Tuesday, October 11, 2011

Athirah's 1st Bday Party

Alhamdulillah selesai jugak bday party tuk Athirah ari jumaat malam yg lepas..cadangnya buat ari sabtu jam 7pm, tapi disebabkan kt sini weekend adalah jumaat n sabtu, then ahad tue nanti anak2 kawan2 nk sekolah..so diorg mintak ditukar date ke ari jumaat..umi dah kelam kabut masa tue..ye laa, lain dah ok laa sebab dah testing masak, tapi puding jagung tue belum dan nk testing, sudah kena masak tuk majlis sebenar lakk..hadoiii..

So disebabkan pertukaran tiba2 nie, daddy yg keje malam ari khamis tue xdapek laa nk tido sebab dah kelam kabut mencarik barang2 hadiah n barang2 nk masak..berjam-jam kami dok kt Lulu tue haa menggeledah barangan diorg..nasib akhirnya setel..

So bermula malam tue masak nasi impit 12 paket, masak agar2 koktel, masak air mata kucing n then potong2 bahan2 nk masuk dalam kuah lodeh..lepas tue sambung lakk balut hadiah dengan bertemankan kakak sampai laa ke pukul 12.45am..

Esok paginya terjaga kul 7 lebih sikit..dengar bunyik letup2 kt bawah..rupanya daddy balik keje kul 6am tue terus men'deco' hall..sian daddy dapat tido 2jam jek lepas tue..hihi..sementara daddy men'deco', umi pun masuk dapur laaa..untuk pengetahuan si adik dah bangun pulak tue..saja jek dia tau umi banyak keje, dan dan tue dia bangun jugakkk..haishhh..so bermula laa masak lodeh 2 periuk (sebab periuk kecik2), then umi panaskan semula air mata kucing, then masak pulak bubur pulut hitam, masak sambal tumis ikan bilis, rebus telur, masak puding jagung n akhir skali kuah mee jawa..sementara empukkan daging kuah mee jawa tue laa umi mandikan anak2..masa tue dah jam 11.30am..lepas tue kemas2 umah semua tengok2 dah kul 5..hadoii cepatnya masa berlalu..

Majlis start jam 6pm dengan tetamu datang sorang demi sorang n tema malam nie adalah face painting/mask..ramai jugak yg xpakai, tp xpe laa janji happy kann..makan2 dulu semuanya..lupa lakk list down menu ekk..hihi..so menu malam nie adalah : lontong + sambal tumis, mee jawa aka mee rebus, bubur pulut hitam, puding jagung, agar2 koktel, buah limau n tembikai, air mata kucing n ice lemon tea..yeen bawakkan kek Athirah n dunkin donut..

Game start lebih kurang jam 8pm dan di handle oleh Syafie..bermula dengan game for kids iaitu bolos saja belon itu, susun bata, boat is shrinking dan nada suara..then game tuk adults pulak.adults dibahagi kepada 2 kumpulan then ada 3 games iaitu ikut cakap mak, gaya mutu keunggulan dan susun bata..punya sakit perut gelak laa masa game tue..abis jek game semua blasah makan skali lagi sebab kelaparan banyak sangat gelak..hihi..

Lepas tue sesi tiup lilin laa pulak kann..bday girlnya blur jek n yg tukang tiup lilin of coz laa kakak kann..hihi..sebelum balik tue sempat lagi tengok video yg daddy amik seround..then anak2 tolong umi sapu hall depan nie, maceh yekk anak2..then semua pulang dalam jam 10 lebih..

Alhamdulillah makanan xde banyak berlebihan n harap2 semua happy n kalau ada terlebih or terkurang tue harap dimaafkan laa yekk..

Layan pics sikit jek yg ada nie..hihi..

Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

2 comments:

gee ryder said...

comella semuanye hehehe....

tapi yg tak boleh blah gambar auni yg last tu hahahaha...

Anonymous said...

Hahaha..tue mask yg daddy auni beli..beria dia nk pakai..skali semua lelaki2 x pakai..dia segan pulak..sabo jek laa..sudahnya jadik mainan auni jek laa tue.. -anasaliza-