Monday, January 26, 2009

Yes Award!!

Ana dapat award nie dari kak zura and kak G..
Ye yee..walaupun ntah pape yg di mengarutkan dalam nie..dapt jugak kann award cute's blogger..ehehe..

Ok..tuk melengkapkan award nie ada a few things yg kena buat..so ana buat as below ekk..

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" (as above) and paste into ur blog anda -->


Tunggu bila kt opis ekk..kt umah lembab tenetnyaaa.. (dah letak pun yekk..)

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda -->

Kak Zura - aka my sis-in-law
Kak G - kenal dalam arena per'blog'an nie..jumpa x pernah lagi ekk..
Nani Mama Hafiy - baru baca blog nani..x sangka dapat award nie dari nani..so update balik laa entry nie..hehehe..

3. Next, u have to state 10 random facts about urself/hobby before choosing the another 10 recipents for this award

Random facts nie yg susah..tapi sementara temankan hubby main game nie..ana akan berpikir panjang nk cukupkan 10 facts nie ekk -->

-Sangat pemalu n susah bebeno nk mulakan topik perbualan dengan orang yg x biasa..xtau laa napa n camne nk ubah..
Biasa dalam otak ada macam-macam ayat nk bualkan..tapi nk kuarkan kt mulut tue payah bebeno..aduhh laaa..susah betul nk ubah..

-Suka sangat drive..slalu berebut ngan hubby sapa yg nk drive..tapi sejak ada anak, kadang-kadang je laa buleh drive..maklum laa nk kena pegang anak kann..pas tue tensen giler ngan orang yg bawak kete lembab nk mampuih..aduhhh..lagi-lagi bila time pegi balik keje..kalau nk bercinta tue jangan time org pegi keje buleh x!!
Rasa nk gesel jek kete diorg tue..tapi kalau gesel keteku jugak yg jadik mangsa kann..terpaksa tahan hasrat tue..hehehe..

-xkan amik sayur hijau bila makan kt kedai..ikan pun akan elakkan..setengah tempat jek berani amik ikan..sayur hijau memang xkan langsung..apesal ekk..sebab geli kot..hehehe..

-Suka ngan budak-budak yg dari baby sampai darjah 1 or 2 cam tue..bila dah makin beso makin banyak songel dah x suka nk layan..
Patut kena ada ramai anak nie..tuttttt..hahaha..

-Pemalas n rajin bila ada mood jek..hhahahaha..

-Suka mengajar sebab pengalaman jadik cikgu sandaran tahun 2005 dulu best sangat-sangat..walaupun 3 bulan lebih jek ngajar..tapi ada 2,3 orang x-student yg masih contact sampai sekarang n still panggil ana cikgu tau..

-Penyedih orangnyaaa..air mata mudah sangat gugur..tengok mawi n ekin nikah aku pulak yg nangis..ada ke patut..kalau cita hindustan tue xyah cita laa..pakcik cita masa kecik-kecik darjah 1 dulu..orang pijak kasut pun nangis..hahaha..

-Suka giler main game..yg paling suka game kete..dulu-dulu slalu gak masuk arcade ngan hubby lawan daytona..jangan x caya ana menang tau..huhuhu..
Sekarang ada ps2 pun susah nk main..maklum laa ada anak kecik kann..tunggu auni beso sikit leh ajak dia main skali kann..

-Mudah sangat lupa dengan sesuatu esp study laa masa dulu-dulu..dulu study cam nk rak..tapi bila exam result x gempak pun..sebab slalu blur masa jawab exam..apesal ntah..banyak sangat makan semut kot..

-Berat badan cepat naik n susah giler nk turun..puasa sebulan pun x turun berat..
ada tips x nk turunkan berat tanpa berdiet..huhuhu..

Aduhhh..penat pk 10 facts nie..akhirnya siap jugak..

So ana nk hadiahkan award nie tuk :
-Mama Khayra
-Intan
-Qaseh.Kama
-PadNani

n sapa lagi ekk...maklum laa blog ana nie x ramai reader..so sapa-sapa yg nk ana hadiahkan khas untukmu..ok..

2 comments:

gee ryder said...

rugi tu xmkn syur hijau...byk zat tu hehe...

sama cam k.g dlu suka main game kete...need 4 speed, colin mcrae laa....skg sowi la xdak masa dh..

Ana said...

kak G=sayur hijau masak kt umah mkn kakk..kt kedai jek x mkn..
skrg tengah layan burnout dominator ngan hubby..need 4 speed susah nk handle kete dia..tensen main..main tue pun time auni tdo laa..kalau x mmg xleh..nk kena layan dia jek..