Thursday, April 01, 2010

Jumpa Atuk n Nenek kt Putrajaya..


Ari ahad tue pulak umi plan nk pi bawak yayang n Pak Bucu pi swimming..daddy keje..so harus berdikari laa nampaknya..tengahari pulak nk pi Precint 9..jumpa mak n abah umi..diorg datang sini sebab ada kenduri kawin anak kawan askar abah umi..diorg datang balik ari jek..pagi tue yek yek dah kunci jam awal..tapi sambung landing ngan yayang macam best jek..last2 kul 9 baru nk gerak bangun..padahal sesi kt tempat tue dari kul 9-11.15pm jek..siap beriya macam nk pi swimming..skali kuar umah dah kul 10..ayoyoo..sampai tempat Pak Bucu dah kul 10.30pg..so xde maknanya laa kann nk pi swimming..kang baru nk celup kaki diorg dah suh kuar dah abis session pulak kann..so melencong laa kami ke tesco extra..hajat hati memang nk pi tesco pun nk carik pampers auni..sebelom masuk tesco pi makan dulu..dapat laa makan pizza baru yg kata konon 10 lapis tue kann..lepas dah penuh perot masuk laa kt tesco..carik drypers size L abis woo..ayoyoyoo..ramai sangat ke baby yg bersize L nie..kuar dari tesco pi isi minyak kejap n pi tukar baju laa..kang nk pi umah orang kawin..tapi umi selamber laa pakai suar..orang moden laa katakan..xde nk baju2 kurung dah nie..huhuhu..

Yayang lak dalam kete on the way nk ke Precint 9 tue dia dah minum susu seround..leh pulak tido..dah laa umi x pasang car seat..tido laa dia terpele'ot..cian dia..sampai dah angkat masuk dalam dewan tempat kawin tue pun leh dia x bangun..kena lakk ekon dalam dewan tue lagi laa syok dia tido..last2 umi kejot jugak dia sebab dah laa lama x jumpa atuk n nenek..dia boleh lakk nk tido..so kejut jek laa..bangun2 tue dia pelik dia berada di mana n ramai sangat orang..cam biasa nangis dulu kt orang yg nk amik dia..pas dah setengah jam tue elok aje dia umi tinggalkan dengan nenek..

Lepas dah lama lepak n nenek pun nk balik..umi pun kena pi hantar Pak Bucu balik hostel dia..sebelom hantar Pak Bucu tue sempat pi minum dulu kt Seksyen 2..lepas hantar Pak Bucu tue kami pun balik umah..umi kena singgah kedai ubat dekat ngan area umah dulu nk pi beli susu yayang..pas tue nk beli pampers kt kedai cina tue pun x de size gakk..so terpaksa laa umi singgah kt care4 dekat umah tue beli pampers..nasib dapat murah lakk..so xde sia-sia umi menyinggah ke situ kann..lepas tue kami pun balik ke umah..dekat kul 6 jugak sampai umah petang tue..huhhhh..penat betul berjalan dari pagi sampai ke petang bersama yayang..

So layan laa gambo yayang kt dalam troli care4 tue yekk..hehehe


4 comments:

malin said...

penat ek bwk auni kuar sorg2, mummy n faris mmg slalu kuar b'dua, mmg penat gk tp kepuasan melebihi kepenatan, tu x penah serik tu, hi3....

Ana said...

memang penat malin..nk melayan karenah dia..nasib nk dia dok dalam troli..kalau xnk lagi laa masak nk nunggu dia jalan sendiri..hehehe

gee ryder said...

takpe ana, org skg bkn kesah pun kalo pakai suar hehe..

akak penah gak wat

Ana said...

tue laa..selamber jek laa kakk kann..kl org x kisah sgt kann..kalau kpg segan jugak laa..

ana teringin nk makan nasi kt umah org kawin..tp yg nie buat kt dewan cam xde rasa sangat..nk makan yg kt umah kampung yg orang rewang masak sendiri tue..mana nk carik org kwin nie..huhuhu