Thursday, November 13, 2008

Mizz My Baby So Much

Actually sebelom nie ana slalu baca blog akak ipar n terbaru baca blog adik ana n blog capt..pas tue terasa nk create blog sendiri jugak laa sebagai tempat melepas geram..hehehe..

Yang tensennya sejak naik keje lepas cuti maternity nie..asik teringat kt anak jek..nak nak pulak kat opis dah xde keje sangat..cita pasal xde keje nie nk lepas geram nie..ada ke naik keje je bos ana suh buat marketing pulak..perghhh..benda yg paling ana x suka ialah deal ngan orang..dah try nego ngan bos..tapi dia suh cuba grab the skills konon..malas nak layan..xkan nk benti keje pulak kann..so bos kata setiap hari kena call 20 company yg ada dalam buku..slalu ana call 25 company laa..kalau tiba hari yg malas ana call 20 jek..hari nie ntah napa rajin call 28 company..pas tue still banyak masa terbuang lagi nie..

So di'keboringan' macam nie..mula laa teringat kat auni kat umah..apa yg auni tengah buat skrg nie kann..rindu laa pulak..



Anak umi nie tengah tido ke..tengah isap jari ke..tengah gosok muka ke..tengah minum susu ke..tengah main ngan cik timah n cik sudin ke..or tengah main ngan nenek..
Umi rindu laa sayang..x sabo nak balik umah nie..huaaaaaaaaa..

4 comments:

CapT said...

ana.. semlm hafiy belikan Auni meinan PlaySkool.. balik kang claim kat Mr Bulat (not-same-old-bulat-dah Kurus)hehehe.. naik keje pas pantang memang challenging ana oii.. asik teringat jaa.. nk wat camna kn? kena biasakn jugak..

blog nih byk bagus nye jugak.. dpt ramai kawan.. dpt byk info.. let's blogging and hopping.. hehehe

anaash said...

hehehe..tue laa..skrg nie mak mentua jaga..xpe lagi..lps nie hntr kt nursery lagi laa asik terpk jek mcm mana laa org nursery tue jaga auni..sian dia..kecik2 lagi dah kena dok nursery..umi dia nk jdk wanita berkerjaya kann..nk wat gane..hehehe

CapT said...

kalau sorg keje pon trok gak zmn skang nih ana.. sedangkan keje berdua pon.. cukup2 jekk.. takpe.. dok mane2 pon takpe.. tawakkal+doa.. hope xde ape2.. dok nursery independent sket kot.. takde laa 'lemak berkrim' cam hafiy tuh.. hehehe

anaash said...

capt=tue laa nk harap sorg jek keje..dengan dok kt bandar beso mcm nie..mana lepas..2 orang keje pun cukup2 makan jek ekk capt..hehehe..sabo je laa..walaupun gi keje dengan xde perasaan..tabahkan hati jek..yg penting ckup bulan dapat gaji nk bayar hutang..huhuhu