Monday, June 29, 2009

Simba, The Lion King..

Weekend yang memenatkan bila daddy telah mengajak umi buat operasi membersih umah besar-besaran..mula-mula tue malas..tapi bila pikir umah macam tongkang pecah..nak ajak jiran jemput masuk umah pun segan..so layankan jek laa daddy tue..
umi xnk cita pasal tue sekarang..umi nk cita pasal mainan baru yayang umi nie..baru malam tadi daddy belikan atas approval umi..hehehe..daddy pelik bila umi cakap ok leh beli bila daddy tunjuk toys tuk auni yg berharga RM159..slalu umi akan cakap nanti laa, tue laa, nie laaa..skali malam tadi umi cakap ok, boleh..lepas tue tengok kt satu lagi toys yg berharga dua ratus lebih..umi cakap yang nie cam lagi best..hahahah..n akhirnya daddy pun amik laa yg ini tuk auni..
So jom layan pics..

Tengok muka gumbira anak umi nie..



Sibuk dia nk belek-belek toys baru dia nie kann..
hidung lion nie ada music..


Jom kita bawak jalan-jalan..
Anak umi nie main blasah jek hala ke mana-mana yg dia suka..
Pas tue terkangkang-kangkang dia jalan..klako betul umi n daddy tengok..





Tengok dia main sondol jek beg susu n pampers dia nie..
yayang..yayangggg..




Alaaaa..sangkut kt kusi umi laaa...



N akhirnya bamm kena sliding door..
pas tue xtau nk buat apa..dia pegi kt daddy..
tue tengah merangkak balik kt toys dia laa tue..

Umi n daddy buat xtau jek..
biarkan nk suh dia pikir nk buat camne..

bila dudukkan dia atas nie..dia nangis takut..kaki dia x smpai lagi..
dok dalam walker xde lakk takut ekkk..


Malam tadi secara x sengaja daddy bagi nama 'Simba' kt toys baru auni nie..layan jek laa sebab lion kann..

N nak tau x..anak umi nie main tolak jek simba tue sesuka hati..lepas tue bila dah terlanggar something n xleh gerak..dia akan lambai tangan kt daddy..umi yg ada kt sebelah nie dia buat xtau jek..

pas tue kalau umi tolong pusingkan simba dia tue..dia buat suara bising cam x bg umi pegang tau..tapi bila daddy yg alihkan dia sikit pun xbising..aikkkk..nie sudah lebih yayang..nk susu nk tido carik umi ekk..kalau nk main carik daddy yek..xpe laa yayang..daddy rajin layan dia main sorok-sorok kann..hehehe..

Pagi tadi bangun tido masa umi siap-siap nk gi keje..umi tekan hidung lion tue n kuar music kann..terus dia bangun menerpa kt simba dia tue..ish ish ish yayang nie tau..

8 comments:

gee ryder said...

wah bestnye toy auni..
cptla auni bejln pasni :)

nxtime kalo hubby tnye nk beli pape, ckp jer ok heheh

ina said...

waaa auni berdiri dgn gagahnye...bangga mak yang tgok...sangat comel auni dgn gaun die..ya allah rindunye kat auni..takpe, lagi 2 bulan mak yang balik:)..haha auni pilih kasih ek kak anna..klaka la..

izan said...

cumelnye auni.. n menan 2 cm bes.. izan lak xsbar nk men menan auni 2.. haha..
nk jumpe auni.. hr2 izan tade ms auni tdo umah nenek..

malin said...

Auni dh brape bln ek? bgus kn toy ni bantu bdk blajar jln, nk cari r gk 1 utk faris supaya x kacu mummy, haha...

Intanaziela said...

ana..comel simba tu..sesuai utk auni...hadif dulu pun ada satu..tapi bukan version simba...yang utk bagi budak2 cepat belajar berjalan..dan bila dah pindah di berjaya park..dia dok kat belakang umah...hahahhaha :P

Ana said...

Kak G = tue laa..x sabo nk tengok dia jalan..
susah laa kakk..banyak benda lain lagi yg nk pikir kena beli..tue pun ana suh hubby tolak almari yg hubby nk beli tau sbb toy auni nie..main tinggal jek almari tue kt tepi bahagian mainan..x letak balik kt tempat dia pun..hahahaha..

Ina = gaun tue seksi laa ina..terbelah sampai atas perot..angah xbagi pakaikan lagi..hehee..
tue laa..x aci betul..bising mulut dia bila kak ana pegang simba dia tue..ishhh..

Izan = hehehe..mak ijan nk main menan auni meh laa datang umah..

Malin = auni baru masuk 10bln..kitorg dah aim lama dah mainan tue..tapi sabo jek sebab mahal sangat..skali xtau napa leh lak tergerak hati nk belikan..blasah jek laa..hehehe..

Intan = hehehe..nie dah berangan nk simpan bagi adik-adik auni..harap auni x main ganas-ganas laa..hehehe

PadNani~~{@ said...

Abg Hafiy nak pinjam simba boleh x?Bestla toy auni nih. Shomel je dia tolak simba^^

Ana said...

Nani = meh laa sini abg Hafiy balik msia main simba ngan auni..hehehe