Tuesday, May 10, 2011

Play Room

Huhu..dah dekat 6bulan dok sini baru laa nk buat playroom kann..xpe laa..time nie adik dah beso..dah boleh kasik tinggal main dalam tue sorang2..cuma kena tutup pintu laa sebab xde gate pintu lagi..bahaya woo sebab dia dah penah merangkak sampai ke depan tangga..nasib baik daddy perasan..

Ok berbalik pada playroom tue..apa yg ada dalam tue adalah :

Tikar - tikar tue berharga tau..tue laa alas daddy tido masa keseorangan dulu n xde barang dalam umah nie..sian suamiku..hihi

Puzzle Mat - mula2 letak kt hall bawah tuk alas2 duduk kt lantai n buat Athirah golek2..tapi memandangkan sekarang dia sudah tidak mahu bergolek malah merangkak..asik nk bangun paut pada pape jek..so umi bungkus puzzle mat tue masuk sarungnya..

White Board - beli konon nk buat si kakak nie menconteng2..memang betul dia conteng smpai ke bahagian kayu2 tue pun dia conteng..

Buaian - buai tue letak di luar asalnya..tapi paham2 jek laa dengan suasana berpasir di bumi arab nie..tengok2 esoknya penuh debu..xkan asal kakak nk duduk main umi kena lap kannn..xrela umi (malas)..so masuk laa dalam umah..dah lama terletak kt bawah tangga nie..space kecik sian si kakak main..last2 dengan gagahnya umi daddy angkut bawak naik atas..hahaha

Umah Kecik - umi beriya suh daddy beli tue tuk kakak..beli 2nd hand jek pun, bukan yg baru..hehe

Toys Story Box - berisi mainan yayang2 umi laa..segala macam mainan yg dah kopak pun ada..blasah jek laa..

Activity Cube - tue hadiah dari Myra n family..baru dapat tue..leh buat as cube n leh bukak jadik macam tue..

N kt sudut sebelah tepi sini (x nmpk dlm pic) adalah bersusun beg2 kami dalam plastik n car seat kakak yg masih berbungkus (sejak dr KLIA)..hahaha

So layan laa pic playroom budak2 nie..simple yg amat..jadik laa..xyah laa nk cat2 dinding lukis2 bagai kann..bukan lama pun dok sini..umah sewa jek pun..hehehehe..


Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

2 comments:

gee ryder said...

cute la ana playroom tu. umah kak g xmuatla sebab bilik aqeel penuh ngan lemari dia jer hehe

Anonymous said...

Hehehe..sini pun dah pening sbb mainan bersepah kt hall bawah..lgpun ada bilik kosong kakk..layankan jek laa..nie baru ari ke berapa ada dah mainan di bawak ke bawah..adehhh..pening pening..org dtg malu orwwwhhh -anasaliza-