Tuesday, July 27, 2010

Bandung - Day 5 (Khamis, 8 Julai 2010)







Hari terakhir kami di Bandung..macam biasa golek dulu pagi2 tue then baru nk kecoh2 bangun mandikan yayang..then bekpes dulu cam biasa..umi lupa lakk tulis menu apa kami bekpes pagi nie..nk recall balik memang x terbayang di mata hatiku ini laa pulak kann..layan jek laa ekkk..hihihi..

8.50am - kami dah gerak dari Rumah Ebo..cepat pulak pagi nie kann..babai Rumah Ebo..ada rezeki kita jumpa lagi..sempat gak suh Pak Jat singgah beli kepek kt kedai tepi Jalan Dago tue..budak kedai tue baru nk susun kepek..kitorg 1st customer..tapi still xleh nk bagi murah..so amik lebih kurang jek n blah laa..dok dalam van sambil menikmati pemandangan pagi di Bandung..sekejap jek masa berlalu yekk..dah hari terkahir rupanya kami di Bandung..rasa cam nk sambung lagi jek..hahahaha..

9.10am - lebih kurang time nie kami dah sampai kt airport Bandung tue..tercepat laa pulak kann..flight kami patutnya kul 12.30pm..blasah laa labu..umi yg kejakunan nie kann macam pelik lakk tengok airportnya beso sikit dari ari tue punyer..rupanya tempat masuk n tempat keluar diorg asingkann..hahaha..memang sah jakun nie..dah masuk dalam tue kami ke kaunter check-in..terus setelkan urusan bagasi n total bagasi kami tuk pulang ini ada 63kg..hahaha..bukan tuk umi sorang jek tue..tuk kami semua yekkk..cam biasa kena laa sign borang pengisytiharan ku pegnen kann..kali nie 3 helai pulak..ari tue kt LCCT awat sehelai jek..lantak laa labu..

Dah setel urusan tue semua kami pun pi carik tempat duduk..ada disediakan 3 laptop kt situ dengan tulisan kononnya ada wifi..skali hubby pi tengok xleh pun nk connect internet..then kami didatangi cewek kt situ bertanya samada nk masuk kt waiting room diorg tak..masuk dalam tue dikenakan 45k rupiah seorang..tp makan, minum semua free n boleh kuar masuk..hehehe.xpe laa dik oitt..kami nunggu di luar aja ya..

Dah pusing sana sini xtau nk pi mana lagi..pi ajak daddy kuar sekejap..tue pun kena tanya..jangan kuar lama2..abis tue nk buat apa kt dalam tempat kecik n xde pape tue..sabo jek laa..kt luar pun rupanya xde pape gakk..ada laa kedai makan 3 kot..then yg jual2 jajan n magazine tue..dah boring tue ajak daddy lepak minum..apa lagi pekena Teh Botol yg terakhir laa sebelom sampai Malaysia kann..daddy lakk pi order Bakso ke apa ntah tue..sup ngan nasi jek pun..dah lepak2 makan kt situ kami pun masuk balik..

10.40am - pi masuk yg dalam punya tue sambil beratur dulu tuk masuk imigresen..dah sampai kaunter tue kami diberitahu bahawa kami kena buat bayaran tuk airport tax..pegi laa ke hujung belah sana pulak tuk buat bayaran nie..sepatutnya yayang xkena caj sebab tiket yayang under nama daddy..tapi pakcik mangkuk hayun nie pi charge jugak..dia pi kira 7 kepala..seorang 75k rupiah..nasib baik Mak Yang kira2 balik..then daddy pun cam pelik..daddy pi tanya dia baby pun kena jugak ke..mula2 kejadian tue (umi xberada di tempat kejadian sebab bz bawak yayang jalan2)..mula2 daddy kata dia panggil pakcik tue..pakcik tue buat dono macam x dengar jek..then panggil lagi baru dia sahut cakap ooo baru perasan baby xkena caj..cittt..nk makan laa duit tue ekk..sabo jek laa..buat muka x bersalah lakk tue..ish ish ishh..

Then kami pegi laa ke kaunter imigresen semula..dah setel tue..naik lakk ke atas tuk tempat menunggu..punya laa kecik tempat tue..penuh lakk dengan penumpang yg nk balik ke KL..sesak jiwa raga kt situ..yayang cam biasa laa xleh dok diam..dia pi kt tempat sebelah sana lakk khas buat orang tunggu flight ke Singapore..sempat lagi dia carik kawan kt situ..sibuk ngendeng kt kakak2 kt situ..orang tue xnk kawan ngan dia pun..hahhaa..

Sempat jugak kami perabiskan saki baki duit yg ada beli makanan kt situ..yayang dapat laa rocky yg namanya ditukar ke nama apa ntah..tunggu punya tunggu dalam kul 12pm cam tue flight dah sampai..alhamdulillah xde delay pulak kali nie..then kami pun bergerak turun menuju ke flight..seat kami semua kali nie 1 row..row 11..masuk jek nk duduk mak aihhh..awat sempit bebeno..lagi sempit dari yg flight datang ari tue..sampaikan umi xleh nk turunkan meja tue langsung..perghhh..sabo jek laa..air asia ooo air asia..then dah setel semua kebetulan belakang kami tue pintu emergency..n ada laa kusi kosong belakang tue..so mak yang n pak yang dok belakang tue..yayang dapat laa 1 tempat dia sorang..ekon kali nie sejuk giler..masa flight pegi xde rasa sejuk pun..umi syok laa layan mata tido..daddy yg dr mula datang beriya nk beli something ada nama Air Asia kali nie dia pi beli betul2..dia pi beli penutup mata n selimut Air Asia..dapat umi selimut badan kejap dari kesejukan tue..hihihi..

Sedang elok kapal terbang tue nk naik atas..dia pun mula laa lalok..merengek2 nk tido laa tue..umi n daddy biarkan jek..skali tengok2 kepala dia dah terlentok kt lengan umi..yayang yayang..elok2 nk turun kt LCCT tue dia pun kena kejut..

Alhamdulillah kami selamat sampai ke tanah air tercinta laa konon nie selepas percutian selama 5 ari 4 malam..percutian pertama umi ke luar negara..kesiankann..xpe pas nie harus ajak daddy bercuti lagi..insya-Allah kalau diizin ALLAH n ada rezeki lebih..hehehe..

Kalau ada cerita sebelom ke Bandung..mesti ada cerita selepas balik dari Bandung kann..so tungguuuuu..
Layan laa pic yg 3 keping tue ekkk..xde gambo lakk kt airport tue..lupa lakk nk posing2 kann..hahaha..maknanya kena pegi lagi laa tue kot..huhuuh...pssttt : baju yg kami anak beranak pakai tue baju baru beli kt Bandung daa..hahaha..

2 comments:

gee ryder said...

ala ana, pasni terus menetap oversea..lg best hehe

Ana said...

Kak Gee=hujan emas di negeri orang kakk..hujan batu di negeri sendiri.. huaaaa..tetiba syahdu laa pulak kann..