Monday, November 17, 2008

Auni ku sayanggg..

Tuk apa entry kali nie ekk..xtau nk ngarut apaa laa..tue laa..orang lain sibuk buat blog..kita pun sibuk gakk nk join..dah nie xtau nk cita apa..Hehehe..mayb kali nie nk bebel pasal auni anakku sayang..

Semalam kuar jenjalan kt sunway pyramid..tengah belek2 baju kt Hallmark..skali ada laa sorg budak laki singh kot..x macam india sebab budak nie ensem..umuq dalam 8 or 9tahun laa agaknyaa..dia jenguk auni kt dalam stroller..umi n daddy auni tengah sibuk tengok baju..pas tue tetiba dia bersuara n tanya kt daddy..'why baby look so sad'..daddy dengan terkejutnya jawab laa..'baby sleepy laa'..lepas tue budak tue terus gi kt ayah dia yg tengah bayar kt kaunter cakap pulak kt ayah dia auni look so sad..sabo je laa budak nie..macam mana definisi sad yang dia tengok ntah..umi tengok anak umi selamber jek diam sebab tau umi n daddy dia nk belikan dia baju..hehehe..

Lepas tue pusing punya pusing kt dalam pyramid tue jumpa sekumpulan 4 orang aweks budak U kot..sebab tengok gaya macam gaya2 umi masa kt U dulu..hehehe..salah sorang dari diorg cakap 'ee, qiutnyaaa'..sampai terpusing2 dia tengok auni..daddy pulak dengan nada gatalnyaa jawab 'u pun qiut jugak'..abis kena cubit ngan umi..gatal yekk..

Pas tue semalam sebelom kuar jenjalan..cik ejan auni cakap auni pakai baju macam nak gi bersukan..sebab umi pakaikan baju lengan panjang n suar panjang kt auni..bukan pe..umi takut auni sejuk bila gi shopping kompleks..so bila sampai jek kt pyramid terus umi ajak daddy belikan gaun tuk auni..mungkin dah tiba masa tuk auni pakai baju2 yg gurlish..macam kakak zara auni..comel2 jek baju dia..hehehe..abis umi n daddy beli 3 helai gaun tuk auni..kt umah ada sepasang yg beso sangat..so lepas nie buleh laa auni pakai gaun.. x sabo umi nk tengok anak umi nie pakai gaun..hehehe..

Malam semalam pulak..daddy nk sepitkan kuku auni..skalinyaa tetiba auni menangis meraung2..rupanyaa daddy tersepit kulit daging ibu jari kanan auni..berdarah tau..menggelabah umi tengok auni nangis..hiba sangat hati dengar auni nangis sampai umi sendiri nangis..abis laa daddy kena marah ngan umi..daddy cakap dia x nampak sangat..jari auni kan kecik..agaknyaa tue laa sebabnyaa orang tua2 x bagi sepit kuku malam2..umi dah cakap ngan daddy..tapi daddy degil nak sepit gakk..kan dah kena..cian anak umi tau..masa daddy tekup jari auni ngan napkin nk berentikann darah..auni buleh lakk senyum2 lebar macam suka pulak..tadi nangis bukan main..lepas tue senyum2 lakk..sabo je laa budak bertuah nie tauu..tapi nak buat camne..umi takut nk sepitkan kuku auni..daddy sorang jek yang berani sepit..so harapkan daddy je laa..lain kali sepit kuku anak tue bebetul yek daddy..

Tue je laa cerita hikayat seribu satu malam auni semalam..hehehe










2 comments:

azura -nazs- said...

lg 1 petua org2 tua...kalau baby demam, jgn potong kuku. tp masa zara demam haritu, akak dah 'selamat' potong kuku dia baru mak mentua akak bgtau hehehe

anaash said...

kak zura=tue laa org tua2 kata jangan potong kuku malam2 daddy auni degil nk potong jugak..kan dah kena..hehe