Thursday, March 11, 2010

How I Met My Beloved Hubby..



xtau laa tagged nie dari kak gee ke idak..sebab ana dah tanya kak gee tp kak gee x reply..xpe laa..so dengan x malu n sebab x bapa nk ada story kann..so amik jek laa buat tagged nie kann..buleh jek kann..hehehe..

So jawapannya seperti di bawah laa yekk :

1-1st time jumpa with your hubby bila n kat mana?
kt Universiti Putra Malaysia Terengganu, Mengabang Telipot tahun 2000 sebab kami sama matrikulasi kt sini..ehehehhe..

2-Love at first sight?
For me bukan laa tapi for my hubby yes!

3-Who is he when the first time u met him?
Sama student Matriks Sains Fizik kt UPMT tue..1st semester lain tutorial..2nd semester sama tutorial..

4-How long it takes for him to ask you out for a date?
Lama giler woo..dari matrix kt Terengganu membawa ke sambung Degree kt Serdang..tp masa propose kt Serdang tue xde pulak ajak kuar date..ajak makan kt dalam kolej n jalan balik kuliah ada laa..so nk kirakan ajak kuar date masa tahun Feb 2004 laa kot..kuar beli baju masa nk konvo..(betul ke x ekk bang??)..hahaha..

5-1st Place Dating di ..
Lupa laa beli baju tue kt ne?? kt Midvalley ke mana ntah tapi Jusco laa rasanyaa..

6-How he proposed?
Masa 1st time proposed ajak couple masuk 1st semester kt Serdang..masa tue ana xnk sebab memang takut nk bercinta..sebab tengok member2 ramai yg cam kecewa jek ngan laki..so cakap kt hubby time tue kita kawan jek dulu..tapi hubby xleh nk accept title 'kawan' tue..so berpisah laa kami buat haluan masing2..Then bila jumpa balik selepas dah angkut barang abis Degree..kawan2, bercinta, putus, n sambung balik..lupa lakk camne ntah hubby proposed..rasa xde kot..cakap nk tunang gitu jek terus kot..xde laa sampai melutut bagi cincin, bagi bunga, gi candle lite dinner..sempoi..main paham sendiri jek..huhuhu..

7-Special Date with you hubby??
Kalau x silap 4/5 Nov tahun 2003..masa tue berjumpa semula kt YM..chatting masa xde keje pas abis grade tue kann..smpai ke subuh nk sahur kami chatting..

Tarikh tunang ku lupa..hahaha..31 Jan 2006 x silap..mampuih..camne leh lupa nie..

Tarikh nikah n majlis sebelah ku 27 Mei 2007..majlis sebelah hubby 30 Jun 2007..

Tarikh lahirnya anak pertama kami 25 Ogos 2008..

Tarikh lahir anak kedua..belom tahu lagi..huhuhuhu..

8-Changes that he asked you to do?
Suh masak kt umah..tapi syaratnya kena pasang gate kt pintu dapur dulu..kalau idak mau riuh umah tue ku menjerit kt si kecik yang sibuk jugak nk nyibuk nolong masak..buleh kan bang?? huhuhu..

9-What about him that you love so much?
Caring giler..

10-What is about him that you wish he would change?
huhuhu..cam kak gee cakap..kang ada pulak orang yg marah nanti kann..abaikan jek laa..

11-You will lose your mind n crack your head when he?
Merajuk cam budak2..huhuhu

12-You will smile thru your eyes for the whole day when he?
Cerita balik zaman dolu-dolu camne susahnya dia nk dapatkan ku..rasa cam bertuahnya aku menjadi perempuan itu..

Complete below sentences 'my love towards my hubby is as big as him'..hahahah

Tuk kawan-kawan blogger ku semua..meh buat meh..saja suka2..hehehe..

Lastly tue jek laa gambo yg ada dlm pc opis nie..so layannn..

Bang, kalau ada yg salah kt jawapan atas tue sila bgtau ekkk..huhuhu..






2 comments:

gee ryder said...

betul la tag tu utk ana..sape lg haha..sory telupa nk reply..

oo study sama ke...sebaya ke ni?
date tunang pun lupa camne ni??

Ana said...

xpe kakk..akak x reply pun ana buat jugak..ehehe..

kitorg sebaya..sama tempat blaja n sama course..

tue laa date tunang camne ntah leh lupa..dah lama sangat kot..huhuhu