Thursday, September 03, 2009

Jin Toncet Yang Chumel..

Lama rasanya x update kt blog nie kann..sori laa yek kawan-kawan..xde story yg nk diceritakan laa..hehehe..tapi semalam ada cita best punyaa..layannn..


Semalam masa amik yayang umi nie..dia tdo lagi kt umah Nek Mah..sabo jek laa..bila nenek angkat sampai x sedar..beralih ke umi pun x terjaga jugak dia..ish ish ishh..penat sangat main laa tue ekk sayang..masa nenek angkat tue terkejut umi tengok budak ticik nie ada toncet laa..nenek buatkan toncet tue..nenek cakap dia x nangis pun..huhuhu..bila umi tengok chumel pulak dia cam tue..umi x pernah buatkan toncet or ikat rambut yayang sebab umi tengok sikit sangat rambut dia tue..camne laa umi nk ikatkan kann..sekali x sangka pulak nenek Mah buleh pulak ikatkan rambut yayang..letak dalam kete pun dia x terjaga jugak..punya laa khuyuk tido kann..amik daddy kt umah then kami terus ke Jusco Bukit Tinggi..hajat hati nk carik baju raya auni..harap-harap x ramai orang laa kann..yayang bantai tido hingga kami sampai kt jusco..


nie rupa anak umi tido dalam kete..nampak x toncet dia tue?? hehehe..





Nie pulak masa agah-agah yayang ngan patung2 kt Jusco tue..
rasa nk belikan..tapi bukan penting sangat pun..
Cik Julia yg umi belikan tue pun bukan yayang main..





Kuar dari kete daddy cakap nie dah macam jin toncet nie..nasib comel kann..so umi pun buat laa tajuk entry tue..huhuhu..daddy x suka laa yayang toncet cam tue..banyak kali dia nk cabut getah tue..tapi umi x bagi..daddy cakap nampak sangat dahi dia tue yg x yah nk cakap dah kann..hehehe..


Kami pusing punya pusing xtau nk berbuka kt mana..last pilih Black Canyon Coffe..try jek laa kann sedap ke x..nasib boleh tahan gak laa..n yg sedapnya ada tomyam..layan betul..anak umi nie makan whipped potato kfc laa..tue pun mkn ciput jek..pas tue xnk dah..penat daddy beratur panjang kt kfc semata nk beli tue tau sayang nie..


Lepas tue kami pusing-pusing carik baju raya yayang laa..siap bertekak ngan daddy lagi..ada ke dia belikan yayang tshirt boyishhh..aduii bang..anak abang nie pompuan laaa..malas nk bising umi cakap amik laa bang..tengok laa raya nanti umi letak gambo auni ngan baju pilihan daddy tue ekk..


Pas tue daddy gasak nk belikan yayang baju nie..ada ke patut..umi cakap nie dah macam clown dah..daddy cakap cantik laa, lain dari yg lain laa..nasib umi berjaya say 'no' to daddy..kalau x alamat raya nie yayang pakai baju cam nie laa..adoyaiii..macam baju tido pun ada jugak kann..




Pusing punya pusing dapat 2 helai tshirt jek tuk dipadankan ngan suar jeans yayang yg ada 3 helai tue..cukup laa tue kann..ada 2 helai lagi yg Mak Long belikan..then ada sehelai yg Mak Yang belikan lagi..lebih dari cukup laa tue kann..hehehe..gaun lakk ada yg pakai masa adik umi kawin tue..baru pakai skali tue jek..nenek pun ada belikan gaun jugak ari tue..lagi pun bukannya nk beraya sakan kan..daddy tue timing keje dia tau jek laa..weekend org lain x keje..dia keje..kang silap-silap beraya di umah saja laa kami anak beranak..baju kurung yayang pulak bilaa laa nk siap nie makcik Ju..x sabo dah umi auni nie nk try pakaikan tuk yayang umi nie..camne laa rupa dia pakai baju kurung kann..ishhh..x sabonyaaa..


Then ada sikit gambo masa weekend umi yg memboringkan..dok umah jek cuti 3 ari sebab daddy keje..huaaaa..so layan jek laa few pics of sayang umi nie ekk..


















Gambo lain umi letak kt FB ekkk..aikkk..cam banyak beralih pada FB jek skrg nie..huhuhuhu..jangan mare yek blogspot..nanti kena jual..


10 comments:

wawa said...

luas betul dahi auni ni...

Ana said...

Awe = hahaha..tgk laa dahi umi dia we..

malin said...

mmg org name auni dahi luas ek, hehe, ank buah kite name auni pn dahi luas... tp no worry ana, dahi luas org ckp cerdik, ank buah tu bleh tahan r, peksa sokmo no 1..

puteri nilam said...

comel lak auni ni toncet camtu. nak buat kt eisya rambut sikit sgt, pendek lak tu...nenek tu pakai getah ke? xsakit ke weh?

Ana said...

Malin = aminn..umi auni dahi luas gak..tp xde pekse sokmo no 1 pun malin..harap auni x cam umi dia laa..huhuh..

Eda = rambut auni pun sikit..saya xtau lakk blh buat toncet..
nenek tue cakap kalau sakit sure auni dah nangis nk tarik toncet tue weii..means x sakit laa tue dia selamber jek..

gee ryder said...

yeay, auni dh ada toncet hehe...takpe dahi luas pun..nti rmbut dh pjg xnmpk sgt..

kalo ikut husband, ikut dan dia je kan nk beli baju

Ana said...

Kak G = lama sgt laa kakk nk tggu rambut dia panjat..x sabo betul..tp kira ada laa jugak nie dari masa kecik dulu..hehehe..

dilla-ady said...

waaaa...rambut auni ade pokok kelapak la..dilla teringin gak tau nk wat kat Sasha..

tp anak dara tu tak nak langsung..mengibas jek tangan die cam kipas helikopter..

takde can kot nk wat cam auni..

izan said...

tomey!! auni pki beg sony 2 cm pki beg nk g skola lak.. haha..

Ana said...

Dilla = auni pun dah xnk pakai segala headband or topi dia dah skrg nie..dulu ok jek..skrg sure dia tepis punya laa..tensen jek..xtau lakk camne nenek nie buleh ikatkan toncet tanpa dia tarik..ada baca2 dulu kot..org tua kann..hehehe..

Izan = umi dia dah x sabo kn hntr dia gi sklh laa izan..hehehe..