Friday, December 26, 2008

Bosannn..

Kenapa laa bosan sangat ari nie..mentang2 keje sehari pas tue esok cuti balik kann..punyaa laa malas..
Keje ana ari nie baca blog orang jek..dapat berkenalan ngan sorg yg baru nk jadik member..dok dekat ngan umah baru kitorg..Berjaya Park..dapat pun hasil xde keje hubby laa..ntah apa dia seacrh sampai jumpa blog Intan nie..siap blog surau Berjaya Park pun dia jumpa..tapi bagus jugak..dapat laa ana kawan baru kann..tapi yg x bagusnyaa..hubby tukar layout blog ana nie..ana try nk tukar balik x de lakk template tue..
"Bang..orang nk layout kaler pink cam dulu...huaaaaaa"
Ada ke gambo ana n auni cun2 punya beso kt atas skali tue dia remove..dah laa semua gambo dalam pc ofis ana dah clearkan..xde dahh koleksi gambo nk tepek balik kt atas tue..ishhh..sabo je laa abang nie tau..


So di'keboringan' nie..bos lak x masuk ari nie..nk cita laa pasal aktiviti semalam..pagi bangun tdo jek hubby balik keje..so kitorg bekpes roti canai sama2..lepas tue mandikan auni..hubby dah selamat tdo..sian lakk nk ganggu dia..dia keje malam kann..lepas auni dah mandi..beriya dia tdo sebelah daddy dia..syok jek tengok diorg tdo..tapi ana terpaksa buat agenda lain..kemas bilik sikit2..pas tue basuh kain..lipas kain 2 bakul yg baru kering..sambil lipat kain sambil tengok ulangan akad nikah mawi-ekin..lawa giler baju ekin..jeles tengok..org kurus lawa aje pakai pape2..cuba kita yg gemoks nie pakai..ada jek yg xsedap mata memandang..hehehe..

Lepas tue dalam kul 1 lebih hubby bangun ajak gi econsave nk beli lauk..lepas solat gerak gi econsave..carik barang macam2..beli laa 1 kipas diri sebab hall tengah kt atas tempat tengok tv tue xde kipas..punya la panas kalau siang2 lepak kt situ..then beli laa udang n sotong n sayur2..sayur hijau x berani nak beli sebab takut layu sebab x masak..macam biasa beli carrot, kobis, buncis, terung n apa lagi ekk..masa nk pilih sayur buncis tue..ada laa adik nie tengah pilih buncis gak..umur dalam darjah 3,4 cam tue..beriya2 dia pilih satu2..yg ana nie pun malu laa..beriya jugak laa pilih satu2 jugak..sambil tergelak sendiri.."ishh malu giler, budak nie lagi pandai pilih dari aku"..hubby datang pas tue terus kaut segenggan buncis tue..dia kata apa pilih2..amik je macam nie..huhuhu..selamber..
Pas tue last week hubby ada beli keledek..dia cakap nk goreng..siap gaduh2 ngan hubby pasal tepung guna nk goreng keledek..ada ke hubby cakap guna tepung gandum jek..ana beriya cakap tepung lain..tp was was jugak dalam hati tue..ye ke x aku nie..lepas tue call laa mak ana..rupanya tepung beras..hahahaha..sian kann kitorg nie..sekarang nie laa baru terkial2 nk blaja masak..rempah ratus konon beli..nk guna time bila ntah laa..hahahaha..pusing2 pny pusing..auni buleh tertdo lakk kt carrier dia..mudah betul dia tdo bila dalam carrier tue tau..suka agaknyaa goyang sana goyang sini..tue yg dia terus lentok jek..sampai kuar kt parking kete pun berusaha pejam mata walaupun silau panas terik..sabo je laa anak daddy nie tau..

Balik dari econsave tue..sementara hubby pasang kipas tue..ana pun basuh laa ayam yg beli kt pasar oldtown PJ minggu lepas..pas tue siang taugeh..bila chef dah trun..hubby laa masak ayam masak kicap (seperti yg di'request' olehku, hehehe) then sayur taugeh+crab ball+telur..tue laa makan tengahari+malam kitorg..

Malam bila hubby gi keje..tinggal laa daku keseorangan seperti biasa..
Daaa...

6 comments:

Intanaziela said...

hihihi dapat berkenalan dari blog kita ni kan...nanti jemput la singgah umah..tak pun nanti free2 intan round kat umah anna.. :P

Ana said...

Intan=tue laa..berkat kerajinan hubby search laa nie..dia yg 4wd link intan kt ana..hehehe..

::Umi Sufira:: said...

Ana, tulah masuk blog ana nih rasa lain je..rupanya dah tukar skin...dah hilang dah gambar cun ana n auni kat atas nun...takpe nanti blk boleh carik blk...

Ana said...

Mimi=tue laa pasal..geram gak bila dia tukar..balik nie nk marah dia..suh dia tukarkan balik..hehehe

are_u said...

salam...hi..saya pon bosan jugak.. eheh...hari ni keje mcm tak keje je... asyik tgk blog2 org je..
anyway.. selamat berkenalan... n
happy new year...

Ana said...

Are_U=hi..salam perkenalan..kita pun slalu boring kt opis..ari nie boring gak..tapi malas nk update blog..asik baca blog org lain je nie..