Tuesday, October 27, 2009

Entry Ringkas tuk yayang..

Nk cita pasal anak umi nie..2,3ari nie daddy perasan yg dia cakap 'maceh' bila kita bagi sesuatu kt dia..bermula bila ari sabtu umi kena keje..daddy kena jaga yayang laa kann..petang tue daddy cakap yg yayang cakap 'maceh' masa daddy bagi susu..terkejut jugak..so ada laa 2,3 kali bila umi bagi barang kt dia n memang clear umi dengar dia cakap maceh..wahhhh advance nie..umi ajar dia cakap thank you..tapi dia cakap maceh pulak..


Then dia dah pandai lap muka macam kita amin bila abis baca doa tue..geram sangat tengok tangan dia yg gebu tue buat macam tue..eeee..

Sampai laa ke pagi tadi masa umi hantar kt umah nenek mah..nenek mah cakap terima kasih kt dia..rupanyaa nenek mah yg ajar..banyak jugak yg dia belajar ngan nenek mah tue..mak mah cakap dia dah pandai cakap 'nak nek' bila nk kan something dari nenek mah..wahhh bagus nie..demam ari tue nk pandai cakap yekk sayang..


ek Mah cakap jugak bila nk makan tue..dia tunggu nenek abis baca doa makan..dia aminkan dulu baru bukak mulut nk suh suapkan..aduhaiii..bijaknya..

sayang diaaaaa..

Update lagi sikit..anak umi pandai cakap 'tutup' n 'jatuh'..geram sangat bila dengar dia cakap cam tue..nk tutup pintu pun dah senang sekarang..buleh suh dia tutupkan jek..hehehe..nie yg buat umi sayang dia nie..

Dah pandai sayang pada bear n makin suka bukak buku laa..dulu umi ada dapat buku masa beli biskut rusk..cita dalam tue tuk budak beso..x bapa nk paham laa kalau cita kt yayang..so umi pun reka cita umi sendiri laa ikot gambo tue..huhuhu..teruk ke umi ekk?? pas tue ada laa gambo dog, ada frog, ada bird, ada rabbit..umi pun main bantai jek laa buat bunyik2 semua tue..sekarang nie bila umi cakap 'sayang mana buku dog, then buat buyik dog'..auni akan pegi carik mana buku tue tau..bagus betul laaa anak umi nie..tapi dia belum lagi boleh tunjuk bila kita cakap mana dog..sikit ari lagi nanti mesti buleh punya tue..baru laa berguna buku fairy tales yg umi beli masa pegnen dulu tue..hehehe..x sabo nie nk citakan kt yayang..





Baju nie umi belikan masa tengah pegnen..dari dulu cuba acu kt badan tapi beso sangat jek..smpai laa ke sekarang baru laa sesuai dia pakai..umur dah setahun 2 bulan baru sedang elok pakai yek sayang..
(ada 1 lagi baju memang yg pertama skali umi beli masa pegnen dulu..belum lagi yayang pakai sebab beso jugak..huhuhuu..)


6 comments:

ina said...

pandainyee auniii..bersopn santun plak tu..bgus gak nek mah ajar die bnda2 elok, orang2 tua kan kak ana..

Ana said...

Ina=tue laa..cepat betul dia ikot bila nenek tue ajar..org tua so dia tau laa camne nk handle budak2 kan ina..

Dilla Ady said...

hai ana,

lama tak menyinggah ke sini..thanks ye untuk doa dan kata-kata semangat dalam entri dilla..

waaa, auni da pandai cakap? Jeles2...sasha lum lagi la..tapi dia da pandai marah org..kalu tak dapat pape yg dia nak dari someone, dia akan cakap aahhhh....hikhik..

tak sempat la nak jalan-jalan lagi kat blog ana..nnti ade free2 dilla singgah lagi ye..

Ana said...

Dilla=dah sihat yekk..alhamdulillah..ana pun tggu jek entry baru dilla pasal operation tue..

auni pandai sikit2 laa..tue pun nenek yg jaga tue yg ajar..yg umi ajar dia x layan pun..dia tau cakap mi jek laa..hehehe..

gee ryder said...

hehehe pndai tul dia..

sma cam aqeel..ape je org bg skg..ada je 'maceh' blkg tu

Ana said...

Kak G=auni nie ada timing laa kakk..kadang2 kuar jek maceh dia tue tanpa di suruh..kadang2 kena kita cakap dulu baru dia sebut..kadang2 buat xtau langsung jek..sabo je laa kakk..hehehe..beso sikit nanti ikot cam abg aqeel yekk..budak baik..