Friday, October 02, 2009

Tambahan Update..

Saja buat entry simple nie memandangkan umi bz awal bulan n umi keseorangan kt opis nie..member sorg lagi MC lak ari nie..tensen jawab tepon sorg2 laa..

NK cita pasal si ticik malam tadi..daddy telah mengajar si ticik mem'babab' something..babab laa lantai ke bantal ke apa2 laaa..adoyaiii..umi xnk ajar nanti keje nk babab org lain jek..daddy laa nie..tp terkejut gak sebab dia buleh ikot kita buat dalam masa beberapa minit jek..video umi akan upload dalam fb..

Cara dia babab siap ada bunyik lagi..xreti nk spellingkan camne bunyik tue..klako sangat..pas tue daddy saja babab umi..umi pun purak-purak nangis laa..yayang buat muka bersalah n muka cam nk nangis jek tau..kejap tengok daddy kejap tengok umi..puas laa umi berlakon nangis kt dia sampai kena sound ngan daddy dah laa sakit telinga..huhuhu..makin syok lakk tengok muka bersalah dia tue..tue yg makin kuat umi nangis..hihihi..

Pas tue umi pulak saja babab daddy pulak..dia ikot korang tau tak..dia gi babap daddy dia..umi buat 2,3 kali..setiap tue dia ikot..daddy purak-purak nangis pun dia tersengih-sengih jek x layan..huhuu..jangan mare ekk daddy..yayang x sampai hati babap umi dia..tapi dia sampai hati babap daddy dia..hahaha..

Yayang umi nie pun dah pandai main ngan bear..ada patung kucing yg Mak Yang belikan tue..puas laa dia usung ke sana ke mari..pas tue cium..pas tue umi slalu gunakan tuk men'jeles' kan dia..dia marah woo..terus tarik patung tue..aikkk..dah pandai jeles ke?? camne umi nk bg yayang adik nie?? huhuhu..umi slalu kalau buat susu n dia xnk minum so umi akan konon2 bagi kt eowww tue minum..nanti si ticik nie sibuk laa datang tepi..baring n tengok umi nk umi suapkan dia susu laa kann..pas tue kadang2 umi akan saja-saja timang2, cium2, pelok2 eoww tue..bising wooo dia..sabo jek laa yayang nie..

Semalam amik dari umah Nek Mah..nenek tanya ada bear x..sebab dia berebut bear ngan budak sorang lagi yg Mak Mah jaga..sudah laa..kena belikan bear laa pas nie..dulu umi belikan Cik Julia langsung xnk sentuh ekk..sekarang baru pandai laa ekk..hihihi..


Ok..itu saja entry pendek kali ini..x syok pulak xde gambo..so korek punya korek letak laa gambo yayang ticik nie masa umur bapa bulan ntah..masa dia masih buleh lagi pakai pape kt kepala dia macam gambo kt bawah tue..sekarang jangan harap ok..layannnn..




3 comments:

Dilla Zaidi said...

waa..bagus la auni nih..

semakin byk perkembangan terkininye..

izan said...

sie nk bear besar tandenye 2 kak ana.. haha.. auni demand!!!

Ana said...

Dilla = hehehe..macam2 new thing kann budak kecik nie..cepat no diorg explore benda baru..

Izan = xlaa izan..skrg cik Julia pun dia pelok cium tau..dia x demand..hehehe..