Monday, April 27, 2009

Tagged Diri Sendiri..



Ana amik tagged nie dari blog Kak Zura..hehehe..saja gatal nk buat sebab xde story nk di’story’kann..

1- 5 names I go by :
- Ana – kawan-kawan kt U n some of my bespren
- Nana – mak n sedara-mara belah ana..hehehe
- Saliza – kawan sekolah n kawan keje laa kann
- Ayang – hubby laaa
- xde dah kot

2- 5 Jobs I have had in my life :
- Temporary IT Staff – start keje masa sebulan lepas grade..nie kilang tempat abah n angah ana keje..n ana pernah praktikal kt sini..n malam sebelom start keje nie berjumpa dengan hubby tercinta kt YM n kitorg chat dari kul 1 lebih rasanya smpai kul 5 pagi..huhuhu..
keje selama 1 tahun 2 bulan yekk..

- Supervisor Banci Pertanian 2005 – tukar angin amik job nie..kejenyaa masya-Allah tensen sangat sampai ana pernah nangis depan bos..jadik supervisor tuk 8orang anak buah..handle 43 kawasan kalau x silap n kena abiskan dalam masa 3 bulan..perghhhh..
Tapi sampai sekarang still contact dengan anak-anak buah banci nie..

- Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) – mengajar di Sekolah Tinggi Kluang, Johor..mengajar Geografi Form 1, Pendidikan Seni n Pendidikan Jasmani tuk Form 1 n Form 2..dapat laa merasa jadik cikgu selama 4 bulan..lepas tue diberhentikan sebab cikgu posting dah masuk..huaaaaa…

- Personal Assistant to MD – start dapat keje kt KL sebab masa tue dah decide nk kawin kann..so kena laa carik keje kt KL kann..dapat bos yg ehem ehem..xleh k cita lebih-lebih laa kann..buatnyaa dia baca blog nie..mampuih den..hehehe..

- Operation Head – kena transfer kt sub-company bos bulan 8 sebelom beranak tahun lepas..alhamdulillah rezeki auni..tapi tanggungjawab makin bertambah n dah xde bonus dah tiap tahun..huaaaaaaa..

3- 5 place I have lived before :
- Kluang, Johor
- Mengabang Telipot, Terengganu – masa matriks
- Serdang – UPM
- Bukit Jalil & Puchong – umah sewa masa belom kawin n stay dengan in-law lepas kwin
- Shah Alam – umah sendiri laaa..

4- 5 TV shows that I watch currently :
Nie bukan currently laa ekk sebab sekarang x de siri TV yg wajib tengok laa..jarang dah tengok TV sekarang..main dengan auni lagi best..huhuhu
- Desperate Housewives – wajib..hubby janji nk belikan DVD complete seasono 1-4..bila nie banggggg…
- CSI – masa pegnen suka sangat tengok..
- Konsert AF – diari x minat nk layan ekkk..
Apa lagi ekkk..

5- 5 place I have been :
- Cameron Highland – masa honeymoon
- Cinta Sayang Sg Petani – masa join konvoy NazaKia
- Terengganu – masa 1st anniversary honeymoon
- Pangkor – masa program anjuran kolej kt UPM
- Langkawi – masa kusus fasilitator

6- People that e-mail/contact me regularly :
- My hubby laa of coz
- Saedah n Ema – slalu reply2 mail masa kt opis
- My boss laaa – anytime within 9.00am – 5.30pm..bosannnn jekkk

7- 5 of my favourite foods :
- Mee Bandung
- Asam Pedas Mak/Nenek
- Lempeng n Sambal Tumis
- Ayamas

8- 5 things I would like to do :
- Nak pegi buat facial..ada lagi 3 treatment tapi x jumpa masa yg buleh buat..maklum laa dah ada anak sekarang nie kannn..
- Nak pegi slimming centre cam kak Zura
- x sabo nk balik umah mak..huaaaa..
- jalan-jalan makan angin dengan auni..belom pernah lagi bawak dia cuti-cuti malaysia
- Nak tido sebab nk join auni tengah syok tido dari kul 8 lebih tadi...


9- 5 friends I think will respond :
- Kak G
- Nani
- Eda
- Intan
- Awe

Sila laa buat yekkk…



(nie taip kt umah sabtu malam sambil layan konsert AF yekk)


5 comments:

ar-adawiyah said...

best-best ada kawan layan desperate housewives...saya mmg ikut dari season 1 lagi...sekali ngan gol n gincu the siries masa tu sama-sama malam selasa rasanya...tapi sayang la dorang dah tak sambung lak gol n gincu...dah ada cite yang agak bagus tapi tak leh bertahan lama...sampai season 3 je tak silap la...

P/s: Awe tu saye ke?

Ana said...

Awe = hehehe..mmg best cita tue..dia selasa malam..pas tue repeat jumaat mlm n sabtu ptg rasanyaa..tapi ada gak yg miss tengok..nk tuntut dvd kt ash nie..hehehe..
Awe tue awk laa sapa lagi yekk..buat jgn x buat..

ar-adawiyah said...

okies....menyusul...

gee ryder said...

ana leh geng ngn hubby kak g suka lyn desperate hswve hehe..hubby kak g lg la dlu xkuar tv lg, suma season dia dh donlot..pastu tgk guna earphone gelak sorg2..
csi pun dia dh donlot..tp csi tu kak g pun suka...cuma skg tgk tv jer sbb dulu asal bukak tv je, kitorg dh tgk dulu hehe..

haa..suka mkn lempeng ke ana?
sgt simple taste ana ni hehe

nanti kak g wat tag ni k

Ana said...

Kak G = hehehe..layan jugak hubby akak dgn desperate nie ekk..tp best laa cita tue..ana mmg suka..

Ana taste org kpg kakk..tue yg western nie kureng sikit..lempeng n sambal tumis ari2 pun layann jugakk woo..hehehe