Thursday, August 12, 2010

Seluruh Jiwaku Pergiiii..
































Cerita syahdu umi lambat nor nk kuar ekkk..hihi..bz laa yg amat ditambah dengan kita dah mula berpuasa kann..alhamdulillah umi dapat puasa hingga ke ari ini..tapi melepek je buat keje pun malas..hihihi..kepala pusing laa...masuk angin kot x makan..bantai sapu minyak kapak jek laa..

Hari nie hari ke-6 berpuasa tuk kita umat Islam..umi cam biasa laa..menempuh ari2 mendatang dengan kesunyian..rasa sunyi n rasa kosong sangat..jiwa raga umi dah di bawa daddy ke Qatar..jauh tue..naik flight 7 jam setengah weiii..ari nie ari ke-10 daddy tinggalkan umi, auni n baby..rindu tue toksah nk kata la kann..tapi amat berterima kasih pada teknologi sekarang..tiap ari kami ber'skype'..kurang juga sikit rasa rindu itu..dapat laa umi dengar suara daddy..umi tatap wajah n tubuh badan daddy..x dapat sentuh dapat tatap pun jadik laa kannn..walaupun x dapat hilangkan semua..cuma kurangkan aje..jadik laa dr xde langsung kann..sorang kawan umi memang surrender cakap dia xkan boleh tahan berseorangan 6 bulan..sedangkan pantang pun sanggup pantang sendiri sebab nk bersama suami..inikan nk tunggu 6 bulan..umi?? ntah laa xtau umi larat ke tidak..tiap kali skype air mata nk tumpah ke pipi..kadang2 terlepas jugak..kadang2 sebak jek n masih boleh tahan..perghhh..kuat betul penangannya kann..baru nie umi rasa apa yg Kak Marsha tue rasa kann..

Umi x dibenarkan tinggal kt umah oleh mak ayah mentua umi..dari ari sabtu selepas keberangkatan daddy..umi dah di'paksa-rela' tinggal kt umah sana..tapi untuk kebaikan umi jugak..kalau pape jadik boleh ke umi jadik super-woman angkut auni n drive kete pi hospital sendiri kann..sakit n situasi beranak kali nie tentu xkan sama dengan yg pertama..buatnya tengah2 malam buta baby nie nk kuar..mau haru umi terkial sorang2..pikir punya pikir xpe laa untuk kebaikan semua..umi redha..lalu rumah umi tue ditinggalkan laa untuk kini dan seterusnya..kami akan balik ke sana weekend jek tuk umi kemaskan saki-baki barang peninggalan kami itu..

Cerita pasal keberangkatan daddy 7 ogos lalu..malam tue kami dah bermalam di umah pil..malam tue sempat jugak sedu-sedan ngan daddy sejam lebih jugak laa..merasa pelukan daddy yg lepas nie umi akan rasa lagi selepas 6 bulan..bila part daddy tinggalkan pesanan kt umi tue yg x tahan tue..tersengguk-sengguk nangis plus dengar apa daddy cakap..sudahnya malam itu kami ber-2 x dapat tido..yayang pun macam tau jek daddy dia nk pi jauh esoknya..kul 4am dia dah bangun n xnk tido dah..

Pukul 5 lebih tue dah bangun n siap2 nk ke KLIA..brekpes dulu kt umah n menanti Pak Yang auni datang..kami pegi dengan 2 kereta ari tue..jam 8am dah sampai pun kami di KLIA..perkara pertama yg buat adalah balut bagasi daddy..then kami duduk2 dulu menantikan kawan daddy yg akan berangkat sama..x lama pas tue mak, abah, adik n kakak umi datang..mak kata abah laa yg beriya sangat nk datang hantar menantu dia tue..member2 dept daddy pun datang..umi kenal diorg tue semua..thanx sebab datang yekkk..

Dalam pukul bapa ntah pi ke kaunter untuk check-in..flight daddy sepatutnya jam 10.20am dicepatkan ke 10.05am..aduhhhh..masa tue umi dah rasa cam sebak2..tapi sebab malam tadi dah bantai nangis..umi rasa leh tahan lagi..lagipun kontrol jugak laa sebab ramai orang wooo..then kami pun bergerak ke balai berlepas..nk masuk dalam tue daddy salam yg lain2 bermula dengan ayah..masa tue umi dah start nangis dahh..n last skali sebelom umi salam daddy..daddy cium yayang dulu..n masa tue jugak ntah camne si kecik tue pi pelok daddy dia..huaaa..lagi laa umi bila nampak macam tue lagi laa rasa hiba sangat..sepanjang kt KLIA dari kul 8am tue..yayang langsung xnk kt daddy dia tau..tapi bila dah time macam tue boleh pulak dia pi pelok daddy dia n siap cium lagi..mungkin dia dapat rasakan yg daddy dia akan pi keje jauh n tinggalkan dia lama..

Bila time umi salam tue..umi x dapat tahan diri n terus pelok daddy..malu sebenarnya sebab ada ramai orang kt situ..tp umi rasa akan kehilangan daddy..orang yg umi paling sayang dalam hidup ini..pisah ngan mak ayah nk masuk asrama masa dapat U dulu pun x seteruk apa yg umi rasa time nie..masa pantang pun daddy tinggalkan umi kt umah Kluang..tapi masa tue umi tahu daddy cuma balik KL tuk keje..n masih lagi rasa dekat..tue pun sehari semalam umi dok nangis..tapi kali nie umi tahu yg daddy akan berada jauh sangat dari umi..of coz laa kena nangis bermalam-malam kann..huhuhuhu..

Xpe laa..Umi redha daddy pegi sebab nk cari rezeki yg terbaik tuk kami sekeluarga..
Umi redha sebab umi nk daddy berjaya dalam kerjaya daddy..daddy nk timba pengalaman sebaik mungkin sementara peluang diberi oleh-NYA ini..
Umi redha sebab umi masih ada famili yg boleh jaga umi kt sini..kata daddy dia bersendirian kt sana..sedangkan umi kt sini ada anak2 n famili yg temankan umi..
Umi redha n mungkin ini laa pengorbanan terbaik yg umi boleh lakukan untuk orang yg paling umi sayang..apa yg dia inginkan juga kebahagian buat umi..

Daddy cakap umi beruntung lagi sebab daddy pegi cuma 6 bulan..then umi dah boleh bersama daddy macam biasa..kalau orang lain yg memang suami dia keje kt laut..lagi laa tiap kali pun akan ditinggalkan n akan bersedih kerana itu..
Daddy kata dia tau umi kuat tuk hadapi semua ini walaupun berpuasa, beraya n bersalin nanti tanpa daddy di sisi..
Daddy kata umi laa semangat untuk dia hadapi semua ini..sebab tue umi kena kuat..

So umi kena kuat untuk hadapi baki hari2 mendatang ini..banyaknya lagi ari tue umi x larat nk kira dah..walaupun di kala entry nie umi taip..air mata mencurah2 kt pipi..kuat laa sangat kann..huhuhu..tapi orang kata dengan keluarkan air mata tue dapat buat kita lega..so apa lagiiiiii..mari kita layan air mata tengok laa pic2 yg ada umi cilok dari fb tue..terbalik pulak susunannya..nasib laa..malas nk betul kannn..layannnnn..

SELURUH JIWAKU PERGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.....


6 comments:

Marsha~ said...

alololooo... sabar ye ana.. pejam celik pejam celik dah sampaipun 6 bualn.. utk ms depan ana dan auni jugak... betul tak??? sabar ye...

Ana said...

sedih kann kakk kena tgglkan nie..huaaa..cepat laa masa 6bln tue berlalu..aminnnn..

Ashran_66 said...

ketahuilah sayang.. abang amat merinduimu, menyayangimu.. hanya dirimu untuk ku.. tidak jiwa ini pergi selamanya, hanya sementara seketika sebelum kita bersatu semula..;*

Dilla Ady said...

waaaaa....anaaaa....sedihnyeeeee...

berkali-kali kesat airmata okeh bace entri n tgk gambar ana nih..

kalau dilla jadi ana..eee...tak tau la..tak leh bayangkan..tak mau la jadi cam ana..

pape pun, dilla salute pada kekuatan ana..kalu dilla, dilla tak kasi hubby dilla gi..dilla harap ana strong okeh..tak lame pun 6 bulan tu..jgn risau ye..

Ana said...

Abang=huaaaa..sedihhhh..

Dilla=rezeki keluarga bertambah dilla,xkan xnk bg pegi kann,rugi wooo..hihihi

Intanaziela said...

ana..intan yang dah biasa kena tinggal ni pun ada masa hujan juga ana...kuatkan semangat ye...