klas Miss Jee..selamber bukak pintu tue nk tengok kakak..mula2 Miss Jee tue x bagi, dia suh tengok dari kamera bilik principal tue jek..tapi umi kata sekejap jek..tengok2 masa tue ada dalam 5 orang n kakak tengah duduk susun puzzle..umi sempat kata kt Miss Jee tue yg kakak perlu di assist masa pi toilet..dia pandai basuh sendiri, tapi macam x caya laa pulak kann..n selalunya seluar2 jeans dia, dia xreti nk button sendiri..skalinya Miss Jee kata dia baru kuar dari toilet, n dia tolong zipkan jeans SS tue n dia kata agak ketat..pertime pakai tue kann, memang laa ketat..hihihi..then umi bagitau jugak yg kakak just know a little bit english, so harap dia paham laa kann..Miss Jee kata itu normal untuk age kakak, n even katanya ada jek yg xtau english langsung..dia kata nanti dia akan learn slowly..lega hati umi dengar sebab itu laa benda yg umi paling takut skali..

Masa balik tue punya laa hati dok teringat kt kakak..macam mana laa rupa dia, nangis ke x..risau jek kann..balik tue umi amik dia sebab daddy keje..umi sampai dalam kul 12.30pm tue tengok dah ramai parents yg kuar masuk bawak anak kuar..pelik gakk umi, aikk selamber jek diorg nie..tunggu punya tunggu 10min tue, x senang hati maka umi amik laa kakak..masa tue adik tido, so umi tinggal kejap dalam kete..umi jenguk kakak dari glass door tue..kakak nampak umi then dia nk berlari ke umi..cepat2 Miss Jee tarik, agaknya dia ingat kakak nk ikot orang lain..

Bila Miss Jee dah nampak umi baru dia gi amikkan school beg kakak..umi masuk tue terus kakak peluk n tunjuk cop kt tangan dia..then umi tanya jugak laa macam mana kakak ari nie..Miss Jee kata kakak participate semuanya, dia banyak cakap tapi banyak dalam bahasa dia (cakap melayu laa kann, hihi)..then bila nyanyi kakak tau lagu abc n baba black sheep..Miss Jee ada bagitau jugak yg diorg sekarang sambung book 3, so dia xleh nk patah balik book 1 n 2 untuk kakak sorang..so nanti umi mintak kt principal, boleh umi ajar kakak kt umah yekk..

Petang tue umi bawak kakak n adik gi main kt playzone Landmark..dapat jugak dia hadiah handphone Hello Kitty yg dah lama dia sebut2..kalau dah belikan kakak, kena laa belikan tuk adik kann..maka dapat laa diorg sorang 1..

So umi harap akan terus baik2 kt school yek sayang..senang hati umi bila kakak dah mula suka ngan school..x sabar menunggu keletah2 dia yg mendatang..hihihi



kakak di SunBeam Kindergarten, Al-Bayyan Compound

balik2 dia tunjuk tangan kena cop..adik yg jadik mem beso sekarang nie..

kakak main di Landmark n bersama gadjet baru..huhuhu

2 comments:

gee ryder said...

comella auni pegi school!
ada budak melayu tak situ ana?
sian auni bebel sorang2 hehehe

Ana said...

ada x silap dalam 4,5 orang Msian kt situ kak..ana x sempat lg nk sembang ngan parents masa hantar amik..xtau laa dia kawan ke x ngan budak2 Msian tue..hihi