Tuesday, June 02, 2009

Ku Rindu Diaaa..

X tau napa tetiba umi rasa rindu sangat kt si ticik nie..(daddy x bagi panggil kecik dahh..daddy cakap nanti dia kecik jek kang)..so umi tukar panggil ticik laa ekk..apa laa si ticik umi tengah buat sekarang nie kann..tengah tido ke?? tengah blaja tatih ngan nek mah ke?? tengah minum susu 8oz yg Nek Mah bagi ke? Lupaaa lakk..anak umi sekarang telah di beri minum susu 8oz oleh Nek Mah..ish ish ishhh..timok laa pulak anak umi pas nie..pape je laa sayang..

So sempena kerinduan umi pada si'dia' nie..umi korek-korek balik gambo si 'dia' dalam pc opis umi nie yg umi belom publish dalam blog nie..so layan jek laa ekkkk..windunyaaaaaaaa..

Gambo nie umi sempat masa weekend lepas..bukan yg baru nie..yg minggu sebelom nie..balik keje ari jumaat tue..skali perasan budak ticik nie merangkak style gini..aikkkk..apesal nie sayang?? cakit bunt*t ke?? tapi kejap jek..masa ari tue jekk..lepas-lepas tue tengok dah ok jek dia merangkak style biasa..

Gambo nie umi sempat masa weekend lepas..bukan yg baru nie..yg minggu sebelom nie..balik keje ari jumaat tue..skali perasan budak ticik nie merangkak style gini..aikkkk..apesal nie sayang?? cakit bunt*t ke?? tapi kejap jek..masa ari tue jekk..lepas-lepas tue tengok dah ok jek dia merangkak style biasa..












Nie masa dia menyelinap masuk kt bilik lain..buleh dia pegi tarik plastik tue yg umi sumbat ngan benda yg nk dibuang..
sabo jek laaa...






Pewasan tengok diri sendiri kt cermin..















Mari blaja bumping..eyahhhh..







Gewamm tengok sapa tue sayangggg...








Nie masa ticik nie merengek xleh nk tido..
Last-last umi dah abis usaha..umi sangkut kain batik kt bahu..pas tue hayun laa dia kiri kanan..
konon dia rasa cam dalam buai laa..
nasib baik masa tue ticik nie x berat lagi..so buleh tahan lagi laa..hayun jugak laa kann..
last-last tertido jugak dia..
















x sabo nk balik nk main ngan dia..suka tengok ticik nie main ngan daddy dia..sekarang ticik nie lagi suka mengekeh-ngekeh ketawa bila daddy agahh..dengan umi punya susah payah agah baru dia gelakk..ishhh..x aci nie betul..

5 comments:

ina said...

pecah gelak tgok die mrangkak cmtu..auni ni mesti minat spiderman ni:P..rajin tul tolong ummi die seret plastik sampah kn, ade ciri2 anak solehah ni..gamba yg last tu suke sgt tgok kak anna, btul la die da semangat:)auni-bam-bam..

izan said...

aaahhh... izan pon windu kt auni!!!! kak ana, gaya merangkak 2, walking like a bear kalo x clap.. mmg dlm milestone bdak2.. sblm diorg berjaln spt biase.. jgn terkejt.. hahaha.. comel la auni.. gerammmm!!!!
seret plastik 2 pon xle tahan tgk.. tergelak sorg2.. haha.. mcm2 lagat bdak kecik ni.. eh.. ticit.. hehe

p/s: angah xbg pgl kecik sbb auni nk ada adik kecik lg kot.. haha=p

::Umi Sufira:: said...

Memang comel kan..kadang2 mmg teringat je ktaa kalau waktu kerja tuh!

ar-adawiyah said...

wah....org tua-tua cara tackle dorang ni lain macam..8oz nenek tu kasi auni minum ekkk...Dina dulu sebelum setahun paling banyak 6oz je, kalau lebih mesti tak abis...

Gambar dia ngan ash tu kalau anto contest like father like daughter mesti ke final la...(menang belum tentu)..huhu

Biasa la na..anak girl mmg ada connection lebih ngan ayah...saya penah dengar (tak sure la ni pepatah ke ape) - "anak perempuan itu kepunyaan bapa, anak lelaki kepunyaan ibu"..manje ngan bapak tu kalahkan mak nya yang mencebok ape bagai ni kan...ahahha...

Ana said...

Ina = tue laa..lupa nk masuk ada lg 1 gambo cam tue gak..xpe laa..1 tue pun jadik laa kann..hehehe..

Izan = adik kecik izann..ish ish ishhh..jangan cakap2 kang mulut masin lakkk..naya kak ana..blom sempat kurus dah gemok balik lak nie kanggg..xnkkkkkkk!!! huaaa!!!

Umi Sufira = tue laa..tetiba lak teringat lebih2 semlm..hehehe

Awe = tue laa pasal dahsyat nenek tue..siap ada jadual minum lakk tue..umi dia xpnh bg jadual pun..nagis baru bg susu..hahaha..
ash ada ckp we, anak lelaki nnt mesti ikot muka saya..sbb tue auni nie ikot muka dia..ishhh..pandai2 jek kann..hehehe