Monday, June 01, 2009

Anniversary Dinner..

Macam yg dijanjikan..makan angin anniversary kali nie di pospon ke hujung tahun sebab nk tunggu auni beso sikit kann..so tuk memperingati hari bersejarah kami nie kena laa plan something jugak kann..hehehe..so cam biasa planner dia umi jugak laa kann..so umi dah book tuk buffet dinner kt Sunway Resort Hotel..as suggested by Hazel, kawan baik daddy..dah pesan awal-awal kt Hazel kalau x sedap dia kena ganti belanja kitorg nie..hehehe..

Tapi sebelom tue ada sikit gambo petang tue sempat lagi kami pegi Reject Shop punya jualan gudang..adoiii..lain kali xnk pegi laa..rasa x berbaloi pun..sama jek cam masa sale biasa..dah laa penuh sesak..ishhh..xpayah laa kawan-kawan yekk..kitorg pun cuma beli towel 2 helai berharga RM10 sehelai n stokin keje daddy 3helai RM13..tengok..sama jek regenyaa kann bila diorg buat sale biasa..lepas tue pegi mentekedarah jap sebab dari pagi x makan..kul 3 lebih pekena Nasi Ayam Hainan kt stall sebelah jualan gudang tue..






Pas dah makan tue kami pun bertolak laa ke Sunway Pyramid..lepaks kt sana laa sampai nk dinner malam kann..rasa x penah lagi masuk baby's room kt situ..skali bila masuk..perghhhh best giler..bersih n nyaman jek rasanyaa..sempat lagi umi amik gambo sebab x de orang kann..terbuat cam umah sendiri pulak kann..hehehe..layannnn..


Penat umi agah si ticik nie sebab nk amik gambo..punyaa laa dia sibuk nk dok atas tue..

tengok apa hasilnyaaa...





Tue jek laa..so berbalik pada story pasal dinner laa pulak ekk..
Umi call tuk book tue ari rabu rasanya..masa tue daddy view kt net tengok ada 5 cafe dalam tue..tanya kt Hazel dia pun lupa cafe yg mana..dia kata mayb sun . surf..so blasah jek laa book yg tue..umi tanya dia ada berapa jenis makanan..budak tue cakap ada banyak dalam 200+..so ok laa dengan harga RM78++ kann..tapi bila dah sampai xde laa pulak umi rasa smpai 200 jenis makanannyaa..100 ada laa kot..nk kena betul budak yg bgtau tue..nasib umi x amik nama dia ari tue..kalau x sure boleh komplen kt manager dia kann..
Menu malam tue ok gak laa sebab ada barbeque, ada nasi berlauk, ada sushi, ada abc, air longan, kek n tart macam2..n xleh lupa ada scone..n teringat masa makan scone kt cameron highland honeymoon dulu..hehehe..
Anak umi pun behave baik malam tue..bagi laa dia makan roti laa..honeydew tue abis dia gigit..kuat betul gusi budak ticik nie..pas tue bawak dia jalan pusing-pusing..kebetulan lak malam tue ada dinner MMA..persatuan doktor-doktor tue..siap ada nyanyi-nyanyi lagi..
so mari kita view gambo yekk..hehehe..











Sian anak umi kena minum susu duduk..
Umi malas nk pangku dia..hehehe..


Daddy awal2 lagi dah tunjuk bendera putih..

dah serender makan..aikkk..umi lak yg lebih2 mentekedarah..huhuhu..
Apa nie bang..x rock laa..xkan makan scone terus dah kenyang kot..teringat masa kt cameron ke..hehehe..








Sila abaikan umi auni yg timok tue yekk..
Tolong fokus pada si ticik yg chumel tue saja..hehehe




Muka orang dah kenyang..huhuu..


So mari mari mari kawan-kawan..hehehe


Sori laa sebab kualiti gambo nie x berapa memuaskan..maklum laa amik gambo dengan kamera hp jek..hehehe..yg lain amik video guna anniversary present kami tue laa..hehehe..
So see u next year tuk anniversary yg ke-3 pulakkk..insya-Allah kalau panjang umur yekk..
Gambo lain cam biasa kt multiply laa yekk..hehehe..

8 comments:

ar-adawiyah said...

best la auni ni tak tarik2 reben kepala dia tu...dina masa umur tu dah tak duk diam tangan nya...dah besor2 ni boleh la lepas pujuk2 bagai...

Ana said...

tengok jugak we..masa nk sarung tue dia tarik jugak..lepas tue dia dah x..dia x perasan kot headband tue still ada lagi kt kepala dia..hehehe

ina said...

comel gile la auni yang gamba duduk kat baby's room tu..eee gerammmm...

ina said...

oh ye, dan juga, gusi auni memang kuat..ingat suap die pisang kaki dlu sampai benyai, kjap je..go go auni!!

Ana said...

Ina = hehehe..mkin rindu kt auni x nie tengok gambo auni banyak2..hehehe..mesti x sabo nk balik raya tue kannn..

ina said...

ye ye tak sabo tgok auni..
auni pun tak sabar jumpe mak yang die tu, tapi die pandai buat2 dono:P hehehe

hazel said...

hehehe nasib baik ok food dia,, kalo tdk pengsan den kena blanje mama dgn papa auni ....

hapie anniversary my dear frens

Ana said...

Ina = nanti kak ana tny auni betul ke x ekkk dia buat dono tue..hehehe

Hazel = aikkk..x sangka Hazel baca..hehehe..tue laa nasib baik ok laa fodd dia..smpai ashran serender kekenyangan..kalau x abis laa mama Keisha kena denda..hehehe