Thursday, September 17, 2009

Salam Lebaran 2009..

Tahun lepas umi xde blog lagi..so xde laa post tuk Hari Raya kann..lagipun raya tahun lepas umi masih lagi berpantang kt umah mak umi kt Kluang..so mana laa nk berblog kann..so tahun nie umi dengan kepoyoan nk buat entry Selamat Hari Raya laa kann..hehehe..bukan nk letak apa pun..

Bukan apa..cuma sebab ari nie umi last day keje so umi nk wish Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin kepada kawan-kawan blogger umi..walaupun ada yg x pernah bersua muka..tapi di sini kita dapat lebih kenal antara satu sama lain kadang-kadang rasa cam bespren laa pulak..padahal x penah jumpa kann..xpe..tue semua no hal..ada masa free lain kali kita leh jumpa kann..jemput laa datang beraya kt umah umi yg x seberapa tue..no hal punya..mintak maaf kalau ada terkasar bahasa ke terkomen pape yg x patut ke yekk..mintak halal semua yekk..


Umi akan kembali bertugas (cewahh) ari rabu depan..x cuti pun sebab daddy keje..huaaaaaaa..kompom rabu depan baru bukak blog nie..umi x de lappy nk on tenet di mana-mana..so jumpa rabu depan laa pada yg dah keje yekk..


Pada yg pulang beraya kt mana-mana..hati-hati di jalan raya yekk..semoga kita semua selamat sampai ke destinasi yg di tuju dan selamat kembali ke umah masing-masing..

Layan sikit pics beli kasut raya auni malam tadi..last minit punyaa woo..last minit pun x pasal-pasal yayang ticik tue dapat 2 pasang..umi dia cam biasa laa..satu2nya sandal yg umi ada..yg tue laa umi pakai gi keje..yg tue jugak laa umi pakai kadang2 time berjalan..yg tue jugak laa umi pakai time raya nie..percaya x?? xnk percaya sudah..tp tue laa umi..sempoiiiii..huhuhu..






Yg nie tuk pakai ngan baju-baju ayu laa kannn..





Yg nie pulak cam biasa laa pilihan daddy..
suka bebeno belikan yg cam boyish tuk auni..tapi umi terbekenan laa pulakk..sbb tue bg green lite kt dady belikan nie..
so buleh laa pakai ngan jeans kann..
ranggi oooo..









Nie anak umi masa shopping malam tadi..anak umi nie cukup rajin berkemas..beza betul ngan umi dia yg pem*l*s nie..huhuhu..
abis dia susun kasut kt situ..






Yg nie pun dia kerjakan..
sale 50% tue bukan tuk auni yekk..tuk kasut2 kt situ..huhuhu..








Kami rockerssss yoo..
daddy berhajat nk belikann..tp x payah laaa..budak ticik nie x suka dah nk pakaikan pape kt kepala dia..abis semua dia tarik..






Nie baju kurung auni yg akan diperagakan di Hari Raya ke-2 kt umah moyang Muar..
baju agak senteng sama ngan baju lagi satu n baju umi jugakkk..
huaaa..xpe laa..trademark tahun nie 'baju senteng ibu n anak'..hehehe..










So SALAM LEBARAN 2009 TUK SEMUA - Dari Umi yg debab, Daddy yg ensem n Auni yg chumel..

5 comments:

Dilla Zaidi said...

alahai comelnye la auni pakai skarf tudung tu..

cam ustazah la..hikhik..

same la auni ngan sasha tu, tak hinginnye dia kalu kite pakaikan pape kt kepala die..membazir jek dilla belikan tudung die kt bazar ari tuh..

same la ye ana, mintak maaf zahir dan batin kot2 ade yang terguris sepanjang perkenalan kite nih..

raye, jemput la ke rumah ye..

gee ryder said...

a ah la yg scarf tu comel betul..yg rappers tu tunggu auni bsr sketla hehe..

senteng takpe ana..anggap jela style skg haha..

selmt ari raya & maaf zahir batin dr kak gee juga..
harap2 kita dpt berjumpa time raya nti :)
kak gee nk jmput gak ana dtg umh tp segan umh kecik & xbekemas hehe

Ana said...

Dila = dulu masa kecik di ok dila..x kisah pun pakaikan headband ke scarf ke cap ke..xtau lately nie mmg dia lgsg xnk..mesti dia buang pny..tensen kann..

raya kt kluang kejap je laa dila..lain kali laa ekk kita jmp..Slmt Hari Raya tuk dila sekeluarga gakk..

Kak G = alaa umah ana tue pun macam beso sgt kak..kosong x berisi pun kak..jemput dtg umah yekk..

tensen gak ngan mck tue..tp nk wat gane kann..dah tempah..layankan jek laa..

PadNani~~{@ said...

Salam lebaran penuh kemaafan dari Hafiy family buat Auni family..

suka juga kasut auni tu:) pandai ummi daddy pilih..hihi

Auni chumel kutip duit raya byk2 ye,..

Salam sayang dr auntie buat auni n ummi.mkn ketupat rendang jgn lupa kami ye..

Ana said...

Nani = puas makan ketupat nenek ana..dah laa x kurus bila puasa..smbg mkn balik makin gemok laa nie nmpknyaa..hehehe..

kasut raya dah pakai beraya ari tue..sandal jek pakai kejap sangat..