Wednesday, January 07, 2009

Auni Isap Jari Kaki

Dah 2,3 hari nie umi perasan auni dah pandai tarik kaki n bawak ke mulut..umi biar je laa asal dia suka..tapi kadang2 tue kesian jugak tengok..rasa macam sakit jek bila dia buat camtue..bengkok abis badan..x sakit ke nak oitttt..

Semalam pulak masa umi kat opis dapat sms dari kak aida..kak aida cakap auni nie dah mula isap2 jari kaki, dia nk adik kot..terkedu umi baca sms tue..terus umi reply kak aida cakap fobia beranakkan auni ari tue pun x hilang lagi..xkan dah nk bagi adik kat auni kan..ish ish ish..kak aida cakap anak2 dia bila yg kecik tue mula isap jari kaki..xlama lepas tue dia pegnen..huaaaa..seriau umi dengar kak aida cakap cam tue..jangan laa dulu yekk..bukan umi xnk..umi suka time pegnen..tapi bagi laa auni beso sikit dulu..bagi auni rasa kasih sayang secukupnya dari umi n daddy dulu yekk..baru umi n daddy bagi adik kat auni..hehehe..

9 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Ana..orang tua2 memang kate klu budak dah mula isap jari kaki, masksudnye die nak adik..hehe..
Kdg2 terbace pengalaman org kan, wlupon die tk plan tp lastly btol2 ter'pregnan' pas anak diorng mula isap jari kaki..

Hehe..tp tu sume kebetulan jek kot..yg penting bak kate ana, biarla anak tu rase kasih syg kite secukupnye br dapat adik kan..klu tak sian die nnti..=p

azura -nazs- said...

kui3x...
zara pun puas laa isap la jari kaki dia..tapi akak belum sangkut lagi coz makan pil...kui3x...tapi kuasa tuhan kan..sapa tahu esok lusa sangkut ke...

Ana said...

lily=hehehe..org tua jek ckp..mak ana pun ckp..dia kata kitorg ada 2 beradik yg isap jari..tp xde pun dpt adik lg cpt..hehehe

kak zura=jgn sangkut dulu kakk..zara baru nk pandai jalan..kang x larat nk kejar dia nnt kalau pegnen lagi..hehehe

Qaseh.Kama said...

Hi Ana...puas mencari-cari your blog. Finally, jumpa gak...Bila baca post nih, rasa berdebar pulak. Tp, klu dpt, itulah namanya rezeki.



p/s : teringt pulak first time jaga baby dulu, asyik kena bangun malam. Biar dululah kot...

Ana said...

Qaseh.Kama=hehehe..rezeki jgn ditolak..tapi nnt2 dulu laa kann..blm puas bermanja ngan si kecik nie lagi..xkan nk tmbh lagi kot..hehehe..

Intanaziela said...

hihihi auni dah nak adik yek?

gee ryder said...

ada btlnye kdg sbb k.g pnh kena aqeel isap jri gak,tup2 k.g pn peknen,tp xde rezki gugur msa 4bln..time tu aqeel br 5bln

aizal said...

Ana, Auni nak adik ni... so bila nak the second one ni?? try lipat kaki auni.. kalau ada 2 line.. org cakap lepas ni baby girl lagi.. kalau 1 line baby boy.. kim salam kat abg bulat ye..

Yeen kim salam to u and the cute baby..

Ana said...

intan=ishhh..auni sj jek isap jari kaki tue..bkn nk adik dahh..umi dia x larat nk jaga dia..xkan nk bg adik dah..hehhee..

kak G=ishh..jgn laa ckp mcm tue kakk..takut dgr..tp mak ana kata x tentu gakk..harap2 x laa kann..takoottt beranak wooo..

aizal=aikk..mana jmp blog ana nie..actually ada gak baca blog yeen..x sempat nk add komen lagi..baca jek..
pasal adik tue..lambat lagi kot..abg bulat ckp nanti dulu..hehehe
kim salam kt yeen n myra jugak ekk..