Wednesday, July 01, 2009

3 Langkah..

Saja nk share kegumbiraan umi n daddy bila malam tadik ticik umi nie melangkah dengan bangganyaa tauuu..malam tadi masa umi n daddy sibuk layan dvd desperate housewives season 4..hehehe..dah nk abis rupanya cita tue kitorg bantai tengok..daddy pun layan tau..siap berlumba dengan umi sapa tengok cepat..then masa tue anak umi n main laa layan perasaan sorang-sorang kt tepi tilam..skali tiba-tiba umi nampak dia melangkah 3 langkah tauu..selama nie dia leh langkah setapak jek pas tue tumbang dah..nie 3 langkah then tumbang..ya allah terkejutnya umi..terus umi cakap kt daddy..daddy x puas hati sebab xdapat tengok..daddy dirikan dia then dia melangkah lagi 3 langkah..punya laa umi n daddy suka..menjerit-jerit kitorg ketawa..mengalahkan si ticik nie yg baru excited nk jalan..hehehe..

tapi yg tensi nya..si ticik nie xleh kita dirikan dekat ngan kita..nanti dia langkah sikit pas tue tumbang jek lebih..kena letak dia jauh-jauh sikit dari kita..tapi kena carefull laa kang berdegum jatuh pulak kann..banyak jugak laa langkah dia malam tadi..puas jugak hati umi n daddy tengok..hehehe..

Lagi 1 kemajuan yayang umi nie..dia dah leh joget bila dengar muzik tau..perghhh..nk kata umi pasang lagu kt umah..ada ke ekk? mana dia dengar ntah..n gaya dia joget tue terhenjut-henjut jek..klako betul tengok..nanti kalau sempat tangkap video dia joget n jalan umi letak dalam nie ekk..

9 comments:

ina said...

yeayyy!!!mak yang pun bangga giler dengan kemajuan auni..auni ngan zara kne dapat upah la sbb gigih bjalan..nti mak yang rembat la ape2 kat sni ek..yeayy balik raya auni da jalan..leh lumba lari ngan mak yang!!!muah muah auni!!

izan said...

chomel nye..
jom auni!! nnt akak pasang barney, kte joget sme2 eh...hehe

gee ryder said...

auni lum sthn lg kan ana?

cptla dia nk bjln..ringan bdn

Keep it up auni,blari terus,biar tekojut beruk umi n daddy hehe

Ana said...

Ina = hehehe..sebab nk dapat upah lagi gigih laa auni practice jalan yek mak yang..

Izan = ari sabtu nanti pasang lagu barney banyak2 ekk..biar izan joget sama2 ngan dia..hehehe

Kak G = auni 10bln lebih bapa ari nie kak..tue laa terkejut tengok dia melangkah..tapi sejak kt umah nenek baby sitter nie laa dia papah2 dinding..nenek tue rajin ajar dia tatih..

PadNani~~{@ said...

yeaayy Auni dah jalan..cepat Auni jalan ye=) GO GURL! pasni penat ummi kejar Auni berlari pulak ye shayang..

Ana said...

Nani = nk berjalan yek..gigi x tumbuh2 lagi nie..tertunggu-tunggu umi dia mana gigi x muncul2 lagi nie..hehehe

Anonymous said...

yeay...auni dah berjaya...lepas ni umi bersedialah nak mengejar kemaraan auni..u go girl...

Intanaziela said...

awat kami komen tapi tak keluar nama...keluar cik anonymous la pulak :)

Ana said...

Intan = laa intan ke yg komen tue..ingat sapa laa tadi..hehehe..
dah makin banyak dia melangkah intan..suka betul tengok..tapi pantang tengok kita ada kt depan..saja jek dia nk sembam badan dia sesuka hati..