Thursday, November 19, 2009

Tambahan Entry kt Bawah..

xde cita nk story laa..cuma nk letak gambo buku baru auni jek nie..almaklum laa yg buku dog tue dah selamat kena simpan oleh umi..so kena laa belikan buku baru..tengok kt tesco..aduhai macam2 buku ada..ikot hati nk borong jek semuanya..tapi bukan banyak masa pun nk cita semuanya kann..so jangan tamak..amik satu dulu cukup..daddy suh amik buku omputih..nk ajar auni cakap omputih laa kononnya kann..tapi xpe laa..umi ajar melayu dulu laa yek sayang..nanti abis yg nie umi beli yg omputih punya pulak..so beli laa umi buku nie..try jugak laa bukakkan n tunjuk kt yayang..dia cam xnk tengok pun..boring kot sebab ayatnya panjang berjela..gambonya sikit jek..hehehe..xpe..nanti umi try lagi yek..


n sempat jugak pilih apa ntah nama nie..tampal kt dinding..auni ada buku my body tue..tapi buku kann..yg nie mayb senang sikit dia nk tengok kot..sekarang asik tunjuk kt bahagian shoulder yg bahagian tengah dari kad tue jek..sebab sama level ngan tinggi dia kot..so dia senang nampak tue..daddy siap cakap nie benda pertama yg tampal kt dalam umah nie..maklum laa..dinding sekeliling umah kami tue masih lagi kosong..xde pun gambo ke pape yg tertampal kt dinding..so auni pecah rekod la nie..hahaha..


ajar laa yayang mana eyes..dia tunjuk ngan jari chumel dia tue sampai ke belakang kepala..aduhaii..eyes tue kt depan laa sayang..bila nose n mouth dia xtau tunjuk tapi dia tau bila umi cakap lap hidung or lap mulut..dia akan amik napkin n lap sendiri hidung or mulut dia..pas tue bila tanya mana perot..dia akan angkat baju n tunjuk perot dia yg moncit tue..n lebih mengejutkan lagi bila nenek mah cakap..bila bukak baju dia tau sebut t*tek..adoiii..mana pulak dia dengar perkataan tue?? x penah lakk rasanya umi ajar..tp umi x penah lak dengar dia sebut time kt umah..sayang sayang..

sebut pasal moncit umi nk cita sikit..4,5ari lepas umi perasan perot yayang moncit semacam..ada laa jugak tanya kt kawan umi..dia cakap may sbb cacing..then umi sms tanya kt pakcik umi yg doktor kt hukm tue..pakcik umi cakap kalau xde muntah or sembelit or meragam mayb sebab cacing..kalau ada sebab2 dia atas tue mayb kembung perot or usus tersumbat..takut jek umi dengar..sampai laa kelmarin umi bawak auni gi klinik..tapi time nk bawak tue perasan gak yg perot auni dah kurang kembong..tapi bawak jek laa..time nk check tue yg susah tue..doktor cakap dah x kembong pun..pas tue doktor senyum..agaknya dia ingat umi nie tipu kot..sabo jek laa..tp dia bg jugak laa ubat cacing..suh bg 5ml..lagi 5ml simpan tuk 6bulan lagi..masa bagi ubat tue kt yayang ok jek dia..xde laa nk alih kepala tempat lain n nangis xnk..aikk..sedap ke ubat tue sayang..hahaha..

ok laa..layan laa pics buku baru yayang nie ekk..






4 comments:

gee ryder said...

hahaha..yg tetek tu kelakarla sbb aqeel pun tau sebut tau...ntah sape yg ajar..rasanye bbysitter dia sbb dia asik perati bbyster dia bf...siap tunjuk tu dkt tet*k akak..smbil sebut dgn clear sekali...betuah punye budak

Ana said...

Kak G=tue laa kakk..nenek tue penah cakap kot..tue yg cepat dia tangkap..kalau ana xsebut perkataan tue..ana tunjuk jek suh..hehehe..ana x pnh dgr lagi dia sebut..mlm nie nk try tny dia laa..hahaha

Dilla Ady said...

acha ade gak menda ape ek panggil dilla pun tak reti..yg parts of my body..tp acha punye abc ngan 123..so far, bile ajar..dia senyum2 jek..pastu hempas2 tangan dia kat benda yg kite tunjuk..

ingat nnti gaji nk beli gak la parts of my body nih..

Ana said...

Dilla=ana x jmp lak yg abc..nk gak belikan auni yg abc n 123..kt atas meja tulis auni ada jugak..tp cam tinggi sikit meja tue dari auni..so dia kureng nk tengok..dia tepuk2 meja tue ada laa..hehehe..