Friday, January 28, 2011

Main di Taman..

Semalam kami anak beranak pegi main kt taman permainan tepi pantai..nama tempat tue Corniche..dah lama plan nk bawak auni main kt situ tapi x bawak2 smpai laa semalam..tempat nie macam tempat lepak orang sini laa..famili siap bawak tikar bawak makanan lepak2 kt situ..

Kami sampai sana dalam pukul 4pm..dalam kul 5.10pm dah masuk maghrib kt sini..so sampai jek sikit punya suka si kakak siap nk angkut mei mei n eoww dia skali..sampai kt playground tue tengok2 kt tempat berpasir..susah gak nk jalan kt pasir kan..umi laa dok layan kakak main n daddy dok kt kusi tepi2 tue jaga adik..ada macam2 permainan jugak laa n agak ramai jugak orang kt sana..

Dah agak boring main kt situ daddy ajak pi main kt tempat luncur tue..bila pi sana daddy yg turun meluncur dengan kakak..best pulak umi tengok so umi nk rasa laa pulak kan..tp umi pi naik dari bawah..rasa macam nk jatuh jek panjat naik ke atas tue..x sampai betul2 atas pun umi dah suh kakak duduk n trus meluncur turun..rasa macam nk tersandar ke belakang pun ada..gigil lutut umi sampai bawah tue..trus umi surrender nk luncur tue dah..kakak punya suka luncur2 tue..berani dia turun sendiri..

Lepas dah puas main tue kami pun pegi la makan kt Restoran Thai Smile dekat situ jugak..lepas dah kenyang makan kami ke Souq Wakif..tempat nie ala-ala Pasar Payang kt ganu tue tapi sini kedai bawah jek..xde 2,3 tingkat n kedainya berlapis-lapis sampai boleh sesat laa dalam tue..kt perkarangan luar ada jual makanan2 arab..ala2 macam pasar malam kecik laa..tujuan ke sana adalah untuk mencarik abaya umi..hihi..pusing punya pusing mak aihhh ada abaya sampai 7,8ratus woo..giloks mahal..last2 dapat laa sehelai tuk umi menery..siap ada tailor tuk gunting kalau panjang..1 lagi abaya umi suka size beso..tuan kedai tue cakap dia boleh tempah n siap dalam masa 3ari..so kami tempah laa..

Dah lepas tue musing lakk carik kacang pistachio n cashew nut tue..then lepak laa kami nk minum sebelom balik..punya laa ramai orang masa tue..penuh tempat2 minum siap ada orang reserved lagi..akhirnya jumpa tempat kosong kat Coffe Beanery..hahaha..nk tiru Coffe Bean la tue..so makan laa kami kek n muffin beserta ice blended..di malam yg sejuk makan benda tue lak ekk..hahaha..lepas tue kami gerak laa balik..

So layan laa sikit pic yg ada ekk..
Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

4 comments:

JuE : said...

patutla ju sms ana xreply ek..rupenya dah p Doha..erm bestnya..tahnaih for 2nd baby, girl jugak ek..hhehehh..lama ka dok sana, sok sampai Ashran balik cni ey..

CapT said...

Abaya lg byk kt souq asari, sampai sesat dlm byk2 kedai tuh, nnti pi tempah kt ctu pulak.. Kena tawar giler2 ana, harga yg derg letak harga qatari, qatari x suka benda murah.. Huhuhu

gee ryder said...

sonoknye jejalan kat sana.
skg winter yer gelap cpt?

apsal abaya suma mhl2 eh? ape material dia? bagus sgt ke? hehe

JuE : said...

abaya tu menatang hapa?hahha,,almaklum la org mesai mana nk tau...kalu master phone abaya aku tau la..hehhehe