Wednesday, September 30, 2009

Sikit Update about my yayang..

Cakap pasal bulan Syawal nie banyak lagi umah yg umi belom gi beraya..umah jiran sebelah umah pun lum pegi lagi..bukan xnk..tp ada jek halnya..kawan datang umah laa..kita kuar laa..daddy meeting laa..aduhaiii..nk wat gane kann..dah namanya hal..mmg susah laa kann..


Tapi x pe laa..xde kena mengena ngan tajuk entry umi nie kann..sekarang umi cuma nk update sikit pasal perkembangan terbaru anak umi sayang nie..dah beso dah dia kann..dah macam anak dara dah nie..cewahhh..sikit jek x banyak pun..so layan jek laa yekk..


-beberapa hari lepas dalam pada umi tengah sibuk kemas dapur..ye ke ekk?? tp masa tue umi kt dapur laa..daddy telah mengajar anak dara dia nie kemas barang mainan sendiri..caya lahh..anak dara daddy nie punya laa baik dengar cakap..amik satu persatu masukkan mainan dia yg bersepah tue dalam 1 paper beg..caya lahh..sekarang dia dah paham bila kita cakap masukkan sayang..dia automatik masukkan dalam paper beg tue tau..

video ada umi upload dalam fb umi..

-beberapa malam lepas..umi lupa malam bila..umi cakap kt auni umi nk salin pampers dia..umi cakap pampers tue 'ampers'..bahasa manja gitu kann..umi kata laa kt dia..yayang amikkan umi ampers tue..umi muncung ngan bibir arah ke tempat pampers tue..skali dia paham n terus pegi side table tepi tempat umi letak sebeban pampers dia tue n amik 1 n bagi kt umi..ya allah terkejutnya umi masa tue..x sangka pulak dia dah paham..lepas tue bila umi nk change pampers lagi umi cakap laa cam gitu lagi..kali nie dia cuba nk kuarkan pampers tue tapi x berjaya..skali dia gi tarik sebeban plastik pampers tue n bawak ke arah umi..alaa sian anak umi tauu..


-then umi bahasakan susu tue milk kt auni..so bila umi tanya dia yayang nk milk ke (nie kalau dalam bilik je laa ek)..nanti dia akan terus pandang kt tempat umi letak botol susu dia..n kalau dia dah xnk minum lagi..dia akan tutup mulut..then bangun n amik penutup botol susu tue then tutup botol susu dia..kalau nk susu or air kosong pulak..dia akan amik botol then cakap 'nak nak' sambil tunjuk botol tue kt kita..

-dah pandai tunjuk bila nk something..tapi tunjuk dia tue ke arah lain..mata lakk ke arah lain..konpius umi n daddy apa sebenarnya yg yayang nak nie..hehehehe..


Layan sikit pics umi amik petang kelmarin..lepas amik dia dari umah Nek Mah..bawak ke taman kejap..bercinta nk bawak dia jalan kaki tau..lambat terkedek-kedek then ada jek tempat yg dia nk benti n tengok n tanya 'apa tue'..paip umah orang pun dia tanya 'apa tue'..adoyaiii sayang..lain kali umi kena pecut sampai umah cepat-cepat laa kalau nk bawak dia jalan kaki..huhuhu..
























Ok laa..rasanya itu saja setakat nie..ada pape lagi nanti umi update lain yekk..

tatatata..

x sabonya nk tunggu mak n abah umi datang ari jumaat nie..umi cuti ari isnin..ari ahad ada plan jalan2 baik punya yg telah di approved oleh daddy..sayang abang..muah muah..hehehe..



5 comments:

Dilla Zaidi said...

ana,

best ek tgk perkembangan anak ni kan..cam tak caye jek kekadang diorang ni da pandai wat sesuatu benda lebih awal dari yg kite jangkakan..

tahniah la untuk auni n peluk ciyom utk die eh..

Ana said...

Dilla = tue laa pasal..mcm terkejut jek nie..hehehe..update laa pasal shasha pulak..letak gambo dia bnyk2 ekkk..hehehe..

Marsha~ said...

dia main kt playground ye..

Marsha~ said...

iissshh kuar sekerat pulak.. tadi taip 'berpeluh2 dia main kat playgorund tu ye.. ' hehehe

Ana said...

Kak Marsha = hehehe..xde laa berpeluh sgt..umi dia yg berpeluh nk ngejar ke mana2 dia nk jalan sendiri..jalan dah laa terkedek2 lagi..hehehe..