Monday, November 30, 2009

AidilAdha 2009






















AidilAdha tahun nie umi beraya di sini lagi..kalau tahun lepas pun di sini jugak sebab mak n abah umi ke Mekah..tahun nie lak sebab daddy x dapat cuti..lagipun Raya Puasa ari tue dah kt kampung umi..so harus laa Raya Haji nie kt umah daddy lak kann..hehehe..


Kami bermalam di umah nenek Puchong jumaat malam tue..pagi2 daddy bangun solat raya then kami bertolak ke umah Cik Nani kt Seksyen 7..Beraya di umah Cik Nani tahun nie..makanan macam2..Mama bawa Mi Jawa..n yg paling best siap ada kek lagi..bila cakap pasal kek umi baru teringat yg umi x rasa segeget pun kek tue laa..cittt..rugi betul..sibuk dok layan nasi impit, sambal sotong n rendang ayam..lupa pulak kt kek tue..apaa daaa..kami di sana sampai lepas solat jumaat..sempat laa jumpa ngan anak2 umi yg beraya tanpa ibu ayah (sebab umi n abuya ke Mekah), then Cik Awa n family, Cik Ida n family, Cik Siti n family, dan juga Moyang n Cik Non..ramai yek sedara mara hubby..sampai umi x tau nama cousin2 hubby nie..tahu anak siapa jek..nama x tau..huhuhu..


Petang tue bercadang nk bawak auni ke Taman Bukit Jalil..saja nk bawak dia jalan ngan basikal baru dia tue kann..skali termelencong ke Taman Botani pulak..Mak Ijan n Mak Hana ikot..sampai jek kt Putrajaya terus hujan lebat giler mencurah2..xde rezeki betul nk jalan2 kt Taman Botani tue..dah alang2 ke sana kan..so melencong laa pulak ke Alamanda..parking dalam Alamanda tue sampai banjir tau sebab hujan punya laa lebat..lepas gian punya pasal selamber bawak auni masuk Alamanda tue naik beskal..siap masuk carefour lagi ngan beskal tue..sampai nk kuar kena tahan ngan guard..dia tanya kitorg dah bayar ke x beskal tue..umi cakap laa nie kita punya sendiri..tapi guard bukan msian..ntah dia paham ke x umi cakap xtau laa..dia tengok jek..lantak laa..memang bukan kitorg curik kann..nk takut apa..hehehe..


Anak umi sekarang nie dah pantang nampak mesin bunyik2 letak syiling tue..aduhhh..x bagi kesian..di bagi makin terbiasa laa pulak..syahdu jek dengar dia cakap nak tue..nk x nk bagi jugak laa dia naik kann..sayang sayang..umi nk kena beli 1 letak kt umah nie..pas tue suh sayang bayar..hujung bulan umi kumpul balik duit syiling tue..hahahaha..


Sampai kt umah dalam kul 8 malam..berangan nk tengok wayang malam tue..so kuar balik laa gi tengok wayang cita Twilight New Moon..Pak Su ikot skali..merajuk sebab petang tadi dia kena tinggal..hehehe..movie kul 10pm..kami sampai dalam kul 9pm..semua tiket dah abis..yg tinggal seat depan n seat lubang2..tapi sebab nk tengok jugak so beli laa tiket asing2..daddy dok belakang umi n Pak Su jauh tercampak kt tengah2 sorang2..jadik laa kann..siap nangis lagi umi tengok cita tue..tapi memang best laa citanyaa..x sabo nk tunggu sambungan citanyaa..sampai kt umah dah kul 12 lebih..anak umi nangis carik umi sampai tertido..angkat letak atas tilam pun x sedar dah..sian anak umi..


Esok pagi bangun lepak2 tunggu makan tengahari sebab atuk nk buat Nasi Ayam Percik..sedap wooo..lain kali leh buat lagi yek Ayah..then kami pun balik laa ke umah..ari ahad umi dok umah jek laa sebab daddy keje..


Layan jek laa sikit pics kt atas tue..cam biasa umi malas nk drag bawak turun bawah yek..heehehe..

Syukur sangat mak n abah umi ke Mekah tahun lepas..dengar berita pasal banjir kt sana tahun nie..risau sangat..harap2 semua jemaah selamat pergi n selamat kembali..aminnn..

4 comments:

puteri nilam said...

weh...tu bukan 'dog' ke?

Ana said...

Eda = ha ahh patung dog cousin ash pny..pny laa beso..x silap saya makcik ash ckp bkn beli..dpt hadiah dr mana ntah..

gee ryder said...

dog auni duduk tu comel laa...auni dh tenggelam dlm tu sbb bulu tebal hehe...

ana nmpk cam dh bam bam sketla akak tgk hehe...jgn mare ana

Ana said...

Kak Gee=tue laa..tp bulu dog tue xbest sgt..x lembut..bukan skrg jek kak bam bam..dari dulu lagi dah..hehehe