Friday, March 16, 2012

Futsal For 1st Time..

Malam tadi dengan semangat wajanya, plan kami nk main futsal berjalan jugak..asik tangguh2 jek, nasib berjaya jugak malam td..setting time kul 6pm nk main..maghrib sekarang kul 5.38pm..so lepas maghrib elok laa kann..court futsal dalam compound umi duduk nie kt bawah flat, n berkurung ngan jeriji besi..amat laa sesuai tuk kami2 kaum ibu nie main, tersorok laa sikit mana yg gegar sana sini tue kann..hehehe..

So umi yg x penah main nie kann..pakai kasut jalan u, hahaha..suar sukan pun xde, blasah jugak laa..dah tue pi laa buat teh tarik 1 jug n goreng popia sebekas..umi turun dulu sebab nk cop tempat..x lama pas tue smpai norma n sue, cathy, anne n yeen..then smpai kak Ika n anak2 serta nana n capt..ain smpai paling last sebab menunggu hubby dia balik keje untuk amik turn jaga anak2..hihi..

Mula2 kami lari sekeliling tue 2 pusingan n warm-up..umi ikot jek laa sebab seriusly umi memang x suka bab2 sports nie tau..sejak dari sekolah tue, mana kawan2 skolah umi mesti tau laa sebab korang pun join sekaki..hahaha..then bahagi group, kami ada 9 orang, yeen xleh main sebab mak buyong dah 6bulan..1 group tue ber4 sementara ain datang..main laa umi mula2 dengan takutnya bila dapat bola..dengan xpandainya gelecek or kick ball..bila dapat ball tue terkial2 nk tendang..hahaha..klakar..

Ada laa 15 ke 20min main tue, pancittttt..terus tukar ngan sue jadik keeper..hahaha..tapi bukan senang jugak yekk jadik keeper..bila bola sampai umi gi tendang balik, bukan tangkap..bila melantun balik, dapat kt pihak lawan kompem diorg tendang masuk goal kann..hahaha..otak umi xleh function untuk catch the ball, function suh kick the ball jek..awat laaa haa..hehehe..

Tengah2 mula main tue ada lakk episod 1 group budak2 laki arab, ala yg kecik2 tue tetiba masuk nk halau kitorg sebab kata diorg nk main..siap tanya kitorg dok situ ke, siap kata diorg dah cop dulu, siap selamber terus nk tendang bola tue..gaduh woo mak3 budak nie ngan budak2..hahaha..banyak kali jugak diorg datang kacau kitorg, sampai kena halau n kena jerit ngan pak guard lagi..siap ada yg paling kenit tue pi tutup lampu, ingat kitorg takut ke haa..tapi macam kitorg janji, kitorg main sejam jek..pas tue bagi laa diorg chance kann..dah sibuk sangat haa..hehehe..

Lepak2 kejap pas main tue..diorg kata umi terrer jadik keeper n x caya umi baru 1st time main..kembang kejap dengar..hahaha..n klakar sebab umi kena gelak masa mula2 tue umi tertendang kaki anne kot, n umi kata sori2..anne kata mula2 memang sori2, pas tue blasah dahhh..hehehe..

Syiok pulak bila dah skali main futsal..so lepas nie plan nk main every week..harap menjadik laa n kurus laa umi pas nie..hahaha..

2 comments:

gee ryder said...

best gak tu ana sesekali bersukan...
akak dr kecik pun suka main bola ni..mcm laki hehe

Anasaliza said...

Tue laaa..mula1 ana malas betul..tp bila skali dah main..seronok pulakk laa..hihihi