Monday, August 02, 2010

Kemas Rumah..

Aktiviti kami weekend baru ini adalah mengemas umah..umah ini belom smpai 2 tahun kami duduki dah nk kena tinggalkan sudah..sedih sangat..sayang sangat ngan umah nie walaupun xde pape yg kami beli memenuhkan umah tue..tapi sayang tetap sayang kann..kalau tunjuk umah nie kat yayang dia akan kata 'nie rumah auni'..sedihnyaaa..

So ari sabtu kami bermula dengan mengemaskan stor kt bawah tue yekk..selama nie segala kotak beli barang semua dok sumbat dalam tue..la nie dah kena kuarkan laa..kalau x mau pening kepala mak ayah mentuaku tengok nanti..hihihi..mula dalam kul 10am gitu..daddy sempat rileks kejap jek lepas balik dari keje malam..umi lakk sempat gak masak nasi lemak tuk hidangan bekpes pagi tue..mula kembor2 barang sikit then benti tuk melantak kejap..dah kenyang melantak sambung balik buat keje..dalam kul 12.30pm kami pun benti sebab lepas zohor kang nk pi kenduri doa selamat kt umah nek mah yg jaga auni tue..bila dah kemas jadik lapang giler stor tue..sampah yg nk dibuang tue jadik cam apa ntah..longgok jek kt hall depan tue..kena tunggu lori sampah datang baru kuarkan..kang ada lakk mata2 yg nampak ingat kami baru beli barang..kang nk masuk umah kitorg lakk kann..padahal bukan ada apa pun..huhuhu..

Ari ahad pulak sambung aktiviti kemas atas..sebelom kemas atas clearkan barang mainan auni masuk kotak sebab nk hangkut bawak balik kluang nanti..sempat gak jumpa balik bakul baby auni dulu..dah kena basuh alasnya sebab adik auni pun nk kuar dahh..jumpa laa pulak kelambu baby si kecik tue..sempat jugak bagi dia main n perasan diri baby..syok sendiri pulak dia dok tido bawah kelambu tue..bila amik balik cakap nk simpan bagi kt adik..tau dia jawab apa..'nie auni punya laa'..erkkk..terkedu umi dengar..camne nanti bila dia nampak adik dia tido bawah tue..haruuuu..huhuhu..

Alhamdulillah dah setel kemas atas n bawah..sekarang tinggal nk packing baju daddy jek lagi..huaaa..tinggal 5 ari jek lagi..

Gambo of coz laa xde kann..segan giler nk amik gambo sememeh tuan rumah mengemas n kebersepahan ruang tamu tue kann..layan cita jek laa ekkk cam biasa..hihihi..

4 comments:

gee ryder said...

nti konfem auni tido dlm 1 kelambu ngn adik dia hehe...

ala, xsempat pun nk dtg melwat umah ana huhu

azura said...

sedihnya baca..especially part "ni umah auni" tu :(

tabahkan hati ana ek.... bestnya adik auni nak keluar dah!

malin said...

he3, biase r bdk nk dpt adik, faris pn mule2 dpt adik brg adik dia rasmi kn dulu, tp lame2 tau r dia tolerate tu, at least dia dh blajar tolerate dr kecik, insyaallah bleh jd abg n kakak yg baik, amin...

Ana said...

Kak Gee=hehehe..nk dtg umah ana leh jek kakk..tp xde pape laa..segan den..

Along=hehe..dia akan ckp tue umah dia..bila tny umah umi mana..dia tnjk laa mana2 umah yg lain..then tny umah daddy mana..dia ckp xde..hahaha

Malin=tue laa..harap kuar adik nanti dia tahu laa nk tolerate sndr..harap2 laaa..aminnn