Tuesday, May 03, 2011

Anak Beranak Kena Inject

Pagi tadi kami ke Health Centre untuk menyerah diri di inject..sampai2 jek daddy daftar side man..umi n anak2 side female..nie x syok sebab umi sorang angkut dua anak..x adil kann..kena kasik boy jugak tuk daddy jaga nie..

Nasib bagi ID n passport orang tue tuliskan..kalau x masak jugak umi dengan dokong yayang-2 tue..skali katanya umi sorg jek yg kena..yayang-2 x payah..skali bila dia nampak yayang-1 dia tanya bapa umur..umi cakap 3 tahun..so dia kata yayang-1 kena jugak..

Terus di bagi kad n pegi ke bilik female untuk injection..terpk pulak camne umi nk dicucuk sebab dokong yayang-2..nasib masa nurse tue pi keluar kejap daddy dah muncul depan pintu bilik injection female tue..so umi pass laa yayang-2 kt daddy..lepas masuk tue terus nurse tue kata bukak lengan..aikk..xde suh duduk apa terus nk inject jek..giler ganas..umi pun sinsing lengan baju laa..dia siap kata jangan pandang lagi..xyah kan dia pesan, memang umi xkan pandang woo, seriau ngan jarum2 nie..rasa dicubit pas tue suh sebelah lagi..sakit nk nangis jek..hahaha..

Pas tue si yayang-1 lak..nurse tue suh dudukkan yayang-1 atas riba umi then suh dia toleh tempat lain..kena lengan sebelah dia menten jek..siap tengok lagi tue kena cucuk..sebelah lagi pun menten x nangis..tp umi suh dia pandang lain..x kasik dia tengok..siap terpelik lakk umi dia x nangis..tanya dia sakit ke x..dia cakap x sakit..wahhh! Cayalah kakak..

Yayang-2 akan dicucuk 20hb nanti..cucukkan monthly dia tue dah include tuk apa yg kami cucuk nie..so turn dia melalak x lama lg laa..hahaha..lupa lak nk mention, kami pi amik injection Meningitis n Influenza..foc yekk n valid selama 3 tahun..I like..

Layan pic yayang-1 lepas kena inject..

Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

2 comments:

gee ryder said...

auni dah besar mane bole nangis dah hehe..
mcm2 injection kena amik eh kalo kat oversea

Anonymous said...

Injection nie kami amik sbb nk ke suatu tempat kak..bkn sj2..xnk woo serah diri kena inject..lenguh tangan 2,3ari.. -anasaliza-