Thursday, December 04, 2008

Tarrrraaaaaaaaaaa...



Saja je nak masukkan jugak gambo nie dalam blog nie..dengan x malunyaaa ana persembahkan..nie laa rupanyaa hall rumah baru kitorg..nie gambo hubby amik lepas orang datang pasang lampu n kipas..lampu n kipas tue dah order dari bulan 8 lagi..last2 baru nak pasang last week..disebabkan kesibukkan ana baru bersalin kann..semua tertunda n kitorg sampai kena pilih balik lampu2 tue yg lain..sebab cina tue dah jual lampu yg kitorg pilih dulu tue..nak salahkan diorg xleh jugak kann..dah berbulan tersadai jek lampu tue kitorg x call suh pasang..hehehe..padan muka..tapi disebabkan padan muka tue kitorg dapat pilih lampu yg lagi cantik dari dulu..wpun kena tambah duit lagi..tapi puas hati laa..hehehe

FYI langsir tue pinjaman dari mak mentua..hehehe..nak beli langsir sendiri tanya kedai 1 umah = RM700 lebih..perghhh..x mampu lagi buat masa nie laa..so terpaksa laa pinjam langsir lama mama..thanx mama ekk..hehehe..

Lagi satu FYI hall tue akan kosong jek cam gitu sebab x mampu lagi nak beli sofa..hahaha..sian kan kitorg..so kalau ada sesapa nak dermakan sofa2 korang tue amat laa dialu-alukan..hehehe..

Bila asik tengok gambo nie x sabo betul rasanyaa nak pindah..nk merasa gak hidup sendiri kann..dah masuk setahun setengah dok ngan family mak mentua..pape semua banyak mak mentua tolong..nak cita pun malu..hehehe..so lepas nie..merasa laa buat keje semuanyaa sendiri..agak2 ntah bapa kali dalam sebulan tue ana sapu sampah kann..hahaha..

Lagi 2 minggu kitorg akan berpindah ke rumah nie..doakan semuanyaa selamat n semoga kitorg dapat menempuh cabaran hidup baru nie dengan sebaik2nyaa..aminnn..

7 comments:

::Umi Sufira:: said...

Wah..dah nak pindah rumah sendiri yer..so nice..cantik umah! BTW, ada try praktikkan tak yang kita crita harituh dalam mel? ada kesannya tak?hihi..

mama-khayra said...

saliza..selamat berpindah hihihihi...ha ,merasa la dok umah sendiri penat wooo..[saje takut2kan saliza hahahh]

anaash said...

Umi Sufira=xde kesan pun laa..dah amik pil pun sama gakk..huaaa..

Ila=tue laa..merasa laa penat ke x nnt kann..nasib badan laa kann..hihi..

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak...seronok kan nak pindah umah sendiri ni...berdebar pun ada kan..hiks...

gee ryder said...

cantik umah, bsr..
ur auni so cute laa..

bdw slm knl...link each other ok :)

lily azliyana @ mama zara said...

hi..salam kenal.suka bace psl update anak2 kat dlm blog. harapnye dptla kongsi2 pengalaman lepas nih..=)

anaash said...

PuteriSatu=Salam perkenalan jugak kakk..ana and family dah selamat pindah hari rabu lepas..ari nie baru naik keje..umah x abis kemas lagi walaupun kosong..hehehe..malas je lebih..
Gee Ryder=Hiii..umah mmg cantik..tapi kosong jek..org baru nk mulakan hidup baru laa katakann..hehehe
Lily Azliyana=hiii..kita pun suka baca blog org cita pasal anak..lagi2 yg cita pasal bfeed..kagum betul ngan diorg tue..mmg kuat semangat..
Anyway selamat berkenalan semua..bos ada kt sini..so xleh nk update slalu sgt..hehehe