Thursday, September 10, 2009

Nursery Songs..

Umi ada belikan auni CD lagu2 zaman kanak-kanak..umi dolu x de nk merasa lagu2 nie..yg umi tau twinkle twinkle, ba ba black sheep, little indian boys..tue pun x hafal lirik sampai abis..maklum laa orang kampung..mana main lagu-lagu omputih nie..huhu..

Masa jalan-jalan kt downtown ari tue..mula dah nk patah balik laa lepas abis semua gerai dijelajah..skali sebelum patah tue nampak cina nie bukak lagu tue kt tv..umi pun apa lagi..'bang gi situ jap'..daddy jawab apa tau..'dah agak dah'..hehehe..mana umi leh lupa anak umi yg kena tinggal kt umah tue..dah belikan dia belon loceng gambo snow white..nie jumpa lakk CD lagu2 tue..apa lagi..amik satu..cina tue cakap beli yg volume 1 dulu..nanti baru continue ada bapa volume ntah..so ok laa..ada CD n buku liriknya skali..umi lupa lakk nk amik gambo tepek kt sini..malam kang umi amik ekk..esok umi update balik..

Bila pasang kt yayang..dia suka laaa..siap goyang kiri kanan..siap henjut-henjut lagi..bila duduk lakk pandai tue siap gerak-gerak kaki..mana blaja tue yayang?? umi ada ke buat camtue ekk?? ehhehe..

Yayang paling suka lagu yg 1st - Once I Caught A Fish Alive..gasak dia goyang masa lagu nie..umi pun gasak laa nyanyi time puasa-puasa nie sampai kering tekak bila abis 1 CD tue..sabo jek laa..umi yg lebih-lebih dari yayang ekk..

Rindu laa kt yayang kt umah..rasa nk balik nyanyi dengan dia jekkk..huaaa..nasib video umi dah letak kt FB..leh tengok pengubat hati yg rindu..gambo xdan nk amik..amik pun bukan nampak clear pun kann sbb dia dok goyang sana sini..so layan video jek laa ekk sapa yg ber'FB' ngan umi..hehehe..

1 2 3 4 5, once i caught a fish alive
6 7 8 9 10, then i let it go again
why did you let it go
course it bit my finger so
which finger did it bite
this little finger on my right..
Huhuhu..umi dah hafal 1 lagu nie..banyak lagi lagu nk kena hafal nie..
Layannnnn..

7 comments:

Dilla Zaidi said...

amboi..

ana ngan auni berkaraoke la ni eh kat umah time2 bulan pose ni?hikhik..

bagus gak tuh, beli nursery song..time dulu kite tak dapat takkan anak kite pun tak dapt kan ana..haruss gitu belikan satu..

keje penat2 sume mestila tuk anak..

Ana said...

Dila = hehehe..layan dia nyanyi laa dila..apa lagi kann..
tue laa kuar skrg nie pun mesti tgk brg tuk anak..umi dia xde beli pape pun xpe..janji tuk anak ada..
untung kann..

~Yu.Es~ said...

Betullah tu Ana..baju raya pun dahulukan baju anak2...mak takde baju raya takpe...

Intanaziela said...

hihihi ana..zaman hadif besar2 auni dulu, intan pun dok pasang nursery song dalam kete..sampai la dia boleh hafal lagu2 tu..dan ada masanya dia leh mengamuk kalau kita tak pasang lagu dia..hahahah oh..how i missed that moment...

Ana said...

Mimi = betul laa mimi..macam tue laa mak kita dulu2 kann..

Intan = hehehe..skrg pun blh nyanyi lagi kann..hadif lagi bnyk lagu dia tahu kt q-dees tue..
bestkann..ana pun akan miss moment nie satu hari nanti..hehehe..

gee ryder said...

lagu fish tu pun kak gee dh hafal hehe...katun aqeel pun ada teselit lagu ni..
dlm kete kak gee akan nyanyikan lagu tu utk aqeel ..

beli dvd jer ana..cantek sket gambr dia..kt jusco belambak

Ana said...

Kak G = aqeel pun suka lagu nie ekk..hehehe..auni goyang2 lebih lakk masa lagu nie..terpaksa laa umi dia hafal kann kakk..
kt Jusco ada ekk..nanti laa bila dah rosak CD nie baru beli..sayang pulak kann sbb dah terbeli..hheehe..