Monday, August 23, 2010

Menghantar Pak Bucu..



Baru 2 minggu lepas air mata umi berjujuran kt KLIA nun sebab menghantar daddy ke Qatar..kali nie berjujuran lagi sebab menghantar adik bongsu umi lakk yg pi sambung study kt US..dia student under JPA yg study 2 tahun di sini n 3 tahun tuk degree sambung di US..dalam adik beradik umi dia nie kira pandai laa..dari upsr, pmr n spm semua skor giler laa kann..dah nama budak nerd kaki study kann..memang laa gitu..hihihi..n x lupa jugak paling manja sebab dia bongsu n sebab kakak2 n abang dia semua dah keje..


Umi dipahamkan dari batch adik umi kt Intec kt sini 28 orang telah memilih Stevan Institut apa ntah nama U tue dia New Jersey, New York..masa menghantar daddy ari tue 24 orang yg lain dah dapat student visa dari US embassy..4 orang termasuk adik umi nie yg tertinggal lagi n peliknya 4 orang nie semuanya bin Abdullah..ntah apa yg anti sangat kann nk check lebih2..tunggu punya tunggu akhirnya 18hb ari tue adik umi sms cakap student visa dia dah siap n flight dia kompom 23hb iaitu ari nie laa kannn..


Sepatutnya flight gerak kul 3.15pm..adik umi nie kena berada kt KLIA jam 9am..seperti yg diarahkan oleh JPA laa..umi xde laa nk datang cepat kann sebab paham2 jek laa dengan yayang umi yg aktif itu.sapa nk jaga dari pagi smpai petang kt KLIA nun..so cadangnya kul 12 lebih la baru nk gerak dr umah mil nie..pagi nie kebetulan kul 9 dah bangun..landing2 lagi then 9.30am pi laa bawak yayang mandi..kuar dari bilik ari tengok sms dari adik umi..dia kata kul 11.30am diorg dah kena masuk kt balai berlepas tue..ahhh sudah..dah laa pil umi kuar pi bayar bil..cepat2 umi call mama n terpaksa laa mama patah balik..kelam kabut tue kul 10am kami gerak dr umah..nasib tiba di sana lagi 10min kul 11am gitu..


Tengok2 adik umi dah siap ber'blazer' lagi..siap ada bagi pin student msia n 1 msia lagi..ramai jugak yg lain2 pakai gitu..pi dah pukul 11.30am tue mula laa diorg dipanggil suh bergerak kt balai pelepasan..kt sana berkumpul lagi..ntah apa yg diorg cakap mana laa kita tahu kann..then katanya kul 12pm kena masuk dah kt dalam tue..


N macam biasa laa kann pasti sedih melepaskan seseorang yg kita sayang pergi jauh dari kita..maka sesi salam menyalam tue penuh dengan air mata laa kann..mana dan nk amik gmbo dah masa tue..paling sedih of coz laa mak abah umi kann melepaskan anak kesayangan diorg..lepas nie turn umi lakk..aduhhh..x sanggup rasanyaa nk hadapi saat itu..


So untuk adik umi sayang..blaja rajin2 kt sana nanti..jangan nk enjoy jek smpai lupa diri..lupa study..solat jangan tinggal yekk..pandai2 bawak diri kt tempat orang..3 tahun jek kt sana ekkk..pas tue balik sini berkhidmat tuk negara..huhuhu..


Ada rezeki lebih nanti ana datang holiday kt sana ekk..huhuhu..insya-allah..


3 comments:

Dilla Ady said...

tahniah tuk adik ana ye..pandai die ye..leh wat contoh tuk anak2 buah kan..

gee ryder said...

ramainye sedara mara ana study oversea ekk..sok turn ana pulak duk sana huhu

Ana said...

Dilla=tue laa pasal..harap pandai jaga diri kt tempat org kann..

Kak Gee=hehehe..lepas nie turn ana lakk..nanti kak gee leh pi cuti2 kt Qatar kang..hihihi