Tuesday, June 09, 2009

Selamat Pengantin Baru..

Alhamdulillah my big brother dah selamat menjadik suami orang..nie adik ana yg bawah ana sethn yekk..

Cerita call Hot FM ari tue kann pasal cuti kawin adik ana..so nie laa dia..nasib bos approve cuti ari jumaat tue..sebab kalau dia x approve ana tetap akan cuti selamber..huhuhu..gambo langsung xde kt hp..sebab sibuk ke hulu hilir di tambah lagi dengan ada anak pulak kann..haaa..baru rasa..x menang tangan gitu..hubby lak sibuk amik video..so kena tunggu gmbo dari cousin ana or gambo dari kameramen laa gamaknyaaa yekk..

Cerita bermula ari jumaat..pagi tue kami sibuk masak tuk tahlil family jek sebelom nikah lepas asar..so makan-makan pun tuk family jek..sibuk punya sibuk sampai x sempat nk makan sebelom solat jumaat n berkesudahan kitorg makan dalam kul 3pm cam tue..lepak-lepak tunggu asar then siap-siap laa nk bawak pengantin nikah..petang nie ana pakai jubah yg mak beli kt mekah ari tue..nampak laa ke'gemok'kanku ituu..huhuhu..lantak..pengantin berbaju melayu putih..rombongan kami sampai tapi tok kadi belom sampai lagi..so duduk jek laa menunggu..anak umi nie lakk dengan baiknyaa tido..abis amik gambo dia tido pulakk..sabo jek laaa..sampai abis upacara akad nikah dia tido..gerak ke luar tuk makan baru dia bangun..daddy lak meng'offer' diri pegangkan auni n suh umi makan dulu..aikk bang, ari nie dalam sejarah nampak..lepas tue pengantin sibuk nk amik gambo..so kami pun balik dulu laa..

Malam kami dijemput tuk datang ke Malam Berinai..setahu umi family belah laki x dijemput tuk Malam Berinai..tapi sebab nk kasik sedap sikit ana n hubby pun wakil laa family kami..so kami smpai dalam kul 9.30pm..umi lak dan dan jadik orang pertama kena merenjis..blasah jek laa..ada gak pengalaman merenjis dulu..hehehe..tapi malam tue diorg ada inai, kena calit kt tangan pengantin laa..calit pun calit laa..blasah jek laa..lepas tue daddy pun kena jugak laa..abis semua family perempuan merenjis..pengantin bergambo pulak..ikotkan jek laa..anak umi nie pulak punyaa la baik..diam jek n x meragam..masuk dalam umah pengantin tuk bergambo pakai background lakk..menunggu kameramen tue setup semua lampu-lampu tue sejam tau x..sabo jek laa umi dalam tue..sebab auni banik so umi tunggukan jek laa..umi cakap kt daddy kalau kualiti gambo x elok jugak memang xtau nk cakap apa laa..kami balik dalam kul 12.15am..

Esok pagi Sabtu bangun tolong nenek rebus telur, buat air gula, kuar pinggan mangkuk..nasib baik kami amik katering..kalau rewang masak sendiri lagi laa sakit..huhuhu..pas tue dalam kul 2 siap-siap tuk pegi sanding pulak..daddy dah selamat bawak adik umi bersiap dulu..nasib masa kami smpai tue dalam kul 2.40pm..cuaca dah gelap tapi belom hujan..smpai kt pelamin hujan turun sikit..nasib jugak x lebat..dah siap merenjis kami pun dijemput makan..umi n daddy tertinggal 2orang sebab meja x cukup..last-last dengan x malunyaa kami tarik kerusi n dok menyibuk kt meja pengantin jugak..huhuhu..dapat laa makan lauk pengantin..hehehe..anak umi pun behave baik punya..bagi dia makan epal hijau dia diam jek..lepas tue dia tido..sampai time nk bergambo pun dia masih tido..terpaksa laa masuk muka auni tido atas pelamin tue..sabo jek laa..

Malam tue kami sibuk susun door gift laaa..sonok buat keje ramai-ramai n buat last minit..baru rasa meriah tau..pas tue pelamin n khemah pun baru nk pasang malam tue..lagi laa terasa meriahnyaa sampaikan umi, daddy, nenek n atok tido kul 3am tau x..anak umi cam biasa kul 9 lebih tue dah tido dahh..bangun angkat alih tempat tido pun dia x bangun..cayang diaa..

Ari yg dinanti pun dah sampai Ahad..anak umi awal-awal dah bangun..dah tido lama malam tue kann..pagi tue sibuk kemas apa yg patut sampaikan nenek n atok KL datang umi x mandi lagi..huhuhu..sibuk siapkan anak dulu kann..sedara-mara ramai yg datang..kawan umi yg datang Eda, Emma n Huda..thanx yek sebab datang..anak umi ari nie meragam..dia nk ngan umi jek..orang lain amik kejap jek pas tue abis dia meraung..sabo jek laa umi dia..rombongan sampai dalam kul 2.30pm..sanding amik gambo, makan, then sembang-sembang laa sedara-mara..pas tue sesi mengemas laa pulak kann..

Adik ana kena tipu khemah pengantin tau..dah bayar RM900 pas tue yg datang khemah biru belang-belang yg koyak rabak tue..sedih sangat umi..nasib ada orang lain datang konon tny boleh amik dengan dia pulak..konpius gak mana dia tau kitorg kena tipu..(ntah-ntah dah pakat kot)..tapi lantak laa kan..xkan esok tetamu datang xde khemah..bayar jugak laa..yg orang menipu tue kalau x malu datang laa amik khemah koyak-koyak tue..nasib umi dah balik KL..kalau umi ada lagi time dia datang tue..memang kena laa dengan umi..

Tue je laa citanyaa..tuk sapa yg datang tue..kalau ada terlebih ke terkurang tue mintak halal dunia akhirat yekk..hehehe..

P/S : lain kali nk bayar deposit jangan bayar banyak-banyak..kalau kena tipu kann dah rugi macam nie..sian adikku ituuu..

Selamat Pengantin Baru buat Mohd Shahril & Norhafizah..Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

2 comments:

gee ryder said...

mane gambonye ana?

Ana said...

Kak G = x sempat laa kak nk amik gambo..dengan auni lagi..dgn bz ke hulu hilir lagi..huhuhu..nanti kalau dapat dr cousin ana pny ana upload ekk..