Saturday, December 31, 2011

Koleksi Kakak..

Umi kenal Strawberry Shortcake nie dari kawan baik umi, Awe..dia pun menyimpan koleksi nie untuk anak kesayangan dia, Aqis..dari tue laa umi start bukakkan kakak youtube SS nie..tue pun bukan selalu..bila kt tempat2 wifi or terlebih kredit sampai xtau nk guna buat pe..hihihi..yg bestnya kakak pun suka ngan SS nie..kakak nie memang susah nk suka ngan satu2 watak..dia overall, semua pun layan..so bila dia suka ngan SS nie lagi laa menambahkan minat umi, bila nampak jek pape produk SS sana-sini, mula laa rambang mata nk beli..

Yang pertama skali kakak dapat untuk koleksi adalah beg skolah..puas mencarik jugak sampaikan siap tanya mayyang kt Aussie nun ada ke beg skolah SS..skali dah nk dikatakan rezekikan..kami pegi 1 book shop kt sini nie, then ternampak laa beg SS nie..last piece yo..apa lagi, terus laa rembat..kakak punya laa suka sampai 4ari rasanya dia dok kendong beg tue ke sana-sini dari celik mata, sampai laa tutup mata nk tido..adoiii kakak, kakak..

Lepas tue pegi laa ke City Centre masuk punya masuk kedai skali ternampak school bag SS laa..lawaaaaa pulak tue..hadoiii..umi kata awat x perasan nie dari ari tue..ada yg ada troli n ada yg xde..bila dah kuar dari kedai tue daddy lakk kata, nk beli ke..umi kata xyah laa sebab auni dah ada beg SS..pas tue leh lakk daddy cakap xpe laa beli lg 1..umi jawab x membazir ke nanti..ayat daddy lepas nie buat umi cair 'kalau lepas2 nie dah xde macam mana'..hadoiiiyaiii, nie yg lemah nie..terus patah balik gi kedai tue n capai beg SS tue, amik yg xde troli..dah kuar kedai senyum simpul sorang2..hihihi..

Then masuk pulak ke Baby Shop..lalu ky 1 bahagian nie, skalinya makkk aihhhhh..semuanya SS..baju, jeans, legging, winter coat, cap, apa lagi ntah yg ada  kt situ..n yg bestnya masa tue ada sale 20%..maka dapat laa kakak 2 helai baju SS n sehelai jeans..kami trykan winter coat SS, size 24months kakak muat, tapi macam rap rap jek..macam sayang kalau nanti dia besar sikit dah x muat..adik dia jangan laa harap nk muat kann..paham-paham jek laa body adik macam mana..hihihi..maka idok laa dapat kami beli coat tue..sayang betul laaa..daddy suh amik beberapa helai baju lagi, tapi umi kata berpada-pada, lain kali kita beli lagi..suka daddy sebab selamat duit daddy..hahaha

Sekarang akan mencarik  macam-macam tuk lengkapkan koleksi SS kakak..sabar yekk sayang..kt sini xbapa nk ada sangat SS nie..so kita layan mana yg ada dulu yekk..nanti kita balik Msia, kita pulun abis2..hihihi..

Ooo ye, kakak menunggu koleksi SS dari Australia..mayyang ada belikan kakak sesuatu..tunggguuuu nanti umi update yekk..layan pics dulu laaa..

Yang si adik lakk umi perasan dia suka Mickey Mouse Clubhouse..ke sebab tue jek yg umi tayang kt dia hari2, tue jek laa dia kenal..asal nampak pape watak dalam tue, dia bunyik n tunjuk "ehh"..tue jek suara yg kuar..hahaha..adik punya nanti yeekkk sayang..kasik setelkan kakak dulu yekk..adik kena mengalah, ok..hihiihi

tue dia school bag kakak, sampai 2 haa..hihihi

3 helai nie jek yg rembat..

belum pape dah suh bukak..

nk belikan coat nie, tapi size beso sikit xde..ruginyaaa..

pilih jangan x pilih..tapi jgn lupa tgk harga skali..hihii

2 comments:

shafahanz-iman said...

Ana, teringat akak masa kecik kecik dulu, mak aka suka belikan set peter rabbit...sampai bedaknya pun ada ;-)...turun ke anak akak, memang akak belikan dia peter rabbit jugak. SS pulak masa zaman kak long akak belajar kat states. Dari sampul surat hingga ke diari, buku bagai dibelikannya....kenangan sungguh! ;-)

anasaliza said...

Kak Shakey, ana pun xtau kewujudan SS nie, skali kwn ana Awe tue kata dah 30thn rupanya SS nie..dah sama baya ngan ana dah nie..dulu kecik2 xde mcm nie, so skrg kita layan tuk anak2 pulakk..hihi