Saturday, August 21, 2010

Salam Ramadhan..



Hihihihi..ramadhan dah ari ke-10 dah ekk..umi baru nk create entry salam ramadhan..hihihi..boleh aje laa kann..apa salahnyaa kan..xde nk cita apa pun..ramadhan macam biasa jek..cuma kali ini tidak di sisi suami tercinta macam ramadhan 3 tahun lepas nie..walaupun tidak bersama suami tercinta tapi umi bersama ngan famili in-law yg menjaga umi sepanjang ketiadaan daddy nie..amat bersyukur sangat2 sebab banyak benor yg mil umi bantu..banyak sesangat laa kann smpai malu nk sebut..hihihi..terutama makan sahur n berbuka laa kann..cuba kalau umi berseorangan di kala ini..harus laa makanan dari bazar ramadhan menjadik peneman umi kann..hihihi..



N alhamdulillah sehingga ke hari ini umi masih dapat berpuasa penuh dalam keadaan berbadan dua yg berusia 35weeks nie..ada jek kawan2 umi yg sarat time puasa n diorg leh jek puasa penuh..so kenapa tidak umi kann..kawan2 tolong doakan kesejahteraan umi supaya umi dapat berpuasa penuh sehingga akhir ramadhan yekkk..



Checkup umi ari isnin lepas menunjukkan penurunan berat badan hampir 2kg..of coz laa umi senyum simpul kann sebab suka kurang sikit seksa nk kuruskan badan nanti..tp bila time part scan dengan Dr Raja..erkkk baby di dalam perut umi nie dah 2.5kg..2mggu lepas baru 1.9kg..nie camne umi dia turun berat..dia lakk yg naik berat nie..bersyukur pada Allah kerana baby sihat..cuma sayang jangan naik berat sangat ekkk..kang umi x larat nk push..huhu..ditambah lakk dengan dia pi dok melintang kt perot umi nie..Dr. Raja pulak pi kata xpe saya pusing kejap nk tengok keadaan dia..umi sampai kerut2 muka bila Dr. Raja pi pusingkan baby tue nk kepalanya ke bawah..aduhhh..harap2 lepas nie adik pusing yekk..umi kalau boleh x nk kena ceaser sayang..tolong umi ekk sayang..Dr.Raja kata dia akan pusing balik sebab baru 34weeks..nanti 2mggu lagi kita tengok camne keadaan baby lagi..doakan umi jugak untuk ini yekk kawan2..



pssst:tahun nie x dapat laa umi nk berbuka buffet ramadhan macam sebelom2 nie..sapa nk bawak umi kann..huhuhu..layan jke laa..tahun depan harus tuntut kt daddy nie..ingat yekk bang..hihihi..

4 comments:

Lovely Kitchen said...

Salam Ramadhan..

azura said...

hehehehe tersenyum baca entry ni pasal mama

insya-allah akak doakan ana normal birth :)

Dilla Ady said...

dilla doakan yg terbaik tuk ana..

Ana said...

Salam Ramadhan lovely kitchen..

hehehe..untung kann dapat mak mentua cam tue kakk..

maceh dilla..doakan yekk selamat semuanyaaa..aminnn