Monday, October 24, 2011

JJCM Masa Balik Ari Tue..

Sebelum balik ari tue, umi n daddy dah siapkan list tempat makan mana peberet kitorg nk mentekedarah balik Msia nanti..hahaha, dahsyat x dahsyat kann..so banyak gak tempat peberet kitorg tue xdan nk pi..tapi xpe laa, at least dapat tempat2 makan baru..so mana yg berkenan di hati tue leh laa pi makan kt sana ekk..x ikot turutan laa sebab umi dah lupa time bila pegi tue..blasah jek laa kann..

1- Nasi Beriani Gam (dekat Uniten)

Kitorg sampai Msia ari tue ari sabtu kan, ari ahad tue kuar konon nk pi pasar ramadhan..so skali dengan tue pi tapau nasi beriani kt sini..on the way pegi tue memang doa2 laa harap bukak kedai nie, ye laa kann dah nk raya, takut tutup jek..alhamdulillah bukak lagi ari ahad tue..pe lagi, kami pun tapau 10 bungkus nasi beriani n peberet umi of coz ayam masak merah kann..makan masa buka tue rasa nikmat yg amat sebab dapat lepas gian, hahahaha

2- D' Serai (Empire Subang)

Actually umi mencarik restoran Kelantan Delights yg dulu kt KLCC tue..skali ada terbaca surat kabar masa kt Kluang katanya ada buat open house raya ari apa ntah n lokasinya kt Subang..siap amik address lagi u..bila balik KL tue, mayyang kata ada kedai nasi kerabu best kt Empire Subang..so kami pun pegi menery..of coz sampai sit umi order Nasi Kerabu laa kan..memang terbaik laa..lepas gian umi gak nk makan nasi peberetku :)

3- Kluang Station (Ikano Damansara)

Ari tue kecoh kan pasal kopi nie x halal..so daddy pun menggoogle laa status Kluang Station nie..alhamdulillah sudah disahkan halal..so dengan keyakinan itu kami pegi makan kt situ, lagipun kami memang x minum kopi, just nk makan roti bakar peberetku jek..masa tue daddy order Chicken Chop, tapi umi just makan roti bakar jek..hadoiii, tangkap leleh laaa..

4- Santai Kitchen (Tesco Ikea)

Sini memang wajib nie, sebab nak makan Mee Bandung Santai..nie pegi makan malam lepas lepak petang kt Kluang Station tue laa..sebab tue umi simpan perot makan roti jek petang tadi tue..huhu..so pekena Mee Bandung peberetku nie sambil melayan anak2..sorang nk main kt playland sebelah tue, sorang sibuk nk ngikut..namun tetap tangkap cintan gakk, rasanya masih tetap seperti dulu, gitu..huhu

5- Karipap Ikea (of coz kt Ikea kan)

Ini pun skali harung dengan 2 kt atas tue..mana x gemoks umi oittt..hahaha..beli sedozen u, tapi bungkus bawak balik laa..umi makan seketoi jek, tapi dah cukup layan sampai pejam2 mata menikmatinya..kahkahkahh..

6- Durian (mana2)

Hihi, baru2 balik jek kami dah borong durian kt giant kinrara tue..hadoii laa lemak manis durian D24 n Musang King katanya..ntah bapa kali kami beli ntah, x terkira dah..hahaha..then balik kluang sempat beli gak kt apek tepi jalan..daddy terkejut sebab harga sekilo RM2 x silap..layan jugak laa durian kampung..then masa ke Kuantan kami rembat jugak durian kt sana..agak mahal, agaknya xde musim..tapi memang puas dah mentekedarah durian..hihi

7- D' Tasek (Uniten)

Sedap melantak seafood kt sini..makan banyak2 pun rege xbapa mahal n amat berbaloi-baloi..kakak pun layan makan n main kt sini sebab ada tempat lapang dia leh lari sana-sini..pas tue ada group yg nyanyi meja ke meja tue..kami request lagu Selamat Pengantin Baru tuk mayyang payyang, skali xde lakk dalam list lagu dia..layan jek laa ntah lagu apa ntah ari tue..lupa sudah..

8- Ikan Bakar (Kuchai Lama)

Nie daddy n ayah tapau bawak balik makan kt umah..xpegi makan kt sana..tapi rasanya still sama kann..sedap yummy yummy..

9- Ikan Bakar (belakang istana)

Masa kami makan dulu, gi makan kt kedai hujung skali yg penuh dengan orang..kali nie ke tempat sama jugak, tapi masa tue penuh sangat, xde meja kosong n kami datang segerombolan..makanya pegi laa ke gerai yg 1st skali..x kurang apa pun, sedap jugak kami melantak..rasanya 1st time umi makan ikan talapia..sedappppp..layannnn..

Mana lagi ekk kami pegi makan..lupa sudah..tengok laa kalau ingat umi sambung update ekk..hahaha..

Sent from my BlackBerry® smartphone from Qtel

3 comments:

gee ryder said...

pergh banyak tu makan haha...kempunan yer ana?

kedai ikan bakar belakang istana yg paling hujung tu neighbour kak gee punya...memang sedap situ..sotong gemuk2 hehe

adam-arissa said...

makan...makan dan makan...huhu...

Anonymous said...

Oooo yeke..mmg penuh sokmo ekk kedai dia..tp ari tue try yg 1st skali pun sedap gak..ke sbb mmg lapo..hahaha -anasaliza-