Tuesday, September 08, 2009

Cerita Weekend Lalu..

Syoknyaa cuti 3ari lagi..sori yek pada kawan2 yg x dpt cuti..hehehe..

So weekend yg membzkan umi kali nie bermula pada jumaat malam lepas daddy balik keje n berbuka kt dulu kt umah..decide malam tue nk gi umah nenek Puchong..mula-mula daddy cakap malas n penat..skali ok laa pulak..sampai umah nenek lepak-lepak kejap then umi n daddy kuar ke downtown cheras..tujuan utama nk carik tilam kabu..maklumlaa nk beli tilam apa ke jenis tue mahal bebeno kann..carik tilam murah jek jadik laa kann..hehehe..tilam nie tuk tetamu datang nanti..katil belom mampu nk beli lagi..ada tilam jek jadik laa kann..kul 10 lebih baru nk kuar umah..auni kena laa tinggal ngan Mak Ijan..cian anak umi..tp xleh laa nk bawak dia kt tempat sesak gitu kann..


Pusing punya pusing kt downtown tue..tilam double mamat tue x bawak laa pulak..dia suh datang amik lain kali..aduhh laa..then kitorg terbeli tikar laa pulak..lari dari tujuan asal nie..tikar buluh tuk letak kt hall..nk beli karpet dah survey harga semua 4rat ke atas..ish ish ishh..lagi 3,4 tahun laa baru buleh beli karpet..tikar buluh pun jadik laa labu..daddy lak dapat laa tshirt raya..umi dapat tudung x bapa nk raya laa sebab lari tema..huhu..anak umi dapat belon loceng..tapi tengok semalam dah kempis..hampeh jek rm4 tau x..


Sempat jugak pekena mihun tomyan udang yg marbeles kt situ..sapa2 peminat tomyam kaw punya gi laa try kt downtown tue..memang sedap woo..sampai umah nenek dah kul 2.30pagi..anak umi nie x tdo lagi rupanyaa..x pernah lagi rasa umi dia x tido smpai time camtue..nk umi yg tidokan jugak laa tue..elok kitorg tido dia pun bantai tido jugak..yayang yayang..


Esok paginya of coz laa bangun lambat kann..eheheh..tengahari tue gerak balik umah..kemas2 umah sikit, rehat-rehat then bersiap nk pegi majlis buka puasa dengan budak2 NazaKia Club..dah setahun lebih x join aktiviti diorg..last masa umi pegi Cinta Sayang Golf Resort..auni sebulan dalam perot masa tue..tengok anak umi nie dah setahun baru join balik..hehehe..kena berkumpul kt exit tol Kajang kul 5.30pm..kitorg sampai on time..dengar cita dalam 70 lebih orang yg join n nk tau bapa biji kete yg pegi..40 biji kete tauuu..perghhh..rasa dah cam pegi konvoi lakk nie..sebabkan exit tue kecik jek kann..so kami berkumpul kt petronas..big boss cakap kena pegi ikot sususan..so kena laa menunggu semua ada baru gerak kann..



tengok nie..deretan kete club nie..
alamak ternampak laa pulak umi kt dalam kete tue kann..


Then menunggu sampai kul 6.30pm..ada jugak lagi yg masih belom sampai..last2 semua yg ada nie gerak laa dulu..mencabar tue nk gerak ramai2 macam nie kann..sampai kafe tue dekat kul 7 gak laa..nasib daddy dengan selamber amik parking selamber..so dekat jek ngan kafe tue..huhuhu..dah amik seat masing2 buleh gi amik makanan..sebab kena beratur panjang kann..anak umi nie masa tue tengah minum susu..jenuh umi pegang botol susu dia sebab dia sibuk nk tengok orang ramai keliling tue kann..kejap nyonyot kejap x..kitorg berbuka dengan air n kopok goreng jek..daddy x dapat nk amik sebab ramai giler..lepas yg dah q panjang tue duduk baru laa turn kami lakk yg q kann..


Yg pakai spek tue anak sedara Nasim owner Naza tue..
Lupa lakk umi apa nama dia..awal2 dia dah sound kt daddy cakap setahun lebih x join..
huhuhu..


Menu ari tue nasi goreng, mee goreng, spageti, bebola macam2 tue buat sayur, udang, nasi impit n kuah sate, kueh mueh, potato sup, kueh mueh, abc, rojak buah, eskrem, jeruk2..n apa lagi kalau ada tertinggal nasib laa..n special menu kitorg dapat chicken chop sorang satu..sambil makan sambil nyembang..anak umi nie behave gak laa sebab dah kenyang..cuma dah ending tue dia xnk dok diam dahh..puas laa kena bawak dia ke hulu hilir..nasib buleh jalan sendiri dahh..kena monitor jek laa..abis ntah sapa2 pun dia pegang..nampak baby dalam stroller abis dia godeh stroller baby tue..sabo je laa yayang nie..dia dah pandai nk berkawan tau..ada laa kakak 2org nie dok agah-agah dia..dia tersimpul-simpul malu laa tapi terhegeh gak nk dekat ngan kakak2 tue..huhuhu..

Kami gerak balik dalam kul 9.30pm..daddy kena sound dengan member lain sebab cepat sangat balik..daddy lakk dengan selamber bagi alasan anak aku nk tido cepat laa..terdiam member tue..huhuhu..n kami jugak kena sound dengan big boss, Izhar..suh join konvoi lepas nie..diorg baru buat konvoi ke trengganu bulan 5 ari tue..tapi tido dalam khemah kt tepi pantai..mana laa selesa dengan yayang kecik lagi masa tue kann..lepas nie ok laa kot..tapi jangan laa tido kt khemah lagi laa pulak Izhar oittt..hehehe..



Menu dan layanan malam tue puas hati laa..sapa-sapa yg berminat buleh laa pegi..kitorg kena RM33 seorang..tue mesti harga group kann..harga tuk xgroup umi xtau laa pulak..



Abis cita ari Sabtu, ari ahad cam biasa bangun lambat lagi..bangun tue siap-siap ke Tesco Klang..tujuan nk carik alas meja yg kecik tuk sorg tue..dulu kami beli 4 jek sebab meja makan ada 4 seat..then bertukar ke 6 seat kena tambah lagi 2 laa kann..carik punya carik xde laaa pulak yg sama jenis ngan yg kitorg dah ada tue..terpaksa amik corak lain tapi sama kaler..blasah jek laa kann..hehehe..balik dari tesco kami ke kedai perabot kt umah..decide nk beli katil tarik bawah tue jek..umi dah ada katil single masa belom kawin ari tue..so beli tarik bawah jek laa..sapa2 couple yg datang tido umah umi kena tido asing-asing laa ekk..ampunn duit xde lagi laaa..ada rezeki lain kali baru beli ekk..hehehe..

Lepas tue balik umah rehat-rehat kejap bersiap pulak nk berbuka kt Putrajaya..malam nie bersama dengan opismate daddy lakk..diorg sesaja jek buat sapa yg nk join..ada laa dalam 16 orang..umi bawak adik umi yg kt Intec tue..so pegi amik dia dulu..then gerak ke sana..macam nk sesat gak kitorg carik PICC tue..x pernah pegi laa katakan..nasib baik jumpa gak..punya laa beso PICC tue kann..jadik jakun laa kejap..masuk2 carik tempat buka, nasib baik x sesat..ramai jugak yg amik by group kt situ..ada group main ghazal lagi malam tue..nasib bawak stroller auni..baby chair dah abis..kalau x naya kena gilir-gilir pegang dia..










Menu banyak; Nasi Beriani n Nasi Putih, segala ayam, udang, sotong, ulam, pecal, kerabu mangga, roti canai, sate, kambing, mi kari, jemput-jemput, kueh mueh, jeruk n apa lagi laa..

Kt setiap meja disediakan form untuk cabutan bertuah..orang tue cakap ada 10 orang sahaja yg akan dapat malam tue..tapi yg lain akan dapat saguhati yg akan dihantar ke rumah lepas raya nanti..syok makan n melayan auni diorg umumkan pemenang cabutan bertuah laa..dah smpai 5 nama xde pun nama umi or daddy or adik umi..so umi biar jek laa..layan auni main..tetiba daddy cakap..eh nama awak..hahhh..umi tersengang terpinga-pinga..dengan x malu gi laa ke depan tue..bila dia umumkan lagi skali memang betul laa nama umi yg ke-9..huhuhu..dapat laa umi cawan ini yg katanyaa buleh memberi tenaga dengan minum air dalam tue..layankan jek laa gambo umi yg poyo macam dapat hadiah beso sangat laa kann..hehehe..







Kami gerak balik dalam kul 9.40pm..sempat gak bergambo ramai-ramai depan kafe tue..anak umi yg x reti dok diam tue cam biasa ke hulu hilir dengan gaya santai dia tue..kawan2 daddy rajin nk melayan dia..

Harga kt PICC nie RM49.90 tuk seorang dewasa..kalau group lebih 20 orang dapat RM40..tapi disebabkan kami x cukup korum..so x dpt laa RM40 tue..







Hari isnin cuti Nuzul Quran tue pulak cam biasa bangun lambat..hehehe..then baring-baring layan tv jek laa..dalam kul 3pm gerak ke Sunway Pyramid..hajat di hati nk carik balang kueh raya..padahal kueh rayanya xde lagi pun..hehehe..pusing punya pusing x jumpa pun yg berkenan..aduhaiii..camne laa nie ekk..lagi 2 minggu jek nk raya..weekend nie daddy keje pulak..ntah bila nk gi beli ntah..sabo jek laa..lepas berbuka hantar adik umi balik ke Intec balik..sampai umah terus bommmm tido..

Penat sungguh weekend umi kali nie..cuti 3ari pun x terasa cam cuti..huhuhuhu..n cepat sangat rasanyaa dah 18ari kita berpuasa kann..pejam celik pejam celik dah nk hujung tahun..aduhaiii..cepatnyaaa..





5 comments:

gee ryder said...

amboi pjgnye cite...bestnye ari2 buka kt luar..

balang kueh kt jusco byk..cantek2 gak

Dilla Zaidi said...

mak aii..busynye ana ujung minggu ye..

tp takpe la, skurang2nye ade gak berjalan2 kt luar kan, tgk dilla ni cuti jek memerap kat umah...

borrriiiiiingggggg....

Ana said...

Kak G = dah tgk yg kt jusco..ada yg berkenan tp mahal bebeno..x mampu laa pulakk..camne nie??

Dilla = weekend ari tue jek yg kuar dilla..tue pun sbb nk join diorg..kalau x mmg x kuar pny..dok umah cam dilla gak..hehehe..

shafahanz-iman said...

Amboi.. turun Cheras tak habaq pun na... umah akak dekat je ngan veledrom tu

Ana said...

Kak Shakey = akak x habaq pun kt ana dok cheras..mana cek tau..hehehe..pegi pun mcm nk xnk kakk..main redah jek..rancang elok2 kang x menjadi lakk..lain kali mayb leh roger akak..kita pekena tomyam kt situ nk?? hehehe..