Sunday, January 22, 2012

Seminggu Tido Sendiri

Ari nie genap seminggu kakak tido kt bilik dia sendiri..syukur alhamdulillah xyah paksa2 dia sendiri rela hati nk tido situ..mak umi kata kecik sangat lagi dia tue nk diasingkan tido..umi bukan apa, saja nk dia berdikari n lebih berani..ye laa dia tue kan hantu gigi laa, hantu durian laa..hahaha..

Ari pertama tue nyenyak jek dia tido sampai ke esok paginya..kejut bangun pi school pun senang..daddy kata nampak dia excited dengan school..hari ke-2 dalam kul 2 lebih pagi kot, tetiba muncul dia sebelah umi..syukur jugak xde laa dia nangis meraung tetiba kann tengok umi xde..elok jek dia pi carik sendiri n menyelit sendiri tengah2 umi n daddy..malam 3 n 4 ok lena sendiri sampai pagi..malam ke-5 dalam kul 3 lebih kot dia datang n malam ke-6 (malam tadi) dah kul 5 setengah tue dia menyelit..

Ada skali tue umi nk baring kt katil dia sebab penat main ngan diorang nie..skali boleh dia kata 'nie katil auni, umi tido bilik sebelah, nie bilik auni'..perghhh, cayalah kakak..nanti adik dah beso sikit tolak katil single tue rapat ngan katil kakak ekk, biar kakak tido ber2 ngan adik pulakkk..hihi..dah macam nie rasa dah beso lakk anak2 umi..dah boleh tambah adik lagiii laa nie kann..hahahah..

Layan pic kakak sebelum gi school pagi tadi..suhu 10drjh n umi dah ready pakaikan dia thermal wear n siap extra tshirt lg..turun bawah dia kesejukan, lupa nk bawak gloves dia lakkk..n pic lain tue masa bawak main kt taman..

3 comments:

malin said...

Bleh sgt nk tmbh adik dh 2, faris faiz xleh lg sbb msg2 duk bwh ketiak mummy lg, mane ckup kalu nk share b3 kn, ekekek...

anasaliza said...

Nk pegnen lg, tp insyaallah tahun dpn hjg tahun kuarkan, thn nie n awal thn dpn dah fully booked nie..hihi

gee ryder said...

pandai tak auni main rollerblade tu?
dah lama tingin nak beli tuk aqeel