Monday, March 08, 2010

Pusat Akuatik Negara..



Tajuk saja bikin gempak..hehehe..kejadian berlaku semalam bila umi beriya ajak daddy bawak auni pi swimming kt situ..bermula bila ari sabtu petang bila mandikan auni..saja umi amik besen mandi dia masa baby tue..isi air penuh2 n bagi dia berendam kt dalam besen tue..walaupun dah agak2 penuh tapi muat lagi laa anak umi dalam tue..letak pulak bawah shower tue..perghhh xnk naik tau x budak ticik tue..yg paling xtahan bila dia pandai landingkan kepala kt tepi besen tue buat gaya ala baring smpai air masuk dalam telinga..hehehe..bila umi suh goyang kaki..buat pulak tue n naik syeh laa pulak..syok laa tue rasa cam berenang kt pool ekk..bila angkat nangis wooo..siap cakap n tunjuk air air air..terus umi sms daddy cakap esok kena bawak yayang mandi pool nie..

Pagi ahad tue pulak umi mandikan dia lagi dalam besen tue..suka dia..siap2 mandi lepak2 n baca novel yg lama2 punya dulu..dah kul 11 tue suh yayang kejutkan daddy cakap umi lapo..daddy dah promise nk bawak umi makan kt ayam kampung cheras tue..hehehe..siap punya siap kami pun ke sana..dah makan kenyang tue balik tido pulak laa kann..azan asar jek kejut daddy cakap larat x nk bawak yayang pi mandi pool nie..anak punya pasal kann..kami pun laratkan jugak bangun, solat n siap2 nk pi mandi pool..on the way ujan laakkk turun rintik2..daddy sampai cakap..nie ujan nie bukan auni yg tensen..umi dia yg lebih2 tensen nie..hehehe..muka dah muncung dahhh..baru ingat nk bawak yayang mandi..skali smpai kt area town s.alam tue xde pun ujannya..hhuhuhu..yes yes yes..

Sampai kt sana punya laa ramai orang kann..siap kena beratur lagi..ingatkan kenapa..rupanya dia ada sesi2 n next session tue kul 6..dalam 15min jugak laa kitorg menunggu..beratur tue gak sebab kena bayar..kanak-kanak bawah 3 tahun free..so umi n daddy jek laa yg kena bayar nie..masuk2 dalam tue yayang tau jek laa kann..punyaa laa excited..air air air dia sebut..tukar baju n jirus badan dia dulu..apalagi masuk laa daddy n auni kt dalam pool tue..agak kotor airnya dengan daun n habuk pokok..budak2 nie kuar masuk dalam air laa tue..kolam orang tue sebelah tue bersih jek..n yg lebih membuatkan yayang excited sebab dia dapat berdiri dalam kolam tue..suka giler dia berjalan sana sini..sabo jek laa..bila naikkan kt gelungsur dia xnk turun lakk..apesal ntah..terpacak jek dia tengokkan bawah..xnk gerak2..budak2 lain dah tunggu kt bawah tue..smpai ada skali tue sorg budak laki nie dengan selamber tolak yayang..ishhh..umi rasa nk cubit jek budak tue..ada 2 lagi gelongsor lain yg nyibuk kt situ gak apesal..ish ish ishh..masuk dalam gelongsor kolong tue pun puas laa dok suruh yayang turun..xnk dia turun..hampir panggil daddy dah..skali ada budak tolak yayang jugak kot..tengok2 dah sampai bawah dia..

Dalam kul 6.40pm tue siap2 laa nk balik..daddy x dapat nk swim sebab locker kt situ semua dah rosak..yayang xnk balik dah pulak..lain kali kita datang lagi yek yayang..lain kali kita datang pagi time air tue bersih sikit..hehehe..

Layan laa gambo yayang tengah sepit kuku ekk..dia jumpa penyepit baju pas tue siap berangan cam dia tengah sepit kuku..siap tonggeng2 lagi yekk..abis kuku umi n daddy pun dia tolong sepitkan guna sepit baju tue ekkk..sayang anak umi tue..bijak bijak..tue dah petang tue masih pakai baju upin ipin yekk..xnk bukak wooo..

(Gambo kt pool semalam lupa nk amik dari hphone daddy laa..umi lupa nk bawak hp umi semalam..so amik gambo pakai hp daddy..lupa nk amik pulak..lain kali umi letak ekk)


4 comments:

syafiq abdullah said...

hahaha...sepit kuku pkai sepit baju....kuku tue ader nampak macam baju ker???lol =P

Ana said...

Adik = hahaha..at least dia tahu n paham camne pegang sepit kuku, camne nk sepit kuku tau..dia xtau camne nk sepit baju sebab umi dia x guna penyepit baju tue tuk sepit baju..umi dia sidai pakai hanger jek..hahahaha..

gee ryder said...

nanti dtg swim umh aunty la auni hehe

Ana said...

kalau auntie ajak..auni on jek..hehehe..