Tuesday, December 23, 2008

My Lovely Parents Selamat Kembali.. 19Dec08

Hari Jumaat jam 4.30pm mak ngan abah ana telah selamat sampai ke Msia setelah menunaikan haji selama 45ari tue..ishhh..pejam celik pejam celik..kejap jek diorg dah balik..alhamdulillah segalanyaa selamat..mak n abah pun selamat kat sana..cuma mak jek batuk2 dari mekah smpai laa ari nie..

Ana x dapat jemput mak ngan abah kt Senai Airport sebab hubby ada meeting ari sabtu..so niat hati lepas hubby abis meeting terus nk gerak balik kluang..sapa x rindu mak abah dia kann..hubby kuar umah meeting kul 8am..dia cakap dalam kul 4 petang cam tue leh balik laa..ana punya laa dah siap pakaikan auni baju n skirt..1st time auni pakai baju gurlish camnie tauu..dah siap kemas beg baju kitorg n beg baju auni..tunggu punya tunggu punya tunggu..kul 8.30pm baru hubby sampai umah..ana yg menunggu kat umah nie menangis2 xtau nak kata laa..kan org cakap..penantian tue satu penyiksaan..ishhh..sabo je laa..siap mogok x makan pape smpai ke hubby balik..dok berkurung dalam bilik ngan auni..masa ana nangis auni tengok jek..hehehe..anak umi nk tolong pujuk umi yek..sayang diaa..

Hubby sampai umah kul 8.30pm tue..kitorg siap2 kul 9.20pm kuar dari umah..singgah kt McD drive through beli makanan..maklum laa kelaparan dari pagi makan roti 3 keping jek..kitorg sampai kluang kul 1.15am..

Sampai2 umah jek..mak abah apa lagi..main ngan cucu kesayangan dia laa..agah dari jauh jek sebab mak demam..abah pun x berani nk pegang auni..takut jangkit..jemaah haji yg balik msia kena gi hospital cek kesihatan bila dah balik sini..tue yg mak n abah x berani nk dekat2 ngan cucu dia nie..

Pas tue mak bagi barang2 yg diorg beli kt mekah..
Barang tuk umi = 2 helai jubah, sehelai baju tido, sejadah kepala tue, tasbih, duit kertas 1 riyal n Quran abah..
Barang tuk hubby = Sehelai jubah, songkok aji, sejadah kepala n tasbih
Barang tuk auni = 2 helai gaun n unta bunyik selawat nabi

Actually mak bagi sehelai jek jubah tue..tapi disebabkan baju tido mak belikan tuk ana tue ketat..hahaha..mak bagi laa lagi 1 jubah mak yg mak pakai kt sana..kalau agak2 malas nk iron baju..buleh laa pakai jubah gi keje..lagi pun leh buat baju pegnen..hehehe..ada hati nk pegnen lagi tue..kuang kuang kuang..

Esoknya ari ahad sempat ziarah pak ngah n mak ngah ana jek..diorg pun gi haji jugak tahun nie..mak lang n pak lang kitorg x sempat nk ziarah..dengan mak abah pun x abis cita lagi nie..macam2 cerita diorg kat sana..x puas dengar rasanyaa..

Pagi2 ari isnin dah kena balik KL sebab hubby keje malam..tensen je laa..rasa nak tinggal situ jek xnk balik KL lagi..tapi terpaksa..

Anyway..selamat bergelar Haji n Hajah buat mak n abah..semoga mak n abah panjang umur, sihat sentiasa, diluaskan rezeki n bahagia disamping anak2, cucu n bakal cucu2 tercinta..
Aminnnn..

2 comments:

gee ryder said...

kalo k.g nangis pn aqeel duk pndng je..mcm phm je dorg ni kan..

camne agaknye rupa unta selawat tu ye..mesti cute..
alhmdllh sumanye slmt...

anaash said...

kak G=tue laa..dia nk tolong pujuk umi dia kot..tapi x reti camne..pandang kita ngan muka sedih jek..lagi laa haru umi dia nie..hehehe..
unta tue nanti ana tangkap gambo masuk dlm blog ekk..